Onboard: nachtelijk rondje Nürburgring in 911 GT3 Cup

Auteur: , 26 Reacties

Afgelopen weekend werd de 24 uur van de Nürburgring verreden, en een kenmerk van een 24-uursrace is dat er ook 's nachts gereden wordt (joh). Benieuwd hoe zo'n nachtelijk rondje Ring er door de ogen van de coureur uit ziet?

Het is een hele opgave: rondjes van 25 kilometer rijden over een van de uitdagendste circuits ter wereld, en dat ook nog eens in het stikdonker terwijl je tussen andere racecoureurs uit diverse klassen rijdt, die behoorlijk andere snelheden halen. Daarom worden moeten alle racers in de N24 ook een militaire boot camp volgen, en worden ze compleet volgepompt met amfetaminen en Rode Stieren. Maar niet heus.

Nee, het valt echt niet mee om de auto, mits hij 24 uur lang dienst blijft doen, heelhuids over de finish te sturen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, kijk maar eens op 3:24 minuten. Scheelt niks. Desondanks ramt deze Niclas Kentenich zijn Porsche 911 GT3 Cup in een ontzettend knappe tijd (zijn snelste ronde) over de Groene Hel (de auto finishte uiteindelijk als 20ste). Restecp.