Helaas Giedo: Formule 1-racezitje gaat naar D’Ambrosio

Auteur: , 51 Reacties

Hoewel het er toch erg op begon te lijken dat we volgend jaar een nieuwe Christijan Albers in de Formule1 te zien zouden krijgen, heeft de Nederlandse coureur Giedo van der Garde bot gevangen voor wat betreft een zitje bij het Virgin-team. In plaats daarvan mag de Belg Jérôme D’Ambrosio samen met Timo Glock volgend jaar rondjes rijden in de achterhoede van het Formule1-veld.

Zoals inmiddels wel bekend is red je het meestal niet alleen met talent in het miljoenenbal dat Formule1 heet. Een flinke zak geld op tafel smijten kan helpen. Aangezien van der Garde zo’n 1,3 miljard euro achter zich heeft staan in de vorm van de vader van zijn halve trouwboek, Marcel Boekhoorn, zat dat wel goed. Het mocht echter niet baten, de Belgen trekken dit keer aan het langste eind. Op zich kan ik daar vrede mee hebben: wij Fortis, zij een stoeltje in de Formule1. We’ll call it even.

Hoe D’Ambrosio het voor elkaar heeft gekregen zal altijd een geheim blijven, maar op zich is het wel prettig om te zien dat het kennelijk niet alleen maar om de flappen gaat. D’Ambrosio neemt volgend jaar de plek van Luca di Grassi in als tweede rijder voor Richard Bransons raceteam, zo melden onze zuiderburen van Sporza.

Over Branson gesproken: binnenkort kunnen we een leuke actie van de miljardair en eigenaar van Virgin Airlines verwachten. Als gevolg van een verloren weddenschap met Tony Fernandes (de eigenaar van het Lotus F1-team én eigenaar van Air Asia) over wiens team er het afgelopen seizoen het best zou presteren, zal Branson op 21 februari 2011 op de Air Asia-vlucht van Londen naar Kuala Lumpur als stewardess op komen draven. Alsof dit nog niet vernederend genoeg is, zal hij in stijl gekleed gaan: met make-up en in vrouwenkleren. Dat is andere koek dan waterskieën met een naakt supermodel op je rug.

Foto credit: Eytl, Flickr Creative Commons.