Superpremium! De Riich X1

Auteur: , 59 Reacties

Het luxemerk van Chery is eindelijk op de proppen gekomen met de langverwachte X1. Uiteraard niet te verwarren met dat andere premium hok uit München.

De nieuwste sensatie uit autoland heeft een lengte van slechts 3,83 meter en een 1,3 liter 4-cilinder aan boord. Goed voor zo’n 84 Chinese pk’s. Daarachter hangt een handgeschakelde vijfbak die het vermogen moet overbrengen op de voorwielen. Hou je van luxe en wil je lekker blits voor de dag komen met je X1? Dan bestaat er de optie om de Riich te laten uitrusten met een MP3 aansluiting, airco, Lichtmetalen wielen (4x) en parkeersensoren. Het interieur is niet veel spannender dan de buitenkant, dus dat zegt genoeg.

Kunnen we wel heel lacherig gaan doen over het feit dat het een nietszeggende bak is zonder ‘emotie’. Maar dat is precies de doelgroep voor deze auto. Nietszeggende mensen die simpelweg emotieloos vervoer willen voor weinig knaken. En daar scoort deze kleine familiebak weer wel mee. Kosten ex BPM/BTW: 5.500 euro. Wanneer deze mini-mpv naar Europa komt en hoeveel sterretjes hij meekrijgt van de EuroNCAP is nog niet bekend.59 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Wat zei ik nou net Ricardo?

In China worden momenteel 1,2 miljoen auto’s PER MAAND verkocht en dit stijgt met 78% per jaar!!!!

Tijd om als landje waar 400.000 auto’s PER JAAR worden verkocht te stoppen met het belachelijk maken van China lijkt me…

Eens?
@Svenska_Aeroplan_AB: niet mee eens.
laat ze eerst fatsoenlijke auto’s maken
@Phoenix: En sinds wanneer worden er in Nederland fatsoenlijke auto’s gebouwd??
@Svenska_Aeroplan_AB:

Die groei van 78% is van 2009. De verwachting is dat dit volgend jaar een stuk minder zal zijn. En het belachelijk maken valt wel mee, ikzelf vind het erg boeiend hoe China zich ontwikkeld op autogebied. Maar voor positieve recensies over zulks mismaakte auto’s moet je niet op AB zijn. En wellicht rijdt ‘ie net zo goed als een Saab, dan zul je mij er niet meer over horen. ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: Nee, ik ben het niet met je eens. Ik geef toe dat er in China aanzienlijk meer auto’s verkocht worden dan in Nederland, maar dat wil niet zeggen dat de chinezen er zomaar saaie, lelijke, emotieloze en vooral onveilige auto’s mogen blijven uitpoepen. En dan noemen ze zichzelf ook nog premium met plastic spatborden (die er overigens niet SUV-achtig, maar eerder goedkoop uitzien) en zaken zoals lichtmetalen velgen, een mp3-aansluiting en airco op de optielijst. Elk merk dat zich ook maar enigszins premium voelt, levert dat soort zaken standaard.

Maar ja, er is hoop voor de Chinese auto-industrie, want Ferrari laat een aantal chinezen aan Italiaanse ontwerpscholen studeren. Met een beetje geluk rijden er over 5 à 10 jaar ook mooie Chinese auto’s rond, die wel emotie, veiligheid en goede rij-eigenschappen bieden.
@Svenska_Aeroplan_AB:

Kleine opmerking china verkoopt 3x zoveel aut’s per maand,maar heeft 83,6x zoveel inwoners.

Alles is relatief ;)
Geweldige ontwikkeling in China!
Ik vind het trouwens wel een leuk wagentje!
Een WIELBASIS van SLECHTS 3.83m? :?
Tsja, het is maar wat je premium noemt ;)
Haha ik dacht dat dit om een exclusieve getunede BMW X1 ging toen de afbeelding nog aan het downloaden was :-)
@DIPSHIT: Moet jij afbeeldingen nog downloaden? Zal eens tijd worden om je internet te upgraden dan.
ziet er lekker solide uit ..
nix voor iig ..
want ik verplaats mij uitsluitend emotioneel ..

@Ricardo .. geweldig argument .. apekind ..
UPDATE: Gallery met afbeeldingen bijgevoegd.

