The Golden Ferrari! Pininfarina Coachbuilt

Auteur: , 50 Reacties

Vrijdagavond had Ferrari een besloten borrel in Monaco, inclusief een leuke primeur. Een autoblog-bezoeker was erbij...

Hij maakte voor ons de volgende foto’s van een bijzondere nieuwe Ferrari, die overigens nog niet rijklaar was. Op het kenteken is “The Golden Ferrari” te lezen, met het Pininfarina logo daaronder. Het geheel doet vermoeden dat het hier om een stukje coachbuilding gaat, volgens insiders een one-off. We schreven immers al eerder dat Ferrari het coachbuilding weer nieuw leven in wil blazen. Ze zouden daarbij samenwerken met partners zoals Fioravanti (check), Zagato, Touring Superleggera en uiteraard Pininfarina.

De voorkant lijkt erg op een 599, maar richting de achterkant vervormen de lijnen in iets heel anders. De achterkant doet zelfs erg retro aan, waarbij het design bijna gelijk lijkt aan de goudkleurige Ferrari (the golden car) uit de korte film Toby Dammit, onderdeel van Spirits of the Dead. Die Ferrari was gebaseerd op een 330LMB (met 4-liter V12) en kreeg met behulp van Fiorenzo Fantuzzi een nieuwe body. Pininfarina heeft blijkbaar een remake willen maken van deze klassieker. Check de gallery voor meer foto’s!

Ferrari 330 LMB 1964
Ferrari 330 LMB 4381
Ferrari 330 LMB 4381
Ferrari 330 LMB 438150 reacties

“De voorkant lijkt erg op een 599 en/of 612, maar richting de achterkant vervormen de lijnen in iets heel anders”
Vind hem meer op een 612 lijken..
Hij is iig niet moeders mooiste!
ik zou hem wel willen, maar een ferrari hoort nu eenmaal in rood :)
Lijkt me een prima ferrari.
Alleen moeten die 2 paar uitlaten wat dichter bij elkaar, zoals bij een F355 bijv.
Prima, gooi maar in productie, voordat er weer zo´n
toyota(lees:ferrari) Calafornia style auto op de markt komt…verschrikkelijk..
Waar gaat de wereld heen als je zelfs niet meer warm kan worden van Ferrari’s…
het was van gisteren avond 18u geleden dat er een nieuw artikel is verschenen, ik dacht al dat jullie in slaap gevallen waren, maar nu weet ik waar jullie de hele nacht mee bezig zijn geweest: die autoblog.nl logotjes op al die foto’s voorzien ;-)
Briljant :D Afgezien van de kleur en de wielen dan..
Die voorkant is toch echt van de California
De voorkant komt erg overeen met de huidige ferrari’s (599/612).. Die retro stijl achterkant past daar totaal niet bij naar mijn mening.. Net alsof er twee stijlen aan elkaar geplakt zijn.. Het is mij iets te duidelijk dat het om een omgebouwde 599 gaat (zie o.a. velgen en heuplijnen)..
ben ik de enigste hier die de ontwerpen van Zagato meer verkrachting dan veredeling vind? Hun lijnen en verhoudingen zijn nu niet echt fantastisch.. Bv, die raptor of de aston, allebij nog al onprofportioneel..

Waar Pinin en Fioravanti zo evenwichtig zijn…
Het kan aan mij liggen hoor. Maar dat lijkt mij toch echt een 612
voorkant eerder 612/California, maar de achterkant juist 599. Lijkt me gebaseerd op een 599, gezien het postuur van de auto enz. Ik vind m wel mooi overigens, beetje vreemd maar wel lekker :P
een erg mooie auto die wanneer hij wordt afgebouwd en op een mooie plaats wordt neergezet hoge ogen kan gaan gooien.

Ik vind het erg goed dat er weer aan coachbuilding gedaan gaat worden. Coachbuilding is psvr de hoogste vorm van individualisme iin de automobielindustrie en de ultieme manier om te laten zien dat je smaak hebt.
@autoblogger: ik neem aan dat je vindt dat de neus op een 612S lijkt, ipv een 599, toch? ;-)

Ziet er best lekker uit, alleen waarom niet ook een wat originelere neus er op plaatsen. Ik vind de 612-neus erg mooi, daar niet van. Maar als je dan toch bezig bent…
Idd een 612 Scaglietti neusje. Verder lijkt het mij meer een mock-up dan een daadwerkelijk rijdend exemplaar.
Best wel te pruimen zelfs als Ferrari criticus.
Ik vond persoonlijk dat Ferrari niet alleen special coacbuils zou moeten laten maken maar ook terug concepten zoals de Felber Ferrari van vroeger jaren zou moeten promoten. Terug echt race monsters.
Zo lekker.
nice primeur!
Is dit gedaan op basis van een California?
612 zou logischer zijn ivm het feit dat Ferrari heeft aangegeven nog geen coachbuilt 599 te willen maken, maar ik wacht nog even op extra info…
@julien

