Betrapt! Abarth 500C Cabrio

Auteur: , 20 Reacties

Vanaf het moment dat Fiat de 500C 'cabrio' presenteerde wordt er al gespeculeerd over een Abarth variant, maar Fiat wilde niks bevestigen. Nu zijn er echter foto's die het een en ander bevestigen.

Deze gecamoufleerde Abarth 500C betrapt in het Abarth hoofdkwartier. Het meest opvallende is de two-tone uitvoering. De dakbogen en het dak zijn uitgevoerd in zwart, terwijl de rest van de auto wit is. Niet onaardig moet ik eerlijk toegeven. Wanneer we officieel kennis kunnen maken met de Abarth 500C is nog niet bekend, maar een introductie op de autosalon van Geneve in maart 2010 zou zomaar kunnen.

En aangezien we het nu toch over Abarth hebben kan ik ook gelijk even een nieuwtje over de Abarth Grande Punto melden. Die krijgt voorlopige NIET de looks van de Punto Evo (gelukkig!), maar wel een nieuwe motor! De huidige 155 pk motor maakt plaats voor de 170 pk sterke 1.4 MultiAir motor die we al kennen van de MiTo QV. Ook zou er een transmissie met dubbele koppeling leverbaar worden en de esseesse-variant zou zelfs zo’n 200 pk leveren. Of deze MultiAir motoren ook leverbaar worden in de 500 is nog niet bekend. (via: fiatblog.nl)

Bekijk alle foto’s van de Abarth 500C HIERRR!20 reacties

Ziet er mooi uit en ook ik vind de kleurencombi geslaagd
de two-tone is als camo bedoelt zeker
wel leuk zo
Wat ik intressanter vind is het ontbreken van een schakelpook op de interrieurfoto.
@TweetyV6:
Komt er zeker een kloterige halfautomaat in :(
Misschien is de pook erafgenomen, zoals ook op autosalons wordt gedaan.
Hebben hebben hebben!!!!
Ps, deze auto heeft een nieuwe sequentiele transmissie, die ook in de Abart 695 tributo zit. Al hadden ze er bij de 695 nog geen mooi knoppendeksel voor.
ik zal het nieuws gelijk aan me moeder vertellen
Damn, MINI eat your heart out!
Wat ik interessanter vind is het nieuws over de Grande Punto, die nog lekkerder wordt!
Mjammie!

En over de 500C: mooi zo.
Een standaard 500C doet toch wel zwaar afbreuk aan je mannelijkheid (Als je een man bent. Anders ook, maar dan valt het wat minder op.) en daarom is deze Abarth dan wel erg welkom.
Robbie, de multiair is geen nieuwe motor…….
@johnny m: Leg uit.
Je bedoelt dat het 1.4tje MultiAir techniek heeft gekregen?
Leuk, die andersgekleurde dakbogen.

http://liveimages.carsales.com.au/duc/car/dealer/carsales/13594875.jpg

:P

Maar goed nieuws is zeker dat de Punto Abarth wat krachtiger wordt. Hij was nog niet echt het bommetje dat ik verwachtte (maar mag ik dat wel zeggen zonder er ervaring mee te hebben?).
Dit ding gaat knallen voor het stoplicht! Ik heb zelf een Grande Punto omgebouwd naar een Abarth (gechipt 155pk + Abarth uitlaat en Turbo(voor de rest geen verschil met T-Jet)) en die gaat al aardig vlot.. Denk dat deze straks met het nieuwe 170pk blok nòg sneller zal gaan dan de nieuwe GP, omdat die ook nog is 200kg lichter is, ik zeg: hebben!
mijn droomwagen!!!
Kun je dat geluid nog beter horen!
BananaFlip , zo is het . Zou het een nieuwe motor zijn , zou MA niets toevoegen. Immers, het voordeel zit hem in de kop van de motor. En eigenlijk toe te passen op elke motor incl. diesel en concurrent ( if pay for it..) .


200 kg lichter die andere troublesome88 ????
en een Abarth moet niet geassocieerd worden met een ordinaire stoplicht sprint….er wordt dan iets niet begrepen.
Weten we wel zeker dat dit een FIAT Abarth 500 cabrio is? Ik zou toch niet zo snel die conclusie trekken, aangezien ze de embleems hebben afgeplakt…
De gay-car van 2010 zeker?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).