Dagelijkse Christijan Albers update #2

Auteur: , 26 Reacties

Gisteren hebben we je al even bijgepraat over de soap rond Christijan Albers. Hij is door Spyker aan de kant gezet wat voor hem een onaangename verrassing was. Er is nog veel onduidelijk, maar de media zit er bovenop en houdt alles nauwlettend in de gaten. Op verschillende internetsites is weer van alles te lezen, dus we geven je opnieuw een update.

Christijan heeft eerder al aangegeven een mondelinge en schriftelijke toezegging te hebben gekregen het seizoen uit te mogen rijden, maar is desondanks toch aan de kant gezet. Spyker is intern op zoek gegaan naar deze toezegging en daarom werd gisteren op verschillende locaties gezocht naar een dergelijke brief of mail. Op Silverstone (de renstal), in Amsterdam bij grootaandeelhouder en bestuursvoorzitter Michiel Mol en in het hoofdkantoor van Spyker is men aan het speuren geweest.

Ome Joep van den Nieuwenhuyzen, die zijn handen steeds in onschuld wast, had volgens Albers’ voormalige manager Lodewijk Varossieau wel degelijk een contract met Spyker. Hij zou de enige zijn met wie er betalingsproblemen waren ontstaan.

Nu het de vraag is wie Albers moet opvolgen, heeft rijder Sutil ook van zich laten horen. Hij heeft liever een snelle teamgenoot waar hij nog iets van kan leren, dan een rijke teamgenoot.

En ook ons Josje heeft in zijn column in De Telegraaf natuurlijk een mening: Iedereen krijgt wat ‘ie verdient. Volgens Jos is de hele affaire simpel samen te vatten: Christijan Albers moet eens wat meer in de spiegel kijken en niet altijd met het beschuldigende vingertje naar anderen wijzen.

Goed, jullie zijn weer even bij, maar het mag duidelijk zijn dat het laatste woord hierover nog niet is gesproken. To be continued…26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Gek op Wielen
Het kan mij werkelijk niks bekoren hoor!

Ik snap ook niet echt wat dit ‘nieuws’ elke keer op Autoblog doet!
Over de rest van de F1 schrijven jullie niks en hier kunnen jullie niet over stoppen :S
Niet dat ik er iets over te zeggen heb, maar wou het toch even kwijt! ;) :)
Waarom ook geld vragen van een coureur om hun auto te mogen besturen.

Waarom niet gewoon een goede coureur inhuren en betalen voor een rijder.

Is niet alleen goed voor spyker maar ook voor de ontwikkeling van de auto.

Zoals het nu gaat, kan het natuurlijk nooit goed gaan en word de Spyker F1 auto alleen maar trager. Is ook niet goed voor de verkopen en reclame voor de straat Spykers !

Ik zou toch maar weer op Jos Verstappen een beroep doen !
Ik las vanochtend in de krant (twentsche courant tubantia) dat Christian Klien van het weekend op Spa wat rondjes gaat rijden in de Spyker.
Hij is tegenwoordig testdriver/reservedriver bij Honda, maar Honda heeft het goedgekeurd dat die wat rondjes in een Spyker gaat proberen. Dus is afwachten wat de toekomst ons brengt.
leuk en subtiel stukje van verstappen .. hij bewijst maar weer dat sportlui regelrechte contact gestoorde debielen zijn … (en ik ook een hekel aan hippies)
FlorisFerrari
@ bas.

Neej echt?? meen je dat??

@ autoblog crew.

Kunnen jullie wat meer vertellen over de race’s zelf???
Net ging het over bouten, nu over Spykers…

Is deze site gehijacked door Eigen huis en tuin?
Of sla ik de plank dan volledig mis?
Een goede rijden nemen en die betalen? Debbie toch…. je gaat toch geen geld weggooien!! De helft van alle rijders in de F1 neemt een aardige rugzak vol geld mee. Die verwende Nederlanders hebben alleen een beetje pech dat de Nederlandse bedrijven niet voor Nederlandse rijders gaan (ING voor de Fransen, Philips doet wat met Engelsen, ABN-Amro is net gestopt)…. tja dat schiet natuurlijk niet op.
Daarnaast heeft Jos ook altijd een aardige zak met geld mee kunnen nemen.
Kortom: neem een rijder met veel geld. Kan je volgend jaar een chasis kopen. Ferrari moter erin en je komt ergens.
DeAutogids.nl
Overigens autoblog.nl dat weer een gekleurd bericht de wereld inhelpt, quote dan ook ff Sutil wanneer ie zegt: “Het was zeker een verrassing voor me en ik vind het niet het slimste wat een team halverwege het seizoen kan doen”
@DeAutogids.nl: als alleen dat er stond was het ook een gekleurd bericht ;)
Vandaar dat alle artikelen gelinkt zijn, dan kun je je eigen mening vormen.
@smokin: binnenkort een column van Nico?
blijft spannend!! :D
wel jammer voor hem, mist hij z’n lievelings GP :(
>>”wel jammer voor hem, mist hij z’n lievelings GP

