Computertekeningen Seat Ibiza 2009

Auteur: , 23 Reacties

De huidige Seat Ibiza hobbelt al een tijdje mee en aan de opvolger wordt dan ook hard gewerkt. Eind van dit jaar de nieuweling te kunnen begroeten, maar een via een technisch computerprogramma van Seat lijken al wat details uitgelekt. Via de programmatuur kunnen de onderdelen van ieder model worden besteld.

Als we de tekeningen vergelijken met de spyshots die al eerder waren genomen, dan lijken de vormen aardig overeen te komen. Volgende week zal Seat naar verwachting de Ibiza onthullen op de autoshow van Geneve. De nieuwe Ibiza wordt straks gebouwd op het platform waar ook concerngenoten Polo en Fabia gebruik van maken. (via motorpasion.com)

Seat Ibiza 2009

Seat Ibiza 2009

Seat Ibiza 200923 reacties

Hopelijk krijgt Luc Donckerwolke het voor elkaar een mooie auto neer te zetten. Dit begint er zo op het oog al op te lijken
Ik hoop dat ze de lijn van de Altea en de Leon niet doorzetten, want dan is het agressieve tuners-imago van de Ibiza compleet verloren
Dus als je nu al een nieuwe Ibiza wilt hebben: de losse onderdelen bestellen en zelf in elkaar zetten ;-)
@lambofreak:

dat is nu net het probleem van seat, ze kampen met een persoonlijkheidscrisis.

en aan de leon en de altea te zien willen ze net niet een tunersmerk zijn ;)
en daar kan ik wel in komen, ik zou ook niet willen dat 3/4 van mijn ontwerpen verkracht worden door tuners(is mijn mening, don’t shoot ;) )
seat is de weg kwijt,zitten al jaren in een soort van midlifecrisis,word hoogste tijd dat de vag groep ingrijpt want financieel gaat het seat ook niet voor de wind
Ik begrijp niet dat ze bij Seat nog niet door hebben dat de nieuwe lijn (nieuwe Leon/Altea/Toledo??!!) niet goed aanslaat. De huidige Seat is echt een leuke bak. Dat halve SUV gedoe moet stoppen gewoon een mooie hatchback!
Van wat ik gehoord heb zouden de 3- en 5-deurs wezenlijk van elkaar gaan verschillen.
5-deurs: oude lullenbak (hoog en comfortabel)
3-deurs: gericht op een jong publiek (sportief etc.)
Maar goed, ik ben benieuwd naar de eerste officiële beelden… Voorlopig voldoen mijn 6L nog prima. :)

Trouwens, volgens mij doet de Leon het helemaal niet zo slecht? Zie er dagelijks genoeg van rijden. En dacht dat hij vooral in de lease veel waar voor z’n geld biedt..
ik vind m persoonlijk wel mooi :p..

alleen wel kut dat ze dat uit late lekken.. zie veel liever een voltooid model dan screenshots van computerprogammatjes..
had dan gewoon ff tot geneve gewacht..

naja.. gr. japp :D
Moet zeggen dat ik na de Leon en Altea toch een iets spannendere wagen had verwacht. Vind het allemaal een beetje tegen vallen…teleurstellend :(
Ik bedoel….als ik de keuze had uit: een Polo, een Fabia of een Ibiza….had ik eigenlijk mn keuze op de Ibiza willen laten vallen. Want Seat: Sportief, dynamisch en design….
Nouja…misschien zijn het de flatse kleuren van de technische tekening, ik zal mn keuze nog ffkes uitstellen.
Het zal wel weer een matig aftreksel van een alfa design worden
Doet me een beetje denken aan een Peugeot 206/207, vooral die C-stijl dan.
@snelste: waarschijnlijk wel
wanneer komen de eerste pics van de cupra versie? :D
ik ben t opzich wel eens met jakob_147, want je wil als merk wel serieus genomen worden. toch moeten ze inzien dat ze net een beetje een sportief imago hadden opgebouwd met de laatste paar cupra’s, en dat moeten ze niet verloren laten gaan door alleen ‘ouwelullenbakken’ te gaan bouwen.
@snelste: ik krijg eerder een fiat bravo gevoel om eerlijk te zijn…
weer zo`n nietszeggend anoniem ontwerp; beetje 206, beetje Mazda, beetje nieuwe Lancia Delta. beetje Korea, wat is dat toch, die derde zijruitjesrage?
SEAT: snel een andere tekening!
hahahaha

lijkt wel een kia c’eed
Ziet er goed uit. Beter dan een Fabia, en de Polo, dat moeten we nog bezien, maar veel vertrouwen heb ik niet in het design van VW.
Volgens mij past die neus zo op de fabia.

Afgezien van de neus zie ik het verschil niet direct tussen een fabia en deze auto.
Dat kan geen Seat zijn. Hij lijkt niet op de Altea/Leon/Toledo — welke is ook alweer welke?
Ik vind hem echt lelijk.
Ik vind de huidige Cupra-versie érrug dik, maar dt vind ik toch wel een beetje soft om het aardig te zeggen ;)
ik vind Seat zijn imago juist goed: Sportief, Snel en Design. Gewoon de Sportieve VW zeg maar :D
maar dat is nu wel verkloot, ik ga liever voor de polo gti.. :)
Tsja kan er weinig van zeggen,maar weet wel dat m’n 2006 Ibiza ook m’n laatste Ibiza is.
Dat wist ik na aankoop trouwens al,terwijl ie er wel leuk uitziet.

Over de nieuwe Ibiza;
Je kan de 3 en 5 deurs het beste vergelijken met de Astra & Astra GTC,de 5-deurs is voor het normale volk,en de GTC voor de sportieve koper.
Ik heb namelijk al meerdere foto’s gezien vandaar ik het weet.
“Eind van dit jaar de nieuweling te kunnen begroeten, maar een via een technisch computerprogramma van Seat lijken al wat details uitgelekt.”

Deze zin rolt niet lekker…..

Voor SEAT heb ik wel sympathie. SEAT vind ik qua design lekker eigenwijs en ook wel leuk. Toegegeven niet alle modellen maar wel een hoop. Ik ben dus ook wel benieuwd naar deze Ibiza.
Chris v. Schayk
De nieuwe Ibiza staat er dames en heren, er worden al testritten in gemaakt, waaronder door mijzelf en ik mag met genoegen zeggen dat deze nieuwe Ibiza aan veel verwachtingen zal voldoen!

Ik was zelf van mening dat alle ibiza’s na 95 bagger waren, die van 95 bijvoorbeeld verloor het profiel met gelakte bumbers en daarna is het design niet bepaald geweldig geweest. Leon’s en alles mooi mooi, maar nu is het weer tijd voor de Ibiza om te ruleren ;)

Nieuwe lijnen en eigenwijze look, van binnen kwaliteit van een Audi, ja. Ik ben absoluut tevreden, The Ibiza Is Back! ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).