Rijtest en video: Renault Mégane Collection 2012

Auteur: , 59 Reacties

De kilometervreters weten Renault al jaren te vinden. De opgefriste Mégane die door de marketingafdeling van de Fransen "Collection 2012" genoemd is daarom belangrijk, zeker omdat er ook een paar bijtellingstoppers bij zitten. En gelukkig voor ons was ook de nieuwe RS van de partij!

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Renault introduceerde de Mégane zoals we die de afgelopen jaren in de showroom tegenkwamen in 2008. Zoals jullie inmiddels weten zijn fabrikanten na een jaar of vier á vijf hun modellen zodanig zat dat ze de boel strak trekken met een facelift. Zo ook Renault met de Mégane. Hoewel, eigenlijk valt het reuze mee. Het enige wat schijnbaar (pun intended) nog ontbrak aan de Mégane waren LED’s, dus die werden in de vorm van dagrijverlichting toegevoegd aan het front als je uitrustingsniveau “Dynamique” of een duurder pakketje aanvinkt op de optielijst. Over die optielijst gesproken: er zijn wat nieuwe velgen, twee nieuwe kleuren en er is een mogelijkheid om stickers op je dak te laten plakken als je een coupé bestelt. Verder werd het neusje een beetje strak getrokken en werden er wat glossy elementjes toegevoegd, maar heel schokkend is het allemaal niet.

Renault Mégane Estate: verreweg de best verkochte Mégane
Ook het interieur is nog prima herkenbaar als zijnde Mégane. Er zijn zes nieuwe uitrustingen mogelijk waaronder twee pakketten met leder maar verder zijn er slechts enkele subtiele veranderingen aangebracht. Ook is er een nieuwe geluidssysteem leverbaar en checkt de airco de luchtkwaliteit, waarbij automatisch wordt overgeschakeld op de recirculatiestand als je zelf minder muffe lucht uitademt dan er van buiten aangezogen kan worden. Andere features die het leven in de Collection 2012 aangenamer moeten maken zijn Lane Departure Warning, automatische schakeling van groot licht naar normaal licht in het geval van tegenliggers, een nieuwe Hill Start Assist functie en Park Assist met achteruitrij camera.

Renault Mégane Estate 2012
De grote verschillen zitten dan ook onder de kap waar je voortaan kan kiezen uit een drietal nieuwe motoren, boordevol techniek en knowhow die is verzameld door de F1 tak. Maar natuurlijk, marketingafdeling Renault! Hoe dan ook, Cold Loop Exhaust Gas Recirculation, Thermal Management, Variable Swirl Technology en Variable Displacement Oil Pump klinken als een hoop spulletjes die stuk kunnen gaan maar zorgen ervoor dat de nieuwe motoren fraaie blokjes zijn, alledrie overigens ook uitgerust met Stop&Start en energy recovery. Technieken die bijdragen aan het geringe verbruik van de nieuwe motoren, want zuinig zijn ze.

De gloednieuwe 1.2 liter grote Energy TCe 115 benzinemotor is uitgerust met -je raadt het al- 115 pk maar verbruikt slechts 1 liter peut op 18,9 kilometer. Dat is vijf pk meer dan de vertrouwde 1.6 16V die voor de 1.2 het veld gaat ruimen. Door dit veel kleinere turboblok worden de uitstootcijfers van de Mégane stukken gunstiger -25% om precies te zijn- waarmee de uitstoot is teruggebracht tot 119g/km.

Renault Mégane Estate: verreweg de best verkochte Mégane
Naast deze pittige benzinemotor zijn er twee nieuwe diesels: de Energy dCi 110 en 130. De 1,5 liter grote dCi 110 is heel belangrijk voor Renault en wordt geleverd in meerdere modellen waaronder ook de Twingo en Laguna. Alleen in 2011 verkocht Renault 1.2 miljoen 1.5 dCi’s waarmee het Renaults best verkopende blok is. Dit blok bestond al in een oudere vorm maar is volledig uit elkaar getrokken en nog efficiënter en krachtiger gemaakt. Daardoor stoot deze in de Mégane 2012 voortaan slechts 90 gram per kilometer uit bij een gemiddeld verbruik van 1 op 28,6. Jep, je leest het goed: 1 op 28,6. De 110 pk onder de kap worden vergezeld door 20 extra Newtonmeters, waarmee het totaal op 260 Nm komt. Ongetwijfeld wordt dit weer een enorme bestseller voor Renault Nederland, aangezien deze motor (ook na 1 juli) in de 14% bijtellingscategorie valt. Of men nog 2 gram uitstoot weet te realiseren voor 1 januari 2013 is nog niet 100% zeker, maar met een beetje geluk voor Renault gaan ze zelfs nog 2013 in met dat voordeel. Time will tell!

Renault Mégane Estate: verreweg de best verkochte Mégane
Voor de dieselaar die meer punch wil en genoegen neemt met 20% bijtelling is er de gloednieuw ontwikkelde Energy dCi 130, uitgerust met 130 pk en 320 Nm koppel. De nieuwe 1.6 grote satanssapper is net als de andere twee motoren uitgerust met allerlei technische noviteiten, het verbruik is hierdoor niet meer dan 1 op 25 en de uitstoot bedraagt slechts 104 g/km. We kregen ruimschoots de tijd om deze motor in Estate vorm op de proef te stellen en het is een lekker blok dat vooral opvalt doordat hij zo stil is. Meerdere malen betrapte ik mezelf erop in de 4 te rijden op de snelweg, terwijl de zesde versnelling ook beschikbaar was. Een comfortabele reisauto die voor de echte stuurman wellicht wel een beetje te soft is. Dat is overigens op te lossen met het optionele GT Line pakket, waarbij een sportievere vering wordt gemonteerd. Maar we reden deze Mégane Estate Energy dCi 130 niet voor niets: het overgrote deel van de Nederlandse Mégane rijders kiest namelijk voor een diesel in Estate vorm.

