Top 12: de meest ongeloofwaardige achtervolgingen in films

Auteur: , 63 Reacties

Het is altijd leuk als er een spannende achtervolgingen in een film zitten. Auto's die vliegen, crashen en driften brengen actie in de film, maar of het realistisch is? We zetten de twaalf meest ongeloofwaardige achtervolgingen op een rijtje.

12. Bad Boys II
Een Ferrari die met moeite een geladen oplegger bijhoudt, veel vliegende auto’s en een hoop schoten.

11. Smokey and Bandit
Een typisch Amerikaanse achtervolging. Jumpen over houten bruggen, inhalen door de berm en vliegende paaltjes. En een meneer met cowboyhoed.

10. Speed
Bussen lijken hier superkrachten te hebben en jumpen zonder enige probleem over een kapotte brug.

9. Escape from L.A.
Met een surfplank een auto achtervolgen? Volgens de makers van deze film geen probleem.

8. Driven
Ehhh, waar zijn de helmen? Een grappige achtervolging met Formule-1 wagens, die de ramen van bushokjes spontaan laten barsten.

7. Alluda Majaka
De traktorscène uit deze film is hilarisch. Wederom een behoorlijk onmogelijke jump.

6. Fast and the Furious 5
Een film die in het teken staat van achtervolgingen is natuurlijk de Fast and the Furious. Een scene met Paul Walker in de hoofdrol maakt het in deel 5 wel heel bont. Een container lijkt vederlicht te zijn en alles stort in.

5. Love, Loot and Crash
Een film van bijna 100 jaar oud. Vast en zeker één van de eerste achtervolgingen in een film. Check deze prachtige, geluidloze scène vanaf 8 minuut 45.

4. Singham
In de komische film Singham trilt een Mercedes E-klasse wel hier raar en vliegen gekke SUV-tjes door kogels zomaar de lucht in.

3. Cannonball Run Fever III (Speedzone)
In de openingsscène van deze film wordt een Lamborghini achtervolgd door de Amerikaanse politie. Een beetje ongeloofwaardig wordt het wanneer de Lambo met hoge snelheid een meer over stuitert.

2. 200 M.P.H.
Check hoe na 2 minuten en 6 seconden een overduidelijke computeranimatie wordt ingezet. Een Nissan GT-R knalt ‘zogenaamd’ tegen een lantaarnpaal. Pfff, wat een faalfilm met eveneens beroerde acteurs.

1. Blues Brothers
In deze bizarre achtervolgingsscène in Blues Brothers beginnen auto’s spontaan te vliegen en zakken ze door het asfalt. Zo nep, dat het gewoon leuk wordt.