Autoverbrandend linkstuig terroriseert Berlijn?

Auteur: , 152 Reacties

Als auto ben je je leven in Europa eigenlijk helemaal niet zo zeker. Elke keer als ergens de pleuris goed uitbreekt ben jij het bokje. Als je echt pech hebt word je een politieauto, wat je kans op een goed einde dramatisch reduceert, en dan is er nog dat andere willekeurige, links-geïnspireerde, geweld. In Berlijn lijkt het de laatste dagen aan de gang te zijn: hier zijn de afgelopen dagen tientallen dure auto's in vlammen op gegaan.

Hierbij valt één ding op: de auto’s die uitbranden zijn bijna zonder uitzondering van de Duitse premium-merken. Tel hierbij op dat het bijna verkiezingstijd is, en het vermoeden ontstaat dat de brandjes nog wel eens aangestoken konden zijn door mensen met bepaalde anti-kapitalistische sympathieën. Je kent ze wel, van die figuren die het ook heel raar vinden om voor je woonruimte te betalen en er behagen in scheppen SUV’s te verminken, omdat ze het andere mensen nou eenmaal niet gunnen dat ze wat succesvoller dan gemiddeld zijn. Van die figuren die vroeger thuis kennelijk nooit geleerd hebben dat je met je handjes van andersmans spullen af dient te blijven.

Volgens de Duitse media gingen er afgelopen nacht in de wijken Charlottenburg en Spandau 15 auto’s in vlammen op, de nacht ervoor 11 stuks. Voor bruikbare tips is inmiddels een beloning van 5.000 euro uitgeloofd.

Wat mij betreft worden deze figuren bij een heterdaadje meteen van hun bakbrommer geschoten, maar aangezien we (gelukkig) niet in een politiestaat leven zal dat wel niet het geval zijn, en staan de heren en dames pyromanen een dag later met een lolly in de hand en een tik op de vingers weer buiten. Misschien kunnen we ze een stukje land geven midden in de Grote Oceaan? Kunnen ze daar lekker een anarchistische staat oprichten en veganistische kooklessen geven enzo. Of we plaatsen er wat camera’s en zetten er Amerikaanse Prius-slopers bij, kunnen we lachen.

Met dank aan Eddy voor de tip, foto via autojunk.