Baas boven baas: Mercedes G63 AMG 6×6 Pickup

Auteur: , 41 Reacties

Iemand een idee wat deze Mercedes G63 AMG 6x6 Pickup te zoeken heeft in Namibië?

Wat is er beter dan een reguliere Mercedes G63 AMG? Eentje met 6 wielen en een open laadbak natuurlijk! Dit bizarre gevaarte werd gespot in Windhoek, Namibië. Waarom? We kunnen er alleen maar naar raden.

Namibië was vroeger een kolonie van Duitsland dus dat verklaart (wellicht) het één en ander. Ook is het apart te noemen dat er een Duits kenteken op deze auto is gespot. Waarom heb je een Duits kenteken in Afrika?

De fanboys van mercedes-fans.de speculeren dat het hier wel eens zou kunnen gaan om een speciale versie van de G63 AMG die later deze maand onthuld zal worden op de Abu Dhabi International Motor Show (ADIMS).

In Abu Dhabi (en omgeving) zou zo’n auto immers prima in de smaak vallen en gebruikt kunnen worden voor de valkenjacht. Overheden en legers kunnen overigens al jaren bij Mercedes aankloppen voor een G300 CDI Professional 6×6. In dit geval ligt er alleen een iets leukere motor onder de kap.

De prijs van dit speeltje? Op de papieren van de douane stond een bedrag van 650.000 euro vermeld. Hopelijk dat de ‘reguliere’ productieversie iets goedkoper zal zijn. In de jaren ’90 leverde carrosseriebouwer Schulz uit Neuss overigens ook al G-Klasse met zes wielen en een V8 onder de motorkap. Straks kan je hiervoor dus ook aankloppen bij AMG.

Of heb je toch liever een Unimog met 6 wielen?