Productie Audi RS4 sedan stopt begin november

Auteur: , 44 Reacties

Zie je nou wel! Nu wil ik natuurlijk niet bijdehand doen (eigenlijk wel), maar wij riepen vier maanden geleden al dat het einde van de productie van de RS4 sedan in zicht was. Met dat bericht veroorzaakte we toen enige paniek bij Audi, die vervolgens vrij snel aan de lijn hing met het verzoek of wij het bericht wilden corrigeren. De RS4 zou immers zeker tot volgend jaar in productie blijven.

Wanneer je ‘zeker tot volgend jaar’ heel letterlijk neemt, zou dat in ieder geval t/m 31 december zijn, maar zo lang gaat de RS4 sedan het niet volhouden. Begin november, dus twee maanden te vroeg, loopt het laatste exemplaar van de band. De Avant en de Cabrio blijven iets langer, maar ook voor deze modellen is het eind in zicht. De Avant zal 2008 waarschijnlijk niet meemaken, maar de Cabrio loopt iets langer door.

Met de introductie van de nieuwe A4, moeten de Audi fans zich op korte termijn zonder RS modellen zien te redden. Bekeren tot BMW, Mercedes of Lexus kan natuurlijk ook, want deze modellen hebben als alternatief respectievelijk de M3, C63 en IS-F. Uiteindelijk zal er van het nieuwe model ook wel weer een RS uitvoering komen, maar daarover is nog niets bekend.

UPDATE: En nog even in de reload, we hebben immers goede herinneringen aan de RS4 limousine. Zie hier één van de eerste autoblog filmpjes (pre-vlamfilm):44 reacties

Voor audi rijders die alleen op uiterlijk letten zijn bovengenoemde alternatieven wellicht interessant maar anders kunnen ze beter wachten want het comfort van mercedes en de sportiviteit van BMW zal hen anders teveel worden… ;-)

Lexus tsjaa dat imago blijft me tegenstaan… Het is het gewoon niet…
opel preformace centre
dat is echt heel jammer het zijn mooie autos gelukkig rijdt er ook een bij mij in het dorp
zo’n mooie auto uit productie NEEEE
Je kan het ook heel letterlijk nemen.
Audi stopt optijd… zodat ze erna weer een grote voorsprong hebben op die bmwTJES

dat neemt niet weg dat het jammer is dat ze stoppen maar goed… ze zullen wel weten wat ze doen;)
Zonde ik vind de nieuw A4 al minder mooi, ik hoop dat de RS4 een beetje een icoon-status zal krijgen.
Ik zeg: laat maar komen, die RS5! :)
Wolharig badeendje
ja balen…

er komt toch een nieuwe…
Hopen dat er op de nieuwe wel weer een paar dikke turbo’s worden geschroefd. Hoort toch wel een beetje bij een RS.
Komt toch vast wel een RS versie van het nieuwe model.
zonder rs model staat er,
maar er is toch de rs6 of ben ik gek
@opel preformace :

is dat een nieuwe huistuner van Opel, dat preformace of is het gewoon Russisch voor performance?

OT: er komt heus wel weer een nieuwe RS4 waar je je vingers bij af kunt likken alleen men moet even geduld hebben!
Remon: goed gezien! Aangezien ik niet in de markt ben voor dit soort auto’s interesseert het me niet zo, maar voor de Audi-fan: Er is nog altijd de 6…
Geen paniek, de nieuwe RS4 komt er al aan ;)

http://www.autojunk.nl/pix/view/132962
Jmmr die rs4 was echt superrrrr maar komt der een nieuwe rs4 dan ? hmm nice
goed nieuws audi komt met ketting in demotor uit
in alle modellen oa de 2.0TDI ->>met ketting
enne audi A5 komt ook in 2.0 TDI uit
@ricavant

DUUUUUUUUUUUUUUUUUH
@ murcielago

photoshop!
mensen die een rs4 sedan wilden, hebben er ondertussen al een
Ik kijk al uit naar de nieuwe VW…eh Audi RS4…
@tweaker:

