Vilners one-off Audi S5 heeft een mooi innerlijk

Auteur: , 46 Reacties

De matgrijze buitenkant geloven we wel, bij Vilner draait het toch vooral om het interieur. En daar hebben bij deze S5 weer de nodige uurtjes in gezeten! Bulgaarse luxe op bestelling na de doorklik.

De A5 is in mijn ogen nog steeds een van de mooiste Audi’s van dit moment. Dat vinden wel meer mensen, want een echt zeldzame verschijning is het niet in het straatbeeld, ook niet in zijn potentere S- of RS-vorm. Een exemplaar als deze vind je echter nergens, want Vilner transformeerde hem tot een unieke luxe-coupé.

In het interieur word je omringd door massa’s aan zwart en bruin leer, en bruin Alcantara. Racehandschoentjes aantrekken hoeft niet meer (een beetje zichzelf respecterende man doet dat sowieso niet natuurlijk), want zelfs op het stuur zijn lapjes Alcantara genaaid (hoewel je handen hier alleen in de bochten contact mee zullen maken). Op de stoelen prijken de welbekende ruitmotieven, en ook een set initialen, ongetwijfeld van de gefortuneerde klant voor wie deze dikke Duitser bestemd is.

Over het midden van de auto loopt een contrasterende zwarte baan, omdat het anders allemaal wellicht iets te bruin werd. Dit is ook de reden waarom we tussen de achterzetels nog een sprankje standaardbekleding aantreffen. De aandacht voor detail is gigantisch, de Bulgaarse naaisters hebben weer een mooi staaltje vakwerk afgeleverd. Maar daar zal de rekening ook wel naar zijn..