Nieuw bij EuroNCAP: crashpuppy

Auteur: , 18 Reacties

Als jij wel eens een hond van 22 kg op je hoedenplank rond hebt lopen, dan moet je jezelf nog maar even achter je oren krabben voordat je weer eens 50 km/h gaat rijden.

Autoblogger riep het vorig jaar al, en nu wordt maar weer eens pijnlijk duidelijk dat een loslopend huisdier in je auto best link kan zijn. Al was het maar omdat je dan ondanks je gordels en airbags *&^#$^% toch je voorruit moet vervangen. Kijk maar eens even wat er gebeurt in deze EuroNCAP crashtest. Klik voor het filmpje! (via anwb)

Screenshot crashpuppytest18 reacties

blik op de weg had hier vroeger zo’n leuke term voor: in plaats van hoedenplank heette het daar het hondenlanceerplatform!
Maar ook dieren van buitenaf kunnen nog wel eens voor hachelijke situaties zorgen..

Remember this one?! http://www.autojunk.nl/clips/view/130392
had die hond zijn gordel niet om ofzo? :P>.
de europeese unie zegt via schoothondje EuroNCAP ..

be afraid for your pet .. be very afraid ..
Remeber de kip die de Boxter tegenkwam ?

Bij het schadebedrijf kwam ik een Skoda Octavia tegen met allebei de airbags eruit, niet veel schade aan de voorkant…. maar wel twee sterren in de voorruit….. oftwel… zeer waarschijnlijk hebben twee mensen zonder gordel een paar dagen hoofdpijn gehad na het inkoppen van de ruit……
Er zit geen voorruit in
meuhh, de mijne weegt er 45 kg…
Beetje ouwe koeien….de mythbusters hebben al een paar jaar geleden laten zien wat er met spulletjes gebeurt die je op je hoedenplank laat liggen.
Maarja…een beetje slimmerik kan zich dat natuurlijk zelf ook wel bedenken :)
(dat zou je tenminste denken)
Wanneer komt de test met de boodschappen
FLUFFIE !!!! kawaaiiiii !! :D ooo echt super filmpje, lang leven een kat zullen we maar zeggen ? :P
Luc, iedereen weet dat boodschappen in een hele dikke vette SUV worden gedaan, en dan gebeuren dit soort dingen nooit ;)
Vroeger, toen ik nog een tv had, heb ik wel eens een commercial gezien over gordels achterin en dingen op de hoedenplank. Ter vergelijking kwam er, met een noodstop bij slechts 50km/h een olifant door de auto. Doel ervan was te laten zien dat ook kleine objecten achterin enorm veel schade kunnen aanrichten.
Dus wat is de boodschap? Zet voor transport geen spullen op uw hoedenplank, maar zet ze voor op uw motorkap! ;-)
en als je in je touring zo’n netje hebt, krijg je dan je trouwe viervoeter in plakjes op de achterbank mee?

@ lincoln:
http://lh3.ggpht.com/kakashigaaraanna/RuxHY5hn6zI/AAAAAAAAAQM/puju2hOGpSo/beafraid_1280x1024.jpg?imgmax=800
Arme hondjes… :|
is er ooit getest met een hoed op de hoedenplank ? Wie legt er trouwens tegenwoordig nog een hoed op de hoedenplank ? Pettenplank of speakerplank zouden betere/modernere termen zijn.
Als ik met de MPV op pad ben en eens serieus op de rem moet gaan staan, heb ik ook altijd zo’n schrik om een paar ton in m’n nek te krijgen… Die auto ligt altijd vol rommer, echt gevaarlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).