BMW ActiveHybrid 7: C-label limo vanaf 140k

Auteur: , 48 Reacties

Had Balkie niet beter zoiets kunnen bestellen? Een acceleratie van 0 – 100 km/u in 4,9 seconden, een (begrensde) topsnelheid van 250 km/u, een gemiddeld verbruik van 9,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 219 g/km. Lijkt me wel verantwoord?

De BMW ActiveHybrid 7 (mild hybrid) staat vanaf dit voorjaar bij de dealers vanaf 139.950 euro. De verlengde variant is er dan vanaf 145.495 euro. Beide modellen zijn voorzien van een krachtige elektromotor die de V8 benzinemotor ondersteunt, het gaat om een gecombineerd vermogen van 342 kW (465 pk). Hiermee weet de BMW ActiveHybrid 7 ten opzichte van de reguliere BMW 750i zo’n 15 procent brandstof te besparen, bij tegelijkertijd 20 procent betere prestaties. Althans, dat claimt BMW. Dankzij de lagere CO2-uitstoot met bijbehorend BPM voordeel kost de uiterst krachtige en efficiënte BMW ActiveHybrid 7 echter nauwelijks meer dan een BMW 750i High Executive.

Standaard is de BMW ActiveHybrid 7 oa voorzien van achttraps automatische versnellingsbak, metallic lak, 19 inch lichtmetalen wielen, lederen bekleding, navigatiesysteem Professional, soft close portieren en een unieke automatische airconditioning. Mocht 140k te veel zijn, dan kun je eventueel kiezen voor de BMW ActiveHybrid X6 (full hybrid), die kost slechts 130k.