Fiat ‘500 by Diesel’ (ook verkrijgbaar met benzinemotor)

Auteur: , 15 Reacties

Modemerk Diesel en Fiat hebben de handen ineen geslagen om een speciale versie van de 500 op de markt te brengen. De '500 by Diesel' is volgens Fiat een Urban Survival Vehicle, je moet er maar opkomen.

De speciale Diesel uitvoering van de 500 is leverbaar in 3 kleuren, maar de meest opvallende daarvan is toch wel “Verde Diesel” (op de foto). Deze kleur verwijst namelijk naar de kleur van de privé helikopter van Diesel CEO Renzo Rosso. Andere opvallende feutures zijn de met jeansstof beklede stoelen met gele sticksels en de in de kleur van mat gepolijst staal uitgevoerde sierstrips en spiegelkappen.

In totaal zal Fiat in 2 jaar tijd 10.000 exemplaren bouwen van de ‘500 by Diesel’. De Fiat “500 by Diesel” is gebaseerd op de Sport-uitvoering en dus leverbaar met 1.2 (69 pk) en 1.4 (100 pk) liter grote benzinemotor en natuurlijk ook de 1.3 (75 pk) liter grote dieselmotor. In Italië is het speciale model nu al verkrijgbaar en begint de prijslijst bij 15.000 euro en dat is 2.000 euro meer dan een ‘normale’ 500 1.2 Sport.

Wanneer het model naar Nederland komt en hoeveel deze speciale 500 dan gaat kosten is nog niet bekend.

Icoon Made in Italy
Fiat 500 by Diesel: the Urban Survival Vehicle
Het bekende Italiaanse kledinglabel Diesel en Italiaanse autofabrikant bundelen hun krachten.

De Fiat “500 by Diesel” wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage (10.000 stuks in twee jaar) en combineert 2 ogenschijnlijk totaal verschillende werelden: die van de mode en die van de automobielindustrie. Allebei delen ze echter belangrijke concepten zoals talent, creativiteit, sympathie en innovatie, kortom dé ingrediënten van het wereldberoemde Italiaanse design.

Het Centro Stile Fiat onder leiding van Roberto Giolito, de ontwerper van de nieuwe 500 en het designteam van Diesel o.l.v. Lars Schwartz, tekenden de “500 by Diesel”. Doel van het project was het ontwerpen van ‘the Urban Survival Vehicle’; een auto die zich soepel door het verkeer beweegt en tegelijkertijd de persoonlijkheid van de jonge en originele bestuurder uitstraalt. De “500 by Diesel” is een exclusief product dat voldoet aan de eisen van alle mogelijke klanten, zonder onderscheid des persoons, van minimalist tot excentriekeling.

De Fiat “500 by Diesel”, gebaseerd op de Sport-uitvoering, valt om te beginnen op door zijn bijzondere lakkleur “Verde Diesel” (Diesel groen). Dit is een verwijzing naar de privé helikopter van Diesel CEO Renzo Rosso. Daarnaast zijn nog 2 andere kleuren leverbaar: nero en marrone Diesel; zwart en bruin Diesel. Ook springen de 16’’ lichtmetalen velgen met Diesel logo in het oog, net als de gele remklauwen (alleen op de 100 pk 1.4), de Diesel-sierstrips èn de buitenspiegelkappen. Deze laatste zijn uitgevoerd in de kleur van mat gepolijst staal, net zoals de grille, bumpers en de karakteristieke ‘snorharen’ aan de voorzijde.

Ook binnenin een hoog gehalte aan Diesel elementen: in jeansstof uitgevoerde stoelen met gele stiksels, het Diesel logo op instrumentenpaneel en pookknop èn een speciaal zakje aan de zijkanten van de voorstoelen dat refereert aan de vijfde ‘pocket’ van de Diesel jeans.

De Fiat “500 by Diesel” wordt geleverd met de 3 reeds bestaande – Euro 5 Ready – motoren: 1.2 69 pk benzine, 1.4 16v 100 pk benzine en de 1.3 Multijet 75 pk met roetfilter, gekoppeld aan een 5- of 6-versnellingsbak. De benzine-uitvoeringen kunnen worden gecombineerd met de gerobotiseerde versnellingsbak Dualogic waarmee zowel automatisch als handmatig geschakeld kan worden.

De Fiat 500 by Diesel is vanaf vandaag in Italië verkrijgbaar vanaf € 15.000.15 reacties

Hij ziet er wel lekker uit 8)
ik zou bijna willen zeggen dat hij er zelfs een beetje agressief uit ziet :P
Ziet er leuk uit, maar ik had verwacht dat de kleur iets met spijkerstof was, en dat de velgen er uit zouden zien als knopen ;)
Die kleur zou zo vet staan op een RS6 Avant :D
Hoeveel limited special editions zijn er nu al voorbij gekomen van de de 500. Ieder merk doet er wel wat mee en Autoblog post iedere nieuwe limited edition ook nog braaf…..
In Italie vanaf eur15.000??
Holy fuck,wat moet ie hier bij ons gaan kosten dan?
Het is een leuk autotje,en daar is het mee gezegd.
mat gepolijst staal?

Wanneer je iets polijst gaat ’t glimmen. Wanneer je iets schuurt wordt ’t mat.
Dus wat is ’t nou?

Verder een leuke uitvoering. Beetje teveel marketing gel*l, maar dat nemen we maar voor lief.
@Benjamin, je moest eens weten hoe braaf wij zijn ;)
De licht effecten zien er cool uit op de eerste foto, de versie waar die mannen naast vind ik al weer een pak minder. Blijft nogaltijd een cool autotje, zie hem het liefst int wit met een rooie streep die van achteren over het dak naar voor loopt.
Leuke sportieve auto. Maar blijft een model waar je als man niet in gezien wil worden.
Nou jippie. Een speciale editie die wel 2 jaar gebouwd wordt, in een oplage van 10.000 exemplaren. Kun je het net zo goed een gewone modelserie of zelfs uitrustingsvariant noemen… :roll: Wel leuk, maar het is niet meer speciaal met deze cijfers. :?
Björn Borgmoer
Erg mooie velgen, en die kleur vind ik typisch Diesel. Geslaagde combi!
Een betere ontwerper
Vet karretje, misschien een geschilderd stiksel in die vouw die langs de zijkant loopt? :P

Leuk ding.
@Een betere ontwerper, de stoelen hebben wel iets bijzonders hoor:

een speciaal zakje aan de zijkanten van de voorstoelen dat refereert aan de vijfde ‘pocket’ van de Diesel jeans.
Esprit de Flan,dre
En is die ook verkrijgbaar met benzine? :)
edit: doe eens de titel lezen
neem je een benzinemotor, zetten ze er nog diesel op…
dat gaat em dus niet worden he…:p

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).