Video: vrachtwagen verliest beetje ijs/sneeuw

Auteur: , 41 Reacties

Er is een reden waarom de politie streng bekeurt op het niet sneeuw-/ijsvrij maken van trucks voordat zij gaan rijden. Veel illustratiever dan dit kan het beeldmateriaal niet worden.

Een beetje een truck met een oplegger van een metertje of 12 heeft een dakoppervlak van 25 tot 30 vierkante meter. Stel, hier valt in een nacht 15 cm sneeuw op, die ook nog een beetje aanvriest, dan heb je een gigantische massa aan potentieel schuivend ijs.

Een aardig voorbeeld van een sneeuwbom vanaf een truck kon je al zien in deze video. Hier ging het echter om het fijne poeder, en op een snelweg, dus zonder directe tegenliggers.

De Russen in de volgende video zijn niet zo gelukkkig. Zij komen in het holst van de nacht een vrachtwagencombinatie tegen, waarvan de bestuurder niet de moeite had genomen even met een harde bezem over zijn dakje te gaan. En dan ben je, met een ijsmassa die je met een vaartje van 80 per uur tegemoet komt, aardig in de aap gelogeerd, heb je de poppen aan het dansen, zijn de rapen gaar, en delf je het onderspit. Zeker als je in de middle of nowhere zit, met wat lijkt op een gebroken vooras. VIDEO!

In het westen van Europa loopt het gelukkig meestal niet zo’n vaart, maar voor de lakse trucker die autoblog leest is het misschien een aardige reminder, aan de vooravond van een ekte Snowpocalypse.

UPDATE: de video leek via iOs niet meer goed te werken op Autojunk, dit meot inmiddels opgelost zijn!