Chinese BYD verslaat mogelijk GM en Toyota in plugin markt

Auteur: , 31 Reacties

"Als twee honden vechten om een been, gaat de derde er mee heen". Wellicht wordt dit gezegde volgend jaar weer eens bekrachtigd wanneer BYD werkelijk als eerste een plug-in elektrische auto in de markt zet. Daarmee verslaan de Chinezen dan grootmachten als Toyota en General Motors. BYD zal naar eigen zeggen volgend jaar beginnen met serieproductie van een oplaadbare elektrische auto en zover zijn Toyota en GM nog lang niet.

BYD heeft vier jaar research gedaan en zegt in staat de zijn om de auto’s kostenefficiënt te kunnen bouwen door goedkopere materialen te gebruiken. Chinezen zijn immers experts in het gebruiken van goedkope materialen (sorry, kon deze opmerking niet laten). Voor de accu’s wordt geen lithium, maar ijzer gebruikt. Dit type accu’s zijn veiliger gebleken en hebben een grotere capaciteit. Tevens kan een dergelijke accu in slechts tien minuten worden opgeladen tot 70% van de maximale lading. Halverwege volgend jaar moet het eerste model worden gelanceerd. Deze auto kan elektrisch of hybride worden aangedreven. (via: motorauthority)31 reacties

Waarom moet dat logo nu zo veel op dat van BMW lijken, schande voor de Duitse auto-industrie…..
Ze mogen dan wel sneller opgeladen worden, maar qua levensduur moeten ze het echt afleggen tegen de lithium-ion batterijen.
Niet zo verwondelijk toch, dat logo. Kijk eens naar de auto’s uit China. Zijn vrijwel ook allemaal copies van Europese/Japanse merken ;)
Kan men bij BMW die kopie van hun embleem niet aanvechten?
De gelijkenissen zijn toch wel erg groot.
haha dat logo, te mooi gewoon, hoe kom je erop. Trouwens voor Westerlingen is het heel normaal dat er patenten op dingen zitten en dat je ze niet kopieert, maar chinezen hebben het nooit echt als een fout iets gezien. Het kopieeren van intelectueel erfgoed en dergelijken, mischien dat ze ooit inzien dat dat niet kan met de westerse markt.
dat zal wat worden, als de kopers er van maar niet gaan janken als hij na de 2e oplaadbeurt in de fik vliegt.
leuk dat alle reacties over dat logo gaat, die chineze mischien geen verstand hebben van design. Maar eerlijk is eerlijk, ze zijn wel goed bezig op het gebied van milieu en goedkope producten op de markt brengen.
gaat = gaan, en hebben moet tussen chineze en misschien:D.. was ff aan het slapen….
Bravo. Nu nog twee jaar wachten op een kwaliteitsverbetering en deftige facelift en ik koop hem!
“Maar eerlijk is eerlijk, ze zijn wel goed bezig op het gebied van milieu en goedkope producten op de markt brengen.”

Mis ik hier iets???? Ik ben in shanghai geweest dit jaar en ook op het het platteland van China. Als je op het platteland komt zie je de zon niet meer door de smog en je ruikt overal kolen i.p.v. de natuur. Schepen worden midden in het landschap gebouwd en overal staan vervuilende stomende fabrieken.

Ook hun produkten (elektronica) gebruiken meer stroom door goedkope materialen en gaan sneller kapot. Goedkoop is duurkoop gaat hier wel op, geloof ik. En dan kopiëren ze ook nog alles van europeanen.

Ik hoop dat we over een aantal jaren de productie weer terughalen naar Nederland of Oost-europa. Op deze manier helpen we de wereld naar de klote.

Als je met milieu-vriendelijk hybride bedoelt, hybride is de grootste marketinggrap van de eeuw. Het gebied waar de grondstof voor de accu’s vandaan komt gebruiken ze om maanlandingen na te bootsen, op een gebied zo groot als een staat groeit zelfs geen onkruid meer.
@JackBlack

Wat zou de meeste accu-troep geven; 1 miljoen hybrides sinds 1997(http://www.john2211.nl/Hybride_verkoop_files/Toyota_hybrid_sales_world.pdf) of 1 miljard mobiele telefoons per jaar(http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/4697405.stm)?

Verder ben ik het met je eens dat het in China een grote rotzooi is. En die producten….tja, voorlopig maar even niets bij Blokker kopen dan.
Bedenk dan echter wel dat we 30 jaar geleden dezelfde reactie hadden bij Japanse producten/auto’s, 20 jaar geleden bij Oost-Europese en 10 jaar geleden bij Koreaanse. Dus over 10 jaar….
Wat een jatwerk weer. Dat logo is echt te belachelijk voor woorden…

Maar, plug-in hybrides mogen ze van mij best maken. Ik verwacht niet dat dat soort auto’s de oplossing zullen zijn voor onze probleempjes.
Pas maar op!!
Chinezen kijken,wachten af om vervolgens te overtreffen!
Alleen [gelukkig,helaas??] willen de meeste er niet in geloven in hun,auto’s in dit geval.
Ik ook niet daar niet van…
@JackBlack, je mist zelfs volgens mij iets. Het zijn volgense mij de westerse multinationals die hun fabriekjes naar het verre oosten verplaatsen om goedkoper producten te kunnen maken. Die smog waardoor jij niet kon zonnebaden zijn wij hier allen mede verantwoordelijk voor. Grote kans dat dat tft-schemrpje waar je achter zit in china is gemaakt ;)

