Chinese BYD heeft weer afgekeken en bouwt de F1

Auteur: , 28 Reacties

Zoals een goed Chinees betaamt heeft autobouwer BYD het kunstje van het afkijken uitstekend onder de knie. Herinner je je de lachwekkende BYD F8 sportcabrio nog? Dit was van voren een Mercedes SL en van achteren een BMW 5-serie. BYD denkt ook aan de kleine beurzen en heeft goed gekeken naar de populaire C1/107/Aygo. Et voila, de BYD F1 was geboren.

Dat bovenstaande afbeelding geen grapje is bewijst onderstaande spyshot. De F1 komt er echt aan en maakt zijn opwachting ergens eind 2008 of begin 2009.

BYD heeft nog veel meer (namaak) in petto. De komende 5 jaar zullen er naast de auto’s uit de huidige F-serie ook modellen verschijnen in een nieuwe S-serie, waarbij “S” een aanduiding is voor SUV. Voor 2010 moeten er 2 nieuwe SUV’s verschijnen. Tot slot verwachten we ook nog een M-serie voor MPV’s. (via: chinacartimes I, II)

BYD F1 spyshot28 reacties

DeAutogids.nl
Dat men er niet een rechtzaak tegenaan durft te gooien. GM bijvoorbeeld deed dat niet omdat men zo graag wil exporteren en bang is dat men een Chinees importverbod krijgt.

(PS: De Chinezen hebben de VS al gedreigd dat als ze niet inbinden dat ze al hun dollars van de hand doen en daarmee de VS in een economische neergang drukken)
Die Chinezen toch, heb je eigenlijk niets aan.
Briljante naam ook. De F1. (Was er niet al een modelletje van ene McLaren met die naam?) ;-)
De kont van die F8 lijkt mij meer op een Astra dan een BMW 5 eigenlijk.
Ik vind het raar dat de Chinese merken niet meer moeite doen. Dat er gekeken wordt naar andere populaire modellen, ok. Maar met een klein beetje moeite kun je toch zorgen dat het geen kopie meer is. Grille, lichten en bumpers wat veranderen en klaar.
Hebben deze mensen dan geen enkele trots?
Wanneer komt er nou eendelijk eens een china boycot. misschien gaat de kwaliteit en de originaliteit van de chinese producten wat omhoog.

Is het in alle opzichten (vermogen, verbruik, kwaliteit, kostprijs) een kopie of alleen de buitenkant?
En natuurlijk haalt ook deze chinees dezelfde NCAP score als de gemiddelde kartonnen verhuisdoos, en zit er een japans blok uit de jaren ’80 in. Lekker waar voor je geld. NOT!
Dat er niet een verbod kan komen op dit soort aftreksels. Walgelijk gewoon. Ik vind overigens die BYD F8 van achter meer op een Renault Megane C+C lijken.
@DeAutogids.nl

LOL :D
ik snap niet dat ze de looks kopieren…….ze moesten de techniek eens van dichterbij bekijken
Nu al een face-lift voor de aygo? :D
dat betekent toch “Build Your Dream”? of Ben ya Dom?
Wat denken ze hiermee te bereiken ?
Er is één oplossing:

China buiten sluiten van de wereld. De complete handel stopzetten.
Inclusief olie, energie, voedselvoorraden, etc.

Zonder olie en voedsel kunnen ze ook geen oorlog voeren.
DeAutogids.nl
Laat ik trouwens zo’n kopie geval hier hebben gezien! Van de ahcterkant een X3 ofzo en de voorkant iets van een Hyundai… Zwaar verrast dat hier te zien!
Alles wat uit china komt boycotten gewoon. Iedereen heeft zon grote mond over het kyote verdrag, China doet er niet aan mee en vervuilen tot en met. Ze maken alles na, ze hebben geen respect voor natuur en dieren…en geen respect voor (eigen) leven.
Dat de olympics daar gehouden worden is mij een raadsel. Geen sambal bij vool mij!
Wat men vaak vergeet is dat veel Chinese bedrijven een joint venture hebben met Europese en andere Aziatische bedrijven. Hierdoor nemen ze de productiemodellen over, maar onder eigen merknaam. De vakterm hiervoor is Badge engineering
Hier is een lijst van Chinese bedrijven die een samenwerking hebben met niet-chinese bedrijven voor het ontwikkelen van autos onder eigen beheer.

FAW: Toyota/VW/Mazda
SAIC: GM/VW
Changan: Ford/Suzuki
Dongfeng: PSA Peugot Citroën/Honda/Nissan-Renault/Kia
Guangzhou AIC: Toyota/Honda
Beijing AIC: DCX/Hyundai
Nanjing AIC: Fiat
Brilliance: BMW

Het is niet vreemd dat een Brilliance, veel lijkt op een BMW

http://img.infotropic.com/w/w060223_2.jpg
http://car-reviews.automobile.com/images/cars/ArtImages/57214/alt.jpg

Deze word medemogelijk gemaakt door BMW.
Een BMW mercedes combi, ik moet het toegeven het ziet er gelikt uit.

http://www.china-motors.ru/english/news_statya.php?id=64
money talk, bullshit walk, China is al de tweede grootste wereld auto markt.

btw alle auto’s lijken op elkaar touch?

op een dag komt er een personen auto met 5 wielen, tja, dat is pas echt originineel :)
On-T; Wat een schaamteloze kopie. Dit is echt triest, er moet wat tegen gebeuren, maar zoals DeAutogids.nl al zei, dat kán waarschijnlijk niet… :(
Ik ga pas opkijken als ze een automodel Panda gaan kruisen met een model Lotus Elise of zo. En tot die tijd: (opa vertelt-) Ik kan me nog levendig herinneren dat we indertijd ook zo zaten af te geven toen de Japanners met hun goedkope ripoffs de markt op kwamen zetten. En later de Koreanen. De Amerikanen hebben nog jaren geprobeerd die goedkope buitenlandse rommel te weren met false importbeperkingen en slappe slogans als “Buy American”. Goed- Dan is het dus nu de beurt aan China. En als China straks klaar is, dan gaat India nog beginnen en daarna nog het een of andere Zuid-Amerikaanse land en zo verder. Ieder op zijn beurt. Amerika mag terdege oppassen, want steeds meer geldt dat de Amerikaanse economie intussen afhankelijk aan het worden is van de handel met landen als ondermeer China. En dus zal China kunnen kopiëren wat het wil want anders lijdt straks zelfs Amerika´s militaire slagkracht eronder. And we don´t want that now do we….
hmm, best orgineel desing
Volgens mij vergaten ze de C1 en 107 te kopieren of zijn ze niet op de hoogte van de bestaan daarvan.
De achterkant van de F8 heeft het meeste weg van een Renault Megane cabrio vind ik, voor de rest gewoon schandalig smerig.
Terwijl designers van PSA en Toyota zo zitten zweten, zwoegen voor een mooie auto op de markt te brengen tekenen de chinezen ze gewoon over, echt laf!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).