Nee hoor.. kan hij hem eindelijk goed volgen op RTL7
Wat een verschrikkelijke vent is die verstappen toch, de mislukking zelf.
lol verstappen die commentaar heeft op albers XD

sure albers haalt niet echt goede resultaten en hij rijdt wat minder.. maar laten we maar niet over verstappen beginnen.. niet over zijn rijkunsten maar al helemaal niet over zijn attitude!
Dat gedoe allemaal, die gozer is ook gewoon zijn baan kwijt hoor! DAt is k*t!
op welke nederlandse coureur heeft verstappen nu wel een goed woordje gezegd. Ik vind het een prutsen en ook hij heeft geen donder gepresteerd in de F1 behalve altijd als rijdende chicane.

Ik vind het jammer dat Albers eruit is gegooit, hij had opzich nog wel de kans moeten krijgen om in de nieuwe spyker te rijden.
Ik had al geen goed woord over de attitude (en rijvaardigheid) van heer Jos “grindbak” Verstappen en na deze column is mijn mening weer eens bevestigd geworden. Lekker goedkoop, naar beneden trappen als het niet zo goed gaat met je collega! Staat hem heel fraai. Gelukkig horen van Joske niet zo veel meer en dit is dus meer dan genoeg hierover gezegd.

Wat betreft de opmerking van Hans:
F1 goed volgen op RTL7? Ik zie alleen maar reclame (jaha, ik weet nu wel dat RTL gp medemogelijk is gemaakt door ING en DHL) maar als ik Allard Kalff … hoor praten … dan heb … ik wel mooi … even .. tijd … om naar … bijvoorbeeld het … toilet te gaan … zo zie je … maar weer. En ik had al tijd genoeg om naar het toilet te gaan want om de vijf minuten is er een reclameblok waarbij de lieve formule 1 kijkers wel zoet worden gehouden door dat ik de rchterboven hoek de race gewoon verder gaat. Ik weet niet hoe lang ik dit nog vol ga houden!!

Eh, beetje frustie. Inderdaad dus.

Een groet!!
Wat zou het mooi zijn als wij eens een echt goede coureur hadden, die hebben we nog nooit gehad ( in elk geval niet in de formule 1) Lammers was altijd vermakelijk in de le mans, verstappen is nooit goed geweest maar had het geluk in een goede wagen te rijden en de rest is het noemen niet eens waard! ware het niet dat ik een fan ben van Doornbos, alhoewel hij zich nog moet bewijzen in de F1. Desalniettemin heb ik genoten van hem in de F1 en dat doe ik nog in de champcars! Maar ik zou nog niet durven zeggen dat hij een topper is.
Wel prutsers bij dat spyker team. Ze weten niet eens wat er nou precies in dat contract staat en moeten nou in het vuil en oude e-mailtjes archief kijken wie heeft gezegt dat Albers zowiezo het hele jaar mag rijden.
DeAutogids.nl
Albers heeft ook onaardige dingen gezegd over Verstappen.
@ DeAutogids.nl

En waarschijnlijk was het nog allemaal waar ook wat Albers over Verstappen heeft gezegd.
Het komt mij meer over alsof Verstappen zijn eigen frustraties die hij aan de F1 en zijn gebrekkige prestaties heeft overgehouden op Albers uit. Ik denk niet dat Verstappen zijn eigen problemen vroeger opnam met “Oh, heb ik zelf om gevraagd.”
Ik vond Albers ook nooit een sympathieke jongen, maar dit is toch wel sneu voor een knulletje van 28.
Ik ben het met Eg eens. “Verstappen” schrijft: altijd maar weer weet hij met het beschuldigende vingertje naar anderen te wijzen, nooit ligt het aan hemzelf”. Hmm, ik ken meer Nederlandse, correctie: Limburgse/Belgische ex-formule1 coureurs waarop dat van toepassing is. Schrijft Joske die column wel zelf? Taalgebruik als “Zeer regelmatig vertoef ik op” en moeilijke woorden als affaire, incident, financiële etc zijn meer Hans Wiegel dan Jos Verstappen.

Ik heb het idee dat Spyker F1 net zo in de financiele problemen zit als Spyker in Zeewolde en dat er nieuw geld moets binnen komen. Dat gaat voor zo’n armlastig team het gemakkelijkst door een flink betalende rijder. Maar dat betekend dat er 1 geslachtofferd moest worden. En omdat Sutil beter gaat en Albers het tankslangincident had moest hij het wel zijn. Zijn manager is pas ontslagen dus ook die is een ideale zondebok. Ik begin zowaar medelijden met Christijan te krijgen.
huub Vanderlubbe
Koos werloos, U weet het, vooral doorgaan!!(met fietsen dan)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).