@lincoln: Het is apeNkind.
@Svenska_Aeroplan_AB, dus omdat wij in een kleiner land leven, waar daarom ook minder auto’s worden verkocht, mogen we volgens jouw dit soort belachelijke pogingen, om te kunnen tippen aan de westerse standaard, niet bekritiseren?
het ziet er best leuk uit eigenlijk.
@Phoenix, Spyker, Carver, Donkervoort..
@jappelflap: Hoezo denk jij dan dat de auto’s van de door jou genoemde merken vergeleken kunnen worden met de autoverkopen in China wat betreft aantallen?
Ik denk serieus dat dit in Nederland best een populaire auto zou kunnen zijn. Ik bedoel de meeste auto’s die je in Nederland (anti-auto land nummer 1) ziet zijn nou ook niet echt bepaald spannend.
@Ricardo .. ja .. maar ik wilde je niet beledigen ..
@lincoln: Deze bak is het tegenovergestelde van zogenaamde ‘emotie’. En daar is NIETS mis mee. Emotie is een standaard optie bij Europese premium autobouwers e.d. Uitgevonden door de marketingafdeling.
@Ricardo:
neem aan dat je sarcastisch bent ..
en daar is nog minder mis mee ..
niet echt mooi of spannend, maar er zou ook zo een Peugeot logo op kunnen zitten……
@jzaero; niet, maar gekke-turbo beweert dat er geen fatsoenlijke auto’s in Nederland worden geproduceerd.
Bobby Orlando
Ricardo toch, je probeert een Chinese auto belachelijk te maken maar tot nader order maak je enkel jezelf oeverloos belachelijk.

Als het al waar is dat de Riich X1 een wielbasis heeft van 3,83 meter (ken jij eigenlijk iets van auto’s???) dan heeft dat ander premium X1 hok uit dikke bierbuiken Duitsland een wielbasis van amper 2,76 meter.

Als deze auto voorwielaandrijving heeft zit de motor dwars ingebouwd (99,99% zekerheid) en dan zit de versnellingsbak niet achter maar naast de motor in het voertuig.

Zo zie je maar dat alles relatief is, vooral jouw kennis.
Deze auto is geknipt voor jou, nietzeggend zielig mannetje.
@Bobby Orlando: Een motor heeft een voor- en achterkant. Voorkant: distributiesysteem, Achterkant: versnellingsbak (in 99% het geval). De bak hangt er dus nog steeds achter. In de tekst staat het verkeerd, 3,83 meter is de totale lengte ipv wielbasis. Scuzie. Maar geef u mening gerust in de comments, hou het alleen wel on-topic. Voor andere rant ben ik te mailen op [email protected]
Bobby Orlando
@Ricardo: ALLES in een auto wordt omschreven in de normale rijrichting vanuit de positie van de chauffeur. Dus als de motor dwars ligt, zit de versnellingsbak links of rechts van de motor……….en zit de chauffeur achter de motor.

Je hebt nog zo veel te leren.
@ Ricardo: er wordt geproduceerd wat de markt daar vraagt. Hetzelfde als hier… De wensen van de markt zijn alleen blijkbaar anders.

Ik vraag niet om ophemelen, ik vraag om een realistische blik i.p.v. populistisch geneuzel. Daarvoor ga ik wel naar de PVV-site!
;)
Voor een Chinese auto ziet dit er best goed uit. Al lijkt mij een 1.6 en 4 wiel aandrijving wel beter bij passen.
Als een auto op afbeeldingen de optische illusie biedt dat hij de afmetingen van een brommobiel heeft, dan is er iets niet juist gegaan bij het designen…
Maar overwint die het van de Dacia Sandero Camping Edition (of was het een Logan MPV?) ?
Dat is de grote hamvraag van vanavond, dames en heren!
Ja, en nou?

Dit is zo’n nietszeggende auto waar maar 1 reden voor is om hem te kopen: de prijs! Uiteraard is de kwaliteit ook náár z’n prijs dus voor mensen die weinig eisen stellen aan hun vervoormiddel ideaal!
Een 1,3 liter motor, een wanstaltig lelijk uiterlijk en een naam nageaapt van een geweldig merk? Dat zijn voor mij genoeg redenen om deze auto echt uit te kotsen, bah!
Bobby Orlando
@Cantago: hopelijk stik je in jouw kots
@Bobby Orlando:
En hopelijk stik jij nog harder aan alle domme reacties die je hier post!

