Nieuwe info Opel Vectra OPC

Auteur: , 3 Reacties

We schreven al eerder over de Opel Vectra OPC, een snelle versie van die burgerlijke Vectra. Opel doet niet mee aan de gentlemen's agreement onder Duitse autofabrikanten om topmodellen te begrenzen op 250 km/u en de nieuwe Vectra OPC doet dan ook 260 km/u. Kijk, dat is dus in principe sneller dan een BMW M5... Onder de kap ligt een 2.8-liter V6 turbomotor met 255 pk en een maximale koppel van 355 Nm.


De Vectra OPC kan in 7 seconden van 0 naar 100 en is voorzien van een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Verder is de OPC is voorzien van 18 inch wielen, hoekige uitlaateindstukken, een grille met zwart gaas en blauwe remklauwen. In het interieur zijn er onder meer deels met leder beklede Recaro-sportstoelen, en een lederen sportstuur.

De wagen is over een maandje te zien in Frankfurt, tijdens de IAA.3 reacties

is de Vauxhall Vectra VXR hetzelfde als de OPC?
Ja, in de landen waar Opel bekend is als Vauxhall zal deze VXR gaan heten, geen idee waarom ze niet gewoon OPC aanhouden maar daar zal vast een reden voor zijn…
OPC= opel performance center, dus niet vauxhall performance center.. VXR = iets met vauxhall en racing ofzo lijkt me..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).