Och :o!!!
Ist echt waar??
Ik ga niet zeggen dat ik het jammer vind dat deze is gestopt, aangezien er een betere aankomt. :) Zeer mooie wagen was dit, en zelf denk ik natuurlijk dat zijn opvolger nog mooier wordt.
prima de avant is toch veel interessanter!!!
UPDATE: for old time’s sake… heb ons oude filmpje vd RS4 toegevoegd.
Het enigste driespaak stuur dat niet zum kotsen is!
is echt super jammer ik heb er laast in mee gereden vanaf zandvoort was super gaaf ding echt jammer dat ze gaan stoppen met die maar geen nood er kom vast wel een nieuwe net als de rs6 hoop ik
En hij was er maar zo kort…. Zouden ze er wel winst op gemaakt hebben? :?
erg jammer, velen vzeiden en vonden dat dit een van dé beste motoren ooit is, en tja nu die nieuwe m3 er is zijn ze hun voorsprong op bmw kwijt, en als mensen me neit geloven over die motor check de R8 daar zit dezelfde motor in
Mensen niet getreurd als alternatief komt de super IS-F van lexus:
Dan is het einde tijdperk M3 en AMG
Citrofiel schrijft,

18 October 2007 om 21:53
En hij was er maar zo kort…. Zouden ze er wel winst op gemaakt hebben?

——————————————————————————

Wellicht dat het marketing technisch the best thing to do was?………………………………..

PS k’weet het eigenlijk wel zeker
Was wel te verwachten. Door de Nieuwe M3 natuurlijk.
Marketing technisch goed om hem kort in productie te hebben? Dan is hij natuurlijk wel gedurende zijn hele levenscyclus ‘nieuw’. Hoewel, wel gebaseerd op een ‘oud’ model…
Met de introductie van de nieuwe A4, moeten de Audi fans zich op korte termijn zonder RS modellen zien te redden. Bekeren tot BMW, Mercedes of Lexus kan natuurlijk ook, want deze modellen hebben als alternatief respectievelijk de M3, C63 en IS-F.

hehe audi leest mee^^

smartass
gooien ze nu al de handdoek in de ring?
Die vind ik zo graaf !
Echt een van de graafste audi’s ooit ( op een paar na…)
De baas van men zus heeft er zo een, een avant black edition…
Das echt een geile bak, daar zou ik zooooo graag eens een toertje mee doen.
Echt een toppertje :-D
O jee , dan zullen de 2e handse RS4 wel niet meer veel in prijs zakken. En ik was nog wel van plan mijn M3 op een RS4 in te ruilen.

Dan toch maar sparen voor de nieuwe M of wachten op de RS3 / RS5 ?

Moeilijke keuze :P
dat is al jaar en dag zo (RS4 en RS6). elke keer als er een nieuw model aan zit te komen brengt Audi even snel een RS versie uit om die vervolgens maar betrekkelijk kort in productie te houden. hoop dat Audi het in de toekomst anders aan gaat pakken en van meet af aan een RS versie gaat leveren zoals ze zelf beloofd hebben. nog ziet het er niet naar uit. maar goed, de nieuwe A4 is er ook pas net. misschien dat ze volgend jaar of het jaar erop weer een lekkere RS versie presenteren.
Niet zo vreemd als het model uit productie gaat. Komt wel weer een nieuwe RS4 voor terug over een jaar of 2. RS modellen zijn nooit zo lang in productie.. meestal maar 1 of 2 jaar.
@ martijn

haha echt strake opmerking. :D:D
@rider, dat moeten ze imho nou juist NIET doen. Een topmodel van een bepaald segment hoort exclusief te blijven, wanneer ze hen te lang in produktie nemen is die exlusiviteit volledig weg…….
-edit: nutteloze bijdrage-
ff over die nieuwe m3 ik vind het een lachertje vergeleken met de huidige rs4.420 pk had audi in 2005 al.De m3 heeft een carbon dak en alle lichte
materialen die voor handen zijn voorts is hij maar 2drs en en geen 4×4 en nog is hij zwaarder dan de rs4 hoe krijg je het in elkaar geknutseld!Beetje een laat antwoord van bmw op de rs4.Audi komt zo met de rs5 en dan is het al weer over en uit met de m3.Enigste voordeel van de m3 is de prijs dat scheeld wel op een audi maar dat mag ook wel.
De gestopte prodcutie van de RS4 sedan heeft niets met de komst van de M5 te maken, maar met de komst van de nieuwe A4 sedan. Nu heeft quattro GmbH geen model meer om op te bouwen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).