In je gezicht: de Mercedes GL van Carlsson

Auteur: , 22 Reacties

Nou is de standaard GL al bij lange na niet de bescheidenste/meest ingetogen auto, maar wat Carlsson er van gemaakt heeft is echt angstaanjagend. Wat een tank!

Op de persfoto’s zag het er toch wat tammer uit, maar in het echt is het echt een bizar apparaat. De grille is zo groot dat autoblogger er even een uiltje in kon knappen. De kans dat hier veel van gaan terugzien in Nederland is niet groot, want een dergelijk slagschip kost je meer aan BPM dan aan aanschaf. Ik geef je in Dubai meer kans, zeker aangezien je bijna alleen maar V8-monsters onder kap vindt.

Maar nondeju, wat een slagschip! Het Carlsson-logo valt altijd al groot uit, maar speciaal voor de CGL is een logo gebakken die een diameter heeft die niet voor een grote pizza onder doet. Over Smartjes/Aygo’s/up!’s heen rijden zonder dat je er iets van merkt klinkt heel aannemelijk met zo’n bakbeest.