Had Robert Kubica heel veel pech of juist geluk?

Auteur: , 46 Reacties

Inmiddels is wel duidelijk waarom de Poolse F1-coureur Kubica zo zwaar gewond raakte bij de rallycrash van afgelopen zondag. Een vangrail was de boosdoener.

Kubica gleed op 6 februari in zijn Skoda Fabia S2000 tegen een vangrail aan, waarna de auto de auto letterlijk aan het spit geregen werd. (Zien we nog regelmatig gebeuren.) Door deze onfortuinlijke aanvaring met dit stukje wegmeubilair raakte Robert aan zijn rechterschouder, -arm, -hand en -been gewond. De coureur is zondag geopereerd en wordt momenteel in een kunstmatige coma gehouden.

Naar verluidt moet hij nog een aantal operaties ondergaan, onder meeraan zijn schouder, en kunnen we wel met zekerheid zeggen dat hij het aanstaande F1-seizoen -dat op 13 maart los barst- zal moeten overslaan. Maar van een handamputatie is geen sprake meer, een geruststelling.

De bizarre vangrailcrash werd niet door camera’s vastgelegd, maar een onboard-camera van een collega-rallyrijder heeft wel het een en ander van de nasleep kunnen vastleggen. Bekijk de beelden HIER (vanaf 3:20).

Er zijn ook een drietal foto’s van het wrak in omloop waarop goed te zien is hoeveel vangrail er door de rallyauto van Kubica is gegaan. Bekijk de foto’s op richardsf1.com.

Tot slot, een 3D-animatie van het ongeval. Bizar hoe gevaarlijk een vangrail plots kan zijn als het losschiet. Check de beelden op Autojunk..

Robert Kubica crash