Ferrari SP12 EC eindelijk officieel gelanceerd

Auteur: , 63 Reacties

Uiteraard hebben we de nieuwste Ferrari van Eric Clapton de laatste tijd al regelmatig voorbij zien komen, maar enige officiele informatie ontbrak tot nu toe nog. Gelukkig voor ons heeft Ferrari eindelijk de moeite genomen om een persbericht en wat foto's de wereld in te slingeren.

Heel lang noemden wij (en menig ander) deze auto “SP12 EPC“, maar dat is dus niet correct. De juiste benaming is “SP12 EC” en dat staat voor: Special Project 12 Eric Clapton. Dit is dus de 12e auto die uit het zogenaamde One-Off Programme van Ferrari is gekomen,

Deze auto is ontworpen door Centro Stile Ferrari in samenwerking met Pininfarina en engineers van Ferrari hebben uiteraard ook een oogje in het zeil gehouden. Zoals we al gegokt hadden is deze auto een hommage aan de Ferrari 512 BB, een auto waarvan Clapton maar liefst 3 exemplaren in bezit heeft gehad.

In het nieuwe Ferrari Magazine vertelt Eric Clapton in een exclusief interview uitgebreid over zijn passie voor Ferrari en zijn speciale one-off die zo’n 3,5 miljoen euro gekost zou hebben.