Bejaarden rijden massaal te hard

Auteur: , 26 Reacties

Lolwut? En wij maar denken dat onze senioren de boel altijd alleen maar ophouden (door 20 op de snelweg te rijden) in hun Kia Picanto/Suzuki Wagon R+/Volvo 360 (doorhalen wat niet van toepassing is). Klopt niets van! Eenderde van de senioren schijnt lak te hebben aan onze maximumsnelheid, en zegt steevast te hard te rijden.

Dit blijkt uit een onderzoek van de seniorencommunity Goedenwel. Naast de bekentenis regelmatig Koos Spee te tergen zegt 80% van plan te zijn tot aan de dood achter het stuur te kruipen. Een nogal wrange zinsconstructie als je het mij vraagt, die hopelijk niet te letterlijk moet worden genomen.

Het verleden heeft uitgewezen dat er wel degelijk nog een aantal krasse bejaarden rondrijden. Zo draaien ze er hun hand niet voor om om in hun elektrowaggie de politie zoek te rijden -Need For Speed: Hot Pursuit style-, en hadden we ook al eens een 83-jarige opa die met zijn Porsche op 257 km/u geklokt werd (in ons eigen land komen ze niet verder dan 180).

Kleine kanttekening: Goedenwel richt zich op ‘senioren’, en in Nederland ben je al senior als je de leeftijd van 55 gepasseerd bent. Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat er dus ook een hele zwik babyboomers bij het onderzoek betrokken was.