Gespot: Citroen DS Break

Auteur: , 46 Reacties

De Citroen DS is in een aantal varianten gebouwd. Naast de sedan is er ook een cabriolet en een break gemaakt, die laatste is onlangs gespot. Misschien niet heel uniek, maar wel de moeite waard om eens bij stil te staan.

Dat deed spotter koelebobes dan ook met plezier. Sommige mensen vinden dat de auto een vreselijk design heeft, de echt professionals verkiezen de Citroën DS echter tot het mooiste design ooit. Naast het opvallende design is ook de gebruikte technologie noemenswaardig, vooral het onderstel met de hydropneumatische vering zorgde destijds voor een onovertroffen comfort.

De Citroen DS werd geïntroduceerd in 1955, waarna er in 1958 een station-variant op de markt kwam. Deze variant heeft diverse benamingen gekregen (Break in Frankrijk, Safari en Familiale in Engeland, Wagon in Amerika, Safari en Station-Wagon in Australië). De auto had een stalen dak om de eventuele extra bagage te kunnen ondersteunen.

Eind 1962 kreeg de DS een facelift met een meer aerodynamische neus, betere ventilatie en andere updates. Diezelfde DS Series-2 staat hierboven afgebeeld, meer foto’s zijn te bekijken op autojunk.nl.