Renault Mégane Estate: verreweg de best verkochte Mégane
Onze auto was uitgerust met het Bose pakket (wat voornamelijk uit stickers en badges bestaat en ook als voordeel heeft dat je wat leuke audio-opties meekrijgt) en een aantal zaken die ons leven makkelijker moesten maken. Voor werkelijk elk verschijnsel in de openbare ruimte (kerken, scholen, flitspalen, oversteekplaatsen, you name it) kun je een belletje, koekoeksklok, alarm, vliegtuig of eetgeluid instellen. Helaas is dat een optie die cameraman Patrick beschouwde als een levensmissie waardoor ik horendol uitstapte bij het circuit, maar je kan de geluiden ook deels of helemaal uitschakelen en in rust rijden. Oh ja, en ik typte inderdaad “circuit”, ik zei toch dat er ook iets lekkers kwam?

Renault Mégane RS 2012
Renault had het namelijk slim aangepakt: na een rustige (nou ja, voor onze begrippen dan) reis in de dCi 130 naar het circuit mochten we daar namelijk de nieuwe Mégane RS aan de tand voelen. Met 15 bonus-pk’s en een extra 20 Nm zijn de officiële getallen nu 265 en 360 en dat gaat uiteraard als de spreekwoordelijke brandweer. De Mégane RS is uiterlijk iets opgefrist met LED’s in de voorbumper, zwarte koplampmaskers en een setje 18 inch wielen dat we al kenden van de Mégane RS Trophy, uitgerust met Bridgestone Potenza RE050A rubbers. Optioneel is het RS Red Design Pack, waarbij je rode pinstriping en accentjes krijgt rondom, al zou ik die persoonlijk liefst weglaten, zeker in combinatie met de RS kleur bij uitstek die weer helemaal terug is voor de Mégane RS: Jaune Sirius. Geheel naar Autoblog traditie noemen wij het Pornogeel. Of op z’n Frans: Geel Porneau, wat je voorkeur geniet.

Renault Mégane RS 2012
Binnenin krijgen we allerlei fraaie stiksels en andere sportieve details en ook hier zijn nieuwe kleurstellingen leverbaar. Als je het mooi vindt kan je ook voor een two-tone uitvoering gaan en/of Recaro kuipstoelen. Die stoelen zijn echt een aanrader, evenals het Cup chassis overigens. De Mégane is met dat chassis namelijk voorzien van een mechanisch differentieel wat ervoor zorgt dat er weinig tot geen torque steer is waar te nemen, een fenomeen dat bij het standaard (uiteraard ook sportieve) onderstel wel optreedt.

Renault Mégane RS 2012
Tijdens de paar rondjes die we op het circuit mochten rijden met deze auto liet de Mégane RS nog maar eens zien waarom dit een bestseller is voor Renault: messcherp en makkelijk om lomp hard te rijden, zo simpel is het. Pas als je echt op het randje gaat rijden merk je dat de achterkant wel heel graag wil weten wat er vóór de auto allemaal aan de hand is, maar dan moet je echt wel behoorlijk trappen en lomp doen. En zelfs dan is het nog lachen om hem op te vangen. Echt, de RS is een plezier om te rijden en terwijl ik dit zit te tikken betrap ik me weer op een glimlach op mijn gezicht.

Renault Mégane RS 2012
Van de RS werden totaan de facelift 12.500 exemplaren verkocht en het is daarmee volgens Renault de best verkopende C segment sportcoupé. Met 8 minuten en 8 seconden is het in ieder geval de snelste voorwielaandrijver op de Nürburgring en deze nóg betere Mégane RS zal ongetwijfeld dat record binnenkort weer scherper zetten. Ik heb een zwak voor hot hatches, en dit is absoluut één van de meest begerenswaardige die ik ooit gereden heb. Ja, een Focus RS is misschien wel iets sneller, een Golf R is misschien wel iets mooier afgewerkt en een Audi S3 is misschien “premium” maar ik betwijfel of het mogelijk is om meer plezier op de oprit te zetten voor 33.995 euro. Toegegeven: dan moet je nog wel 1595 euro uitgeven aan een Cup chassis (in één pakket met de Brembo remmen en mechanische sper) en omdat de remmen niet passen achter de standaardwielen zul je ook nog andere wielen moeten uitzoeken in de vorm van bijvoorbeeld het 19 inch lichtmetaal dat je op de foto’s ziet á 995 euro (er is ook goedkoper 18 inch spul verkrijgbaar) maar dan heb je wel een enorme pretraket op de stoep staan voor nog geen 36.500 euro. En kies je toch voor een “kale” Mégane RS dan heb je die al staan voor slechts vierduizend euro meer dan die véél te rustgevende dCi Estate die we gebruikten om bij het circuit te komen. Daar betaal ik in ieder geval met liefde bijtelling voor. Filmpje!

Renault Megane RS 2012 video