KTM X-Bow krijgt deuren en een voorruit

Auteur: , 40 Reacties

Niet iedere X-Bow-rijder is blijkbaar gecharmeerd van constant blootgesteld staan aan de elementen. En hoe gezond het ook is qua proteïne om dagelijks een dozijn vliegen door te slikken, soms heb je liever een stukje glas voor je neus. Welnu, het schijnt dat KTM hiermee op de proppen komt.

De behoorlijk circuitgerichte X-Bow gaat hiermee dus de softe kant op, maar als het je klantenkring kan verbreden, waarom niet? Voor de echte durfals of sujetten die van wapperende wangetjes houden blijft de reguliere versie natuurlijk gewoon leverbaar.

In een gesprek met Top Gear liet de CEO van het Oostenrijkse KTM weten dat ze in maart volgend jaar de nieuwe versie zullen onthullen, voorzien van een voorruit en twee deuren. Er waren zelfs plannen om ook een dakje te monteren, maar dat bracht te veel heisa omtrent de homologatie met zich mee. Een voorruit was al moeilijk genoeg, aldus Stefan Pierer. Kopers krijgen er wel een stukje stof bij dat zich laat omschrijven als een ‘cruising home parasol’, wat tot 130 km/u op zijn plaats moet blijven zitten.

Een ander leuk KTM-nieuwtje: In een aantal X-Bow’s wordt de 2.0 TFSI van Audi (S3) vervangen door de bekende 2.5-liter vijfcilinder (340 pk) die we kennen uit de TT-RS. In eerste instantie wordt dit een raceversie die een plekje krijgt op het deelnemersveld van de LMP2-klasse bij Le Mans, waarmee de kans groot lijkt dat er ook een straatversie (nieuwe R?) met deze setup komt.

PS. De foto bovenaan is een X-Bow met een dakje van het Italiaanse Montenergy, dus niet van KTM zelf.