Baas boven baas: Mercedes G63 AMG 6×6 Pickup

Gepost op 10-12-2012 om 22:33 door - 41 Reacties »

Mercedes G63 AMG 6x6 Pickup
Iemand een idee wat deze Mercedes G63 AMG 6×6 Pickup te zoeken heeft in Namibië?

Wat is er beter dan een reguliere Mercedes G63 AMG? Eentje met 6 wielen en een open laadbak natuurlijk! Dit bizarre gevaarte werd gespot in Windhoek, Namibië. Waarom? We kunnen er alleen maar naar raden.

Namibië was vroeger een kolonie van Duitsland dus dat verklaart (wellicht) het één en ander. Ook is het apart te noemen dat er een Duits kenteken op deze auto is gespot. Waarom heb je een Duits kenteken in Afrika?

De fanboys van mercedes-fans.de speculeren dat het hier wel eens zou kunnen gaan om een speciale versie van de G63 AMG die later deze maand onthuld zal worden op de Abu Dhabi International Motor Show (ADIMS).

In Abu Dhabi (en omgeving) zou zo’n auto immers prima in de smaak vallen en gebruikt kunnen worden voor de valkenjacht. Overheden en legers kunnen overigens al jaren bij Mercedes aankloppen voor een G300 CDI Professional 6×6. In dit geval ligt er alleen een iets leukere motor onder de kap.

De prijs van dit speeltje? Op de papieren van de douane stond een bedrag van 650.000 euro vermeld. Hopelijk dat de ‘reguliere’ productieversie iets goedkoper zal zijn. In de jaren ’90 leverde carrosseriebouwer Schulz uit Neuss overigens ook al G-Klasse met zes wielen en een V8 onder de motorkap. Straks kan je hiervoor dus ook aankloppen bij AMG.

Of heb je toch liever een Unimog met 6 wielen?

41 reacties   toon alles
En dan mag ik geen eens een schaal model kopen… pff daar zijn ze net zo erg! Weetje wel hoeveel kg rijst je kunt kopen van 650.00 euro!
@straatpiraat: *650.000 euro (nog nooit zo’n groot bedrag in getoetst)
@straatpiraat: maak je nog geen gebruik van internetbankieren?
Okay… THIS… I like!
Wat een aparte Unimog is dat.
Ohlins eronder. Held!
Eindelijk eens een terreinwagen met trucktires ipv die laagprofiel zooi die ze er normaal omheen gooien. Ik vind m wel cool :-)
@awesome: die auto staat ook op Autoblog en gelinkt in het artikel ;)
Wat zijn die 2 zwarte tankjes boven de achterwielen btw? Systeem van luchtvering?
@Econoline: Ik denk het niet, Je ziet immers (rode) Spiraal veren boven de wielen uitsteken. Ik denk eerder dat dit een systeem is om de bandendruk aan te passen tijdens het rijden. En misschien dat er nog wel meer dingen op lucht aanpasbaar zijn. Of misschien zit wel een leuke ‘Horn blaster’ kit erop…
(Check maar zelf; http://www.hornblasters.com)
@popoff: Dat is het waarschijnlijk ook niet, zal wel van luchtdruk bekrachtigde reminstallatie zijn.
@406_v6: Kan natuurlijk ook.
Fijn dat het geld dat wij inzamelen voor de arme landen goed wordt besteedt. Ziet er verder wel heel dik uit!
@aventadorsv:
Duitsland is toch niet arm?
Ik woon en werk in Windhoek en sinds lange tijd testen Mercedes, VW en Audi hun nieuwe modellen in Namibie, voornamleijk om de stofgevoeligheid en schokbestendigheid te testen (lees: de wegen hier zijn stoffig en hobbelig…). Ik heb in 2006 de nieuwe E klasse gespot op de Gamsberg pass (C26) en toen de fotos aan Autoblog opgestuurd. Ook vele andere nieuwe modellen in het recente verleden (nieuwe B-klasse, nieuwe E cabrio, etc.), maar toen geen foto’s genomen. Ik denk dus dat het hier gaat om een niet zo heel geheim test model van Mercedes, die staan overigens altijd op Duitse platen. En oh ja, de test drivers zijn al een paar keer op mijn kartbaan geweest en ze kunnen voor geen meter rijden ;-)
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!