Video: vrachtwagen verliest beetje ijs/sneeuw

Gepost op 09-12-2012 om 21:34 door - 41 Reacties »

Winter is coming...
Er is een reden waarom de politie streng bekeurt op het niet sneeuw-/ijsvrij maken van trucks voordat zij gaan rijden. Veel illustratiever dan dit kan het beeldmateriaal niet worden.

Een beetje een truck met een oplegger van een metertje of 12 heeft een dakoppervlak van 25 tot 30 vierkante meter. Stel, hier valt in een nacht 15 cm sneeuw op, die ook nog een beetje aanvriest, dan heb je een gigantische massa aan potentieel schuivend ijs.

Een aardig voorbeeld van een sneeuwbom vanaf een truck kon je al zien in deze video. Hier ging het echter om het fijne poeder, en op een snelweg, dus zonder directe tegenliggers.

De Russen in de volgende video zijn niet zo gelukkkig. Zij komen in het holst van de nacht een vrachtwagencombinatie tegen, waarvan de bestuurder niet de moeite had genomen even met een harde bezem over zijn dakje te gaan. En dan ben je, met een ijsmassa die je met een vaartje van 80 per uur tegemoet komt, aardig in de aap gelogeerd, heb je de poppen aan het dansen, zijn de rapen gaar, en delf je het onderspit. Zeker als je in de middle of nowhere zit, met wat lijkt op een gebroken vooras. VIDEO!

In het westen van Europa loopt het gelukkig meestal niet zo’n vaart, maar voor de lakse trucker die autoblog leest is het misschien een aardige reminder, aan de vooravond van een ekte Snowpocalypse.

UPDATE: de video leek via iOs niet meer goed te werken op Autojunk, dit meot inmiddels opgelost zijn!

41 reacties  toon alle reacties
Ik kan het niet laten. Daarom nog eens mijn verhaal:
Datum: 8 maart 2010. Plaats: ca. 5 km voor Schaffhausen/Zwitserland. Weg: A4/E41, Winterthur –> Schaffhausen, toen nog tijdens uitbouw van 2 naar 4-baans. 80 km/h toegestaan. Werd er ook door iedereen gereden.
Ik rijd langs een mij tegemoetkomende kolonne. Vanaf het dak van een oplegger vliegt een ijsplaat van, zoals later is berekend en geconstateerd, ca. 60 x 20 x 6 cm mij tegemoet. Met een immense knal doorboort het projectiel mijn voorruit, scheert tussen de linker kant van mijn hoofd en de ruit van het linker voorportier door, om tegen de deurpost te pletter te knallen.
Ik wil jullie verdere details besparen, maar de politie wist mij te vertellen, dat een andere chauffeur ca. 10 dagen eerder minder geluk had gehad: Hij moest tussen zes planken worden afgevoerd.
Nog tijdens de opname van het proces verbaal kwam, tot mijn allergrootste verbazing, ook nog het bericht, dat de politie de chauffeur had weten te vinden. Ik heb, omdat de afloop voor mij zo goed is geweest, afgezien van een aanklacht tegen hem. Maar vooral ook, omdat hierop in Zwitserland een zéér hoge straf staat: Als ik me niet vergis geldt het daar als poging tot doodslag. DUS: Diegenen, die hierover nog grapjes willen maken: Ik wens jullie dezelfde ervaring als ik, natuurlijk met dezelfde goede afloop. :evil:
@flippert:
Dude.. wtf..
@flippert: Jij bent echt niet grappig of zo …… ook al probeer je het zo hard…
@flippert: Dude, stop met te proberen plusjes te krijgen, je bent niet grappig…
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!