Aston Martin DB2 voor recordbedrag geveild

Auteur: , 26 Reacties

Wie wat bewaart, die heeft wat. Dat geldt ook zeker voor de voormalige eigenaar van deze Aston Martin DB2. Nog niet eerder veranderde een DB2 voor zoveel geld van eigenaar.

Hoeveel dan? 550.000 Britse pond om precies te zijn, omgerekend 607.200 euro. Dit bedrag werd op een veiling bij RM Auctions in Londen betaald voor deze 1950 Aston Martin DB2 Team Car ‘VMF 64’. Iemand wilde ‘m kennelijk erg graag hebben. Appeltje wist je vorig jaar trouwens nog veel meer te vertellen over de klassieke Aston Martin DB2 modellen.

Er gingen tijdens de veiling nog veel meer klassiekers onder de hamer. Een 1969 Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet stond voor 60.000 pond op de lijst, maar leverde uiteindelijk 308.000 pond op, omgerekend 340.000 euro.

Het topstuk was een 2006 Mercedes-Benz CLK GTR Roadster die voor 616.000 pond (680.000 euro) een nieuw baasje kreeg, gevolgd door een 2005 Mercedes-Benz CLK GTR Coupe die voor 522.500 pond mee mocht (576.900 euro).

Voor een 1938 Bugatti Type 57C Stelvio werd 440.000 pond geboden (485.800 euro). Al met al ging er op de bewuste veiling voor 10,9 miljoen pond (12 miljoen euro) onder de hamer.26 reacties

karate kameel
geen geld tog :P
Investeer in klassieker, dat loont!
die gtr-modellen van mercedes werden toch eind jaren negentig gemaakt. En toch niet in de jaren 2005, 2006? weet iemand hoe dat zit?
Huh, Kredietcrisis? Waar?
@Jan-Pieter, ik neem aan dat ie toen op kenteken is gezet, want productie liep van 1998-2002 (volgens Wiki)
Raar, in Test Drive Unlimited kost dat ding 2 miljoen dollar. Maar goed, omgerekend is dat ongeveer hetzelfde ;)
hmmm die clk-gtr roadster…, gebeurt niet snel dat ik een lijstje klassiekers zie en ik de “moderne” auto wil hebben, maar wat een brute bak is dat :)
Groot gelijk dat die auto veel opleverd, ze zijn mooi! Alhoewel mijn droomauto een db4 zou zijn;)
Wow wat is die CLK Roadster toch vet, ben benieuwd of de nieuwe eigenaar eerst nog een rondje gaat rijden voordat hij hem voor de komende 20 jaar in de stalling zet..
lol, voor 6 ton een barrel kopen.
Waar is de tijd dat men nog ‘Met dank aan x voor de tip’ erbij plaatste :(
@Pixed:

zou wel eens kunnen dat er meer mensen getipt hebben, dan zijn ze te lui om ze allemaal te vermelden;)
@EJS: Vroeger plaatste me dan nog ‘met dank aan iedereen’.
Tja, zullen liever zelf met de eer gaan lopen zeker :-)
@Pixed:

ach, wat mij betreft is dat toch maar een formaliteit, niemand leest ooit die dank aan dingen, ik niet iig;) Kan mij het schelen wie tipte, het kan me veel meer schelen wat het eindresultaat is dat ik voor me neus krijgt;) En vind dan best dat degene die het getipt heeft daar credits voor mag krijgen, zeker als het leuk was.. maar ach..
Mooi hoor, zo’n DB2, maar DB5 blijft dé klassieke AM…
http://images.automobilemag.com/multimedia/photo_gallery/0604_aston_martin_db5_01_1400.jpg
@Harm:

dat exemplaar dat jij post is niet helemaal zoals hij standaard werd afgeleverd hoor;) Blijft overigens een beauty, die film moet je gewoon alleen al gezien hebben vanwege de auto;)
Een Ferrari 250 GTO tikt nu al tegen de $16.000.000
Ik krijg de indruk dat dit een pure investering is en dat het idee van autoliefhebberij een beetje op de achtergrond gedrukt wordt.
Wat ongelooflijk veel geld voor een DB2, en wat een ontzettend laag bedrag voor een CLK GTR’s weg zijn gegaan. Ik heb het bedrag zelf niet paraat, maar ik had sowieso meer verwacht.
2006 CLK GTR. Dacht dat die dingen alleen in de eind jaren 90 werden gemaakt.. Heel erg veel geld, maar die CLK’s zijn normaliter veel duurder (zie bijv. AS Singen)
Zo zie je maar dat er voor een Mercedes *kuch taxi* het meeste wordt geboden!
@Jochempie,

bij mij kost TDU toch gewoon een euro’tje of 15 bij de koopjesrek in de winkel ;)
Prachtige wagen toch!
Dat smeekt om een reeks high res foto’s
Nu ik erover nadenk,…hoe belangrijk is de grille niet voor een wagen doorheen de tijd.
Verschillende merken hebben een zeer herkenbare grille, en passen ze subtiel aan doorheen de jaren en verschillende modellen.
Hm, een DB2 zou ik nu niet snel bij de heel erg begerenswaardige auto’s plaatsen, en een heel bekende naam heeft hij ook niet. Maar ja, als twee mensen die beide geld teveel hebben hun oog hadden laten vallen op dat autootje, dan maakt het hen niet uit en gaan ze lekker door. Zoiets zal het gegaan zijn, in mijn beleving.
Klimaathysteriemoetstoppen
De DB5 zal altijd mijn favoriete AM blijven, maar mocht ik zo’n DB2 kunnen kopen: ik doe het! ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).