Kia teast: nieuwe Rio / Picanto / Soul MPV in Geneve

Auteur: , 27 Reacties

Kia heeft het zelf over een nieuw "B-segment" concept MPV (Million Possibilities Vehicle). Scherp gevonden weer die naam.

Het concept wordt op 3 maart onthuld tijdens de autoshow in Geneve. Kia laat er verder niets over los, behalve dat het een “geweldig uitziende MPV concep” is en dat glazen dak constructie dat een open, ruimtelijk en vrij gevoel geeft.

Het kan overigens aan mij liggen, maar ik dacht dat Kia met de Soul al een crossover/ MPV dinges had in het B-segment. Of haal ik nu alles door de war….27 reacties

De teaser is veelbelovend.
Dat de nieuwe hoofd designer van bij Audi komt is ook wel duidelijk aan de vorm en uitsnijdijng van de achterklep en bumper… de achterlichten zijn bijna identiek aan de Q5 of toekomstige A1!!
Dit ziet er wel heel erg uit als het Meriva concept van een poosje terug.
Idd Audi, Fors Kia sousje
@ mezelf Fors = Ford
Lekker belangrijk waar de designer vandaan komt, wat mij betreft gewoon een mooie auto wat ik er zo van kan zien..
“concep” –> concept
” dat glazen dak constructie dat een” –> dat hij een glazen dak constructie heeft, die een… Of zoiets. Niet wat er staat iig.
De KIA Soul is inderdaad een Urban Crossover, maar wordt door Korea meer gezien als een niche product, iets om het imago mee op te krikken. De nieuwe MPV verwacht in België ergens rond de zomer moet zich kunnen meten met de Opel Meriva’s ea. Maar de Soul verkoopt als zoete broodjes, toch in België in iedergeval. Naast de nieuwe MPV komt er dit jaar ook nog de nieuwe Sorento, Carnival, Carens (facelift) cee’d (Facelift), Soul 1.4B

Groeten,
@ Joske; Een nieuwe Carnival? Lijkt me sterk. Hij is er nog niet zo lang. In Nederland is hij zelfs alweer uit de handel gehaald. Hoogstens zal het, voor de landen waar hij nog wel geleverd wordt, een facelift zijn.
Hoezo Q5? Die uitsnede naar beneden aan de achterlichten komt regelrecht van Audi. Jammer van dat graaiwerk, verder ziet het er wel vrij degelijk uit.
Dat met die Audi-achterlichten is sterk overdreven. Die lichten lopen namelijk smal naar binnen, en zowel de boven- als onderkant loopt niet waterpas. Hij bestaat uit bijna alleen rechte lijnen. Deze concept heeft compleet andere achterlichten. Onderkant is horizontaal, bovenkant is gerond, een hapje eruit aan de buitenkant… Als je dit al op elkaar vind lijken, dan vind je zeker alle moderne auto’s exácte kopieën… :roll:
Vind hem juist op een seat leon lijken
@Citrofiel: Ik had het niet over de lichten zelf maar over de lijn die naar beneden valt richting koffer toe.
@ VonStroke; Ah, je bedoelt de lijn die bij de Q5 de achterklep vormt, en hier een sierlijn is… Kan een kopie zijn, kan toeval zijn. Nu is mijn reactie alleen nog van toepassing op ‘geens’.

@ QRN; Viel me nu opeens ook op.

@ The Joker; Nee sorry. Dat zie ik echt totaal niet. Wat dan precies?
@Citrofiel:

DIT concept
of
DEZE concept car

-zucht-
@ transam73; Helemaal duidelijk. Sorry. ;) Bij het typen denk je aan concept car, maar om het korter te maken, schrijf je uiteindelijk alleen concept. En zo sluipt er een stomme fout in.
@ citrofiel: kan een facelift zijn, er is mij verteld dat het een nieuw model wordt. wat belangerijker is is dat er een 2.2 CRDi motor in komt, dezelfde motor als in de nieuwe Sorento.
@ Joske; Ach, fabrikanten spreken wel vaker van een nieuw model, terwijl hij nog op basis van het oude model staat. Het lijkt me sterk dat ze na drie jaar met een compleet nieuw model komen, na drie jaar is echter een facelift wél gebruikelijk. Ik denk dus dat het laatste het geval zal zijn.
Die diesel kan belangrijk zijn, als hij een roetfilter heeft en niet te veel CO2 uitstoot. Dan maakt de Carnival weer een klein kansje op een rentrée op de Nederlandse markt.
Dit is net de nieuwe Opel Meriva!?

Teaser? Nepper!
@Citrofiel; Vind het kontje wat op de leon lijken, vooral de lichten.
@ The Joker; Maar de Leon heeft van die langgerekte, horizontale lijnen als achterlichten. Deze lampen vind ik niet langgerekt… Of heb je het over de oude Leon soms?
De basis is de concept / productie versie van een Ford S-Max! Daarna is er over de achterlichten een Audi sausje gegooid!!

In the end, hulde Kia, na de Soul weer een potentiele topper!
ik blijf erbij, kijk gewoon even allemaal naar de achterzijde van de rode 3 deurs concept A1 van audi, net hetzelfde. Mooi maar toch, hetzelfde probleem als de designer die van Alfa Romeo naar seat ging en daar de achterzijde van de alfs 156 copieerde naar de leon etcetera… mooi maar teveel doorduwen wat je al ooit eens gedaan hebt en wat succesvol was, dit is niet een nieuwe designtaal ontwikkelen voor een ander merk. Ik heb hier ook geen verwijten om, het is enkel een constatatie…
Ik denk persoonlijk dat het de nieuwe Picanto gaat worden, als ik de velgen zo bekijk…
Het ziet er goed uit. Lijkt wel een beetje op de Ford S-Max. Misschien wordt het wel een goed alternatief voor een S-Max
Een auto op basis van de Picanto of Rio een alternatief voor een S-Max? Dat is alsof een Modus een alternatief is voor een Espace… :roll:
Pardon, met Ford S-Max in mijn achterhoofd heb ik uit onoplettendheid ook nog eens een S-Max genoemd als een alternatief. Het moet Fiësta zijn. :oops:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).