Audi RS5 cabrio heeft prijs en is officieel dik

Auteur: , 83 Reacties

Nee serieus, 1920 kilogram. Is dat niet een beetje zwaarlijvig voor een ReteSportieve cabriolet, zelfs als er 450 pk in het vooronder ligt? Goedemorgen.

Het is midden december, snowmageddon is koud achter de rug en dus leek het Audi wel een mooi moment om de RS5 cabrio officieel te maken. Van een 4.2 liter V8 met 450 pk en 430 Nm koppel krijgen wij echter best een warm gevoel dus wat dat betreft doen we er niet moeilijk over. Gekoppeld aan een uitlaat met “sound-kleppen” zorgt dit beestje ongetwijfeld wederom voor een lekkere soundtrack. De zeventraps S-Tronic is standaard, waarmee een gemiddeld verbruik van 10,7 liter op 100 kilometer gerealiseerd kan worden. Wij gaan er vanuit dat het gemiddeld verbruik onder RS5 cabrio gebruikers ongeveer 1 op 5 zal zijn, because racecar.

De vierzits cabrio met softtop kan dankzij de V8 met behulp van launch control in een fijne 4,9 seconden naar de honderd sprinten en vervolgens doorspurten naar een -uiteraard begrensde- top van 250 kilometer per uur. Optioneel kan je de begrenzer laten verstellen en wordt een top van 280 kilometer per uur mogelijk. Dit alles wordt uiteraard mede mogelijk gemaakt door de vierwielaandrijving. De Audi RS5 Cabriolet heeft de nieuwste generatie quattro met zelfsperrend kroonwieldifferentieel. Normaal gaat 60% van het vermogen naar de achterwielen en 40% naar voren. Bij verminderde grip wordt dit maximaal 85% naar de achterwielen of maximaal 70% naar de voorwielen. Ook standaard is Torque Vectoring, een optie is het sportdifferentieel voor de achteras wat ongetwijfeld smeuïger drifts mogelijk maakt.

Standaard rol je in het open broertje van de ook redelijk recente Audi RS4 op 19 inch lichtmetalo’s, optioneel is er ook 20 inch leverbaar. Achter die wieltjes huizen wave-design remschijven van 365 millimeter. De kap is te openen en sluiten tijdens het rijden bij snelheden tot 50 kilometer per uur. Met open kap is er 320 liter bagageruimte beschikbaar, met gesloten kap wordt dat 380 liter. We willen echter adviseren niet teveel spullen mee te nemen want holy obesitas Batman, 1920 kilogram? Ongeveer 200 kilo zwaarder dan een RS5 coupé is op zich best een beetje zwaar vindt u niet? De vanafprijs bedraagt € 134.590, voor de liefhebber.