Ontopic dan maar. De Chinezen zijn een grote inhaalslag aan het maken wat betreft de autoindustrie, dat duurt geen 5 jaar meer voordat er hier in West-Europa volop Chineze modellen te koop staan. Tuurlijk een bmw of audi staat heel wat mooier in de garagebox, maar de mensen die moeten letten op hun centen hebben liever wat goedkopers.
Net gelezen BYD just changed their logo.
Die wit/blauw zijn weg, nu met alleen die BYD letters.
check the news and new logo here:
http://auto.sina.com.cn/news/2007-10-11/1414316276.shtml
En terecht natuurlijk, want met zon namaak BMW logo word je natuurlijk nooit serieus genomen. Nu nog een fatsoenlijke designer aannemen (gaat gelukkig toch niet gebeuren bij die gelen) en dan is de wereld echt naar de kloten (ik heb een bloedhekel aan China en alles wat er vandaan komt)
kunnen die domme chinesen niks zelf bedenken met hun genepte bmw logo
chinezen zijn zoooooooooooooooooo een dikke fakers eh!!
voorkant en achterkant van de elektrisch autoke oke
achterkant is wel wa oude mercedes a
maar dienen zijkant?!… da trekt werkelijk nerges op
Ze moeten met die tengels van die BMW-logo afblijven!
Straks zetten zij op hun nep mercedes geen mercedes ster, maar een rondje met daarin een crhysler logo ofzo! :-( diep diep diep diep diep triest!
Gewoon vieze autoverkrachters daaro!

-edit: één uitroepteken dekt de lading evengoed als tien-
Dit is toch wel erg gejat! Dit getuigd dat China geen gezicht heeft. Creatief zijn ze niet in China. Toch niet goed dat China kapatilisch geworden is. Dit lijkt wel opzet van BMW haters. Is dit niet nep? Ik geloof gewoon niet dat het echt waar is. Ik ben geen BMW fan, maar dit kan gewoon echt niet!!!
Ik heb even de link van carf aangeklikt. Daar op die site zie je pas echt copieer drift.
BMW 5 serie look koplampen, met daar tussen een Lexus gril. Tja, China gaat over lijken.
hallo….ze zijn inmiddels van logo veranderd hoor..mensen die alleen maar roepen dat chinezen dom zijn of dat je hun haat en dat ze alleen maar kopieren…zijn gewoon close-minded..je kan gewoon niet alles over een kam scheren. wat je hier van de media krijgt is maar zo’n klein onderdeel van die land. er zijn trouwens ook een paar chinese merken die goeie shit maken, alleen die kennen jullie niet.
wat een gezeur over zo,n embleem. Waar blijft bmw trouwens met hun elektrische auto, of wachten ze soms tot hun oude dino’s uitgeserveerd zijn en blij mogen zijn dat hun embleem op die van bijd lijkt.

-edit: interpunctie toegevoegd-
Kan jij wel gezeur vinden, maar het is wel een feit dat dat wel degelijk is gejat!
Bedoel als je iets maakt, doe het dan ook helemaal zelfstandig. ;-)
Kijk om je heen…. ierdereen jat ideeen van een ander. Of het nu om biertenders, tv’s of auto’s gaat. Kijk naar de enorme opgang van de Koreaanse auto’s en electronica. In veel gevallen al beter dan de Europese. Onderschat de Chinesen niet. Ik voorspel u dat wij over niet al te lange tijd het zelfde beleven met Chinese auto’s als met die uit Korea.
heren, dit logo is bij wijze van geintje, gephotoshopt door de redactie. dus geen domme opmerkingen meer svp.
Super goed nieuws dat BYD komt, duitse autofabrikanten kopieren al jaren japanse modellen, en sommige japanse fabrikanten hebben in licentie europese vooral engelse wagens gebouwd. Dus helemaal niks gekopieerd.
Adolf Hitler en Ferdinand Porsche hebben de Kever, het ontwerp het idee van een volksauto en de naam gestolen van Josef Ganz een Hongaarse Jood en designer en ontwerper.

Laten we eerst deze dingen regelen alvorens andere mensen betichten van kopieren, al meer dan 60 jaar word deze NAZI leugen gedragen en ook nog vereerd oa door onze eigen ANWB..

Dus laat de Chinezen maar komen, overigens de BMW 5 serie word al 10 jaar in China gebouwd, kost hier 70.000 euro maar rolt voor 6000 euro van de band 64.000 euro winst zijn zusje een ex Rover model met exact dezelde kwaliteit en motor kost in Duitsland slechts 9000 euro en dan is het ineens rommel uit China whahahaha….. autokenners hier in ons land whahahaha whahahahaha laat me niet lachen, allemaal lammetjes whoehahahahaha…………………
Het zegt al genoeg als je zelf niet eens een orgineel embleem kunt bedenken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).