Ehm deze auto is door Pinin ontworpen….
Trouwens ik vind dit een erg mooie ferrari. Lekker Retro-moderne look. I like it.
Mmmm, de klassieker is érg mooi! Helaas heeft “The Golden Ferrari’ van nu, een iets te hoog ‘Dubai-gehalte’ ;)
Mooi ding maar dan ook graag met one of velgen aub…
Dit is gewoon een mule voor de nieuwste groene Ferrari.
Granturissimo
Mooie interpretatie van jaren ’60-lijnvoering. Staat tegenover dat ‘ie niet heel erg origineel is qua ontwerp. Probleem met Ferrari is volgens mij dat zij en de liefhebbers wereldwijd niet precies weten hoe de hedendaagse Ferrari eruit zou moeten zien.
Een auto als deze is te retro, de huidige modellen zijn te “Playstation”… Ferrari heeft door de voorgaande decennia voor zichzelf de lat te hoog gelegd en kan dit nu even niet meer waarmaken…
ik zou hem wel willen, maar een ferrari hoort nu eenmaal in rood
Onzin. Een Ferrari hoort geel te zijn!
Ziet er goed uit! Misschien dat een productieversie hiervan de 599 eindelijk een beetje kan doen vergeten. Rijdt vast lekker dat ding, maar is o zo lelijk.

Ziet er in mijn ogen uit als en coachbuild 599 GTB, met 612 neus maar met originele achterlichten en uitlaten. De plek van de wielen, locatie van de deur, lengte van de neus en de ‘stance’ doen heel erg 599 aan…

@Klassiekerrally
Behalve dan weer in de F1 en op LeMans enzo… ;-) Daar is rood de betere keus.
@ Rick-dos

Dat heet een midlife-crisis.
Die wil ik wel heel graag hebben met een V12 in het vooronder en in het rood a.u.b. :D!!!
Te hoog Dubai-gehalte vind ik. Jammer.
@ Klassiekerrally

De allereerste Ferrari was ook rood. Geel is alleen de kleur van het plaatsje Modena (waar Ferrari begonnen is)
De eigenaar schijnt ene Rob Walton te zijn, de eigenaar van Walmart…
@autoblogger: je kunt gelijk hebben.. De grote vorm van de auto doet meer aan de 599 denken. Van voor naar achteren is er meer sprake van een oplopende lijn (zoals de 599) dan een horizontalere lijn (zoals de 612).
Eindelijk doet Ferrari weer aan custom coachbuilding! Een fraai wagentje hoor!
@Julien: Zagato verpest het in ieder geval niet zo erg als Bertone!
@AMGke
Misschien zit een verjaardag er wel voor iets tussen…
echt een geweldige auto!!! jammer dat de koplampen er niet inzitten.
de neus vind ik heel elegant, eenvoudig en uit duizenden te herkennen als ferrari! top dus
@Jochempie, .. met je eens… Al moet ik zeggen ik bepaalde hoeken van die Corvette based ding wel niet slecht vin, vooral de flanken.

Nu laat ons concluderen dat Coach build best ok is, maar tuning soms wel scheef gaat…
De voorkant lijkt eerder op een 612 Scaglitti dan een 599 GTB… En bij de achterkant zou ik een 250 GTO plaatsen, maargoed… vroeger hadden veel ferrari’s dat soort achterkanten…
Vervloek me maar, ik vind het in ieder geval een geslaagd ontwerp! De uitlaten steken er lekker brutaal uit, net zoals bijvoorbeeld bij de (oude) Testarossa, de 400i of de 275.
@ #Lennard: Klopt, maar ik wilde eigenlijk nog toevoegen ‘of blauw, of groen, of zilvermetallic, of…’
Dat geneuzel dat een auto een bepaalde kleur moet hebben vind ik klinkklare nonsens.
Al eens over de Ferrari-club locatie gelopen tijdens de Oldtimer Grand Prix? Wat een fantasieloosheid zeg… Andersgekleurde Ferrari’s zijn dan echt een verademing. En rood is lang niet altijd de mooiste kleur.
Wanneer alle Ferrari’s rood zouden moeten zijn, zou dat ook voor alle Fiat’s, Alfa Romeo’s, Pagani’s en Lancia’s gelden. Bull.

Rant over! ;)
Als je die oude ernaast zet dan is de voorkant eigenlijk ook behoorlijk retro. Jammer eigenlijk. Zoveel tijd en geld besteden aan een one-off, en dan niet iets helemaal nieuws bedenken. Lijkt zo’n verspilling. Vind het niet echt geslaagd.
@ Klassiekerrally

Daar geef ik je gelijk in. Alles is red/tan
Nu moet ik eerlijk zijn het dak gedeelte doet me sterk denken aan een honda crx del sol…
Voor wie het interesseert, de gouden Fantuzzi Spider carrosserie heeft op drie verschillende chassis gezeten: op een 330 TR-LM, een 330 LMB en nu op een 330 GT 2+2. Zie het volledige overzicht hier: http://www.coachbuild.com/index.php?option=com_content&task=view&id=141&Itemid=1
Cool dingetje.
Maar niet verschrikkelijk cool.
Kleur vind ik niks en die bolling bij de achterste wielkasten ook niet helemaal je van het maar overall vind ik het best een geslaagd project hoor
@floryn: Coachbuilding is psvr de hoogste vorm van individualisme iin de automobielindustrie en de ultieme manier om te laten zien dat je GELD hebt.
SMAAK is namelijk niet te koop – bij dezelfde blikboer kun je ook dit aanschaffen namelijk: http://www.autoblog.nl/archive/2009/04/06/beleggerstip-pininfarina-rolls-royce-hyperion-voor-45-miljoen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).