Bestuur Nürburgring weggebonjourd door overheid

Auteur: , 16 Reacties

Over het reilen en zeilen van de Nürburgring is de laatste jaren veel te doen geweest. Het staatscircuit wordt sinds enige jaren namelijk geëxploiteerd door een bedrijfje dat zich in die tijd niet bepaald geliefd heeft gemaakt onder de 'Ring-fans. Wanbeleid, kosten die opliepen, een pretpark waar drie man en een paardenkop kwam en algeheel falen heeft de overheid vandaag doen besluiten om er een punt achter te zetten.

De politieke beslissing houdt in dat het bedrijf Nürburgring Automotive GmbH (NAG) niet langer als exploitant van het beroemde circuit mag optreden. Er zal volgens minister Roger Lewentz een tijdelijke operator voor in de plaats komen die de activiteiten van het circuit aan de gang houdt. Voor de petrolfans is er dus weinig aan de hand: de Nürburgring en het Formule 1-circuit blijven gewoon open. Voor het aangrenzende pretpark -bekend om zijn achtbaan, de snelste van Europa- is de toekomst minder zeker. Saillant detail: de Duitse regering heeft 330 miljoen euro in dat park gepompt.

SPD’er Lewentz ziet geen mogelijkheid om verder te gaan met Nürburgring Automotive GmbH, dat contracten met de overheid had om de ‘ring tot 2040 te pachten. De politicus heeft al aangegeven dat er al andere partijen geïnteresseerd zijn om de exploitatie over te nemen. Hopelijk wordt dat er een die er géén dubieuze boekhouding op nahoudt. Wordt vervolgd…

Om in sneeuwsferen te blijven en af te sluiten met het hoofddoel van de ‘Ring, namelijk een episch lap asfalt met honderd miljoen miljard bochten & hoogteverschillen waar iedereen -van autofabrikanten tot Jan met de Golf- van mag proeven, hebben we HIERRR een retrofilmpje staan van een 996 in de Groene Witte Hel.

Tim Schrick FTW