Video: met 1.300+ pk race-buggy Pikes Peak op

Auteur: , 19 Reacties

Op 8 juli is het weer zo ver: de ultieme hillclimb die de mannen van de jongens onderscheidt, Pikes Peak. Nobuhiro ‘Monster’ Tajima liet zich dit jaar een vagina aanmeten, en doet het elektrisch, maar er blijft nog genoeg over voor de liefhebber van verbrandingsmotoren, zoals deze Dallenbach Special.

In een verzengende hillclimb ruim 4.300 meter de hoogte in schieten, en dat in minder dan 10 minuten. Het kan in Colorado. Al decennia wordt de berg bedwongen door mannen met ballen van staal, van rallylegendes in de jaren ’80 tot hele rappe Japanners tegenwoordig. Over rallylegendes gesproken: dit jaar schijnt Walter Rohrl terug te keren met de epische Audi Sport quattro S1.

De auto in deze video doet al een aantal jaren mee. Het is de Banks Power Dallenbach Special, uitgerust met een Corvette-blok met 2 turbo’s en heel veel turbodruk. Bij elkaar goed voor zo’n 1.400 pk, dat maximaal voorhanden is, dankzij een slimme, militairy spec hoogtecompensator die de turbodruk aanpast. Hoe hard dit gaat? Hard genoeg om de Go Pro er af te blazen. VIDEO!

klik!

Wat is er nog meer te zien? Onder andere Toyota’s recordbrekende EV-beul (wat eigenlijk gewoon een elektrische Radical is), en deze oranje-zwarte Lexus IS-F. Grote afwezige is Rhys Millen, die geen steun meer kreeg van Hyundai.