Knuffel-hybride-concept-suv van Mitsubishi

Auteur: , 17 Reacties

Een SUV slecht? De volgende generatie grote lompe Mitsubishi's wordt lief (cocochi), zuinig en modern. Deze nieuwe PX-MiEV is een eerste kijkje in de toekomst.

De tijden van Dakar zijn voorbij, Pajero’s krijgen geen aandacht meer en Mitsubishi doet alles lekker elektrisch. Bijna elektrisch in het geval van deze plug-in hybrid crossover. Ergens voorin zit namelijk nog een 1.6 benzine-blokje verstopt om de voorwielen aan te drijven. Dit blokje drijft naast de voorwielen ook een generator aan. Door elektromotoren bij te schakelen kunnen ook de achterwielen aangedreven worden.

De koppeling naar de achterwielen gebeurt met een vergelijkbaar systeem als in de Lancer EVO. Het verschil zit hem er in dat bij de PX-MiEV, het middendifferentieel is vervangen door een elektromotor. Bij zware belasting werken het elektrische deel van de aandrijving en de verbrandingsmotor samen. Bij elkaar leveren de elektromotoren 60kW en 200Nm. De 1.6 DOHC viercilinder is goed voor 85kW en 125Nm. De batterijen kunnen ook thuis opgeladen worden, in dat geval kan de auto 50km elektrisch rijden. Acceleratietijden en topsnelheden worden in het ‘groene’ persbericht niet vermeld.17 reacties

huh?? je koopt alleen een SUV voor het harde terrein enzo.. niet voor het design ofzow :S
@EX-TUNED: Daar is helemaal niks van waar. Het gros van de SUVs ziet nooit ander terrein dan asfalt onder zijn banden. Daarbij zijn SUVs daar ook niet voor bedoeld. Daar heb je echte terreinauto’s voor. De meeste SUVs kunnen helemaal niet met ruw terrein overweg.
goed he ? en off-road kun je meer met elektrish als met bezine omdat ieder wiel volledig apart is en je dus geen diff’s nodig hebt…
zolang die EVO X gewoon op benzine blijft is het goed voor mij
Dit is vast een hint naar de opvolger van de Outlander. Best snel al eigenlijk…

@JDM__Wotevajjjj: Ach, het is een SUV, geen terreinwagen. Maar in het geval van een terreinwagen kan het inderdaad best handig zijn, elektrisch. Daar is ook een tv-programma over geweest. Elektrisch vs benzine. Deel 1:

http://www.youtube.com/watch?v=lSV_46y6ufs
kijk! dit lijkt er meer op, mooi, groot, groen
ik vindt vooral het dashboard en middentunnel geslaagd!
De mitsubishi I-miev, de honda EV-N nu dit misbaksel ik ben nooit een liefhebber van het japanse design geweest maar waarom moeten alle nieuwe japanse concepts zooooo verschikkelijk lelijk en elektrisch zijn, zijn mooie auto’s zo 2008 geworden?
Nee zo’n E-Up! van VW is lekker denderend…

Nette SUV maar beetje nietszeggend en te hoge lijn aan de zijkant.
Weer zo’n lelijk/dom hybride-stroom ding… Bah, prullenbak!
Als dit de nieuwe designrichting van mitsubishi is kan ik er wel mee leven
Ik vind ‘m wel tof, een Pajero maar dan iets geronder. En dat dashboard en stuur, wauw!
ja klopt, maar die van mitsubishi wel :P
niet verkeerd… laat ze die maar maken bij NedCar!
lijkt mij een opvolger voor de Outlander ;-)
Dit is dus gewoon een Outlander met andere lampjes, een ander interieur en wat elektrotroep aan boord?
Ach, laat ook maar komen.
Ziet er niet eens gek uit.
Die lijkt gemakkelijk om te bouwen naar een Peugeot en Citro├źn. Mitsubishi is vooruitziend.
Eindelijk iets om trots op te zijn hier in Nederland qua auto’s

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).