Danku!
Bobby Orlando
@BmwMPower: weet je wat dom is? Het verschil niet kennen tussen de wielbasis en de lengte van het voertuig.

Weet je wat dom is? Niet weten dat bij dat type auto de motor dwars geplaatst zit en daardoor de versnellingsbak naast de motor zit.

Waat je wat dom is? Zichzelf BmwMPower noemen en met een scootertje rijden.
Geen dank.
Als een Duistse blog probeert Chinese auto’s belachlijk te maken, dan pik it well a bit, maar als a Nederlandse blog dag in dag out zo doet, vindt ik dat behoorlijk belachlijk, of misschien denk je dat je Duitser bent?

LOL
Bobby Orlando
China bashen is toch zo 2008.
Chery investeert 500 million euro in Turkey en daar 3,000 jobs creert, ik hoop de kinderen van die bashers op een dag niet in een Chinese auto zullen fabriek werken :) Dat will break your hearts man LOL

Riich X1 is gewoon a leuke autotje voor vele stad-mensen zo no gezeik.
Kosten ex BPM/BTW: 5.500 euro en die kar is niet echt lelijk te noemen. Valt wat mij betreft in de categorie van de Dacia’s Logan en aanverwanten…

Shit, die Chinezen beginnen het te leren…
ik vind het eigenlijk wel een mooie auto.
Alleen het dashbord veranderen, en lichte tweakjes aan de voorkant.
Laten we het kort houden: als je zwart plastic bumpers hebt op je auto, heb je het gewoon dik gemaakt.
Haha! dat was effe lachen wat je zei ;)

OT: Sommige reacties hier zijn inderdaad overdreven. Plak er een Dacia logo op en het zal iedereen wel pruimen. Maar een bakje van Chinese makelij? WEG ERMEE!

sommige mensen moeten leren relativeren en hun gezond verstand gebruiken ipv met oogflappen door het leven te gaan. China doet heus niet slecht op gebied van R&D van de automobielindustrie. Ik ben erg beniewd wat de toekomst zal bieden op gebeid van betaalbare middenklassewagens van dit land, wie weet zelfs op een dag uit het hogere segment? Toyota moest toch ook ergens beginnen on doet het toch erg goed met de Lexus die als zoete broodjes verkoopt in de VS en canada?

time will tell

en ricardo, probeer in de toekomst -dt fouten te vermijden a.u.b. Ben ik dat nou of is een gemiddelde Nederlander/Belg écht te dom om niet met zn eigen taal om te kunnen gaan? neem nou als voorbeeld dit forum… om van te huiveren is het!
bovenstaande quote: “Haha! dat was effe lachen wat je zei ;) ” was bedoeld voor Bobby orlando btw
bestwel geinig karretje, zeker niet onaardig, alhoewel binnenin little lowbudget aanziet, maarja ik zat gisteren in een lancer 2009.. hummm dat ziet niet alleen lowbudget het is lowbudget.
de vraag is natuurlijk: hoe betrouwbaar zijn deze china cars ?? de veiligheid laat tot nog toe tewensen over, denk aan landwind die na enkele aanpassingen alleen in de benelux voor 1 0f 2 jaar verkocht werd met rode cijfers tot gevolg
Ik vind die fiets op de fotos wel leuk… :-)
Niet eens een lelijke auto, dit. Beetje suffe naam voor een merk, ‘Riich’, maar goed, dat zullen ze in China wel anders zien. Net als het concept ‘premium’, denk ik: dat is natuurlijk ook maar relatief.
het zal in asie wel goed verkopen denk ik.
onlangs op vakantie geweest in indonesie, daar zie veel van die “lelijke” mpv’s
de mensen zijn er tevreden mee.
tis niet mijn smaak maar ik ben ook niet hun doelgroep, de miljarden aziaten zijn hun doelgroep en geef ze eens ongelijk
@ Laue: die 1,2 miljoen Chinese auto’s is per maand, de 400.000 Nederlandse auto’s is per jaar…
@Svenska_Aeroplan_AB:

Ok, kleine miscalculatie. ;)

36x zoveel autos op 83,6x zoveel mensen ;)
Svenska_Aeroplan_AB
@ Laue: precies, en vergeet de groei van 78% per jaar niet…

Daarnaast is dat ook wel mn punt: Nederland stelt als automarkt he-le-maal niks voor. Je zegt het zelf al: China is 83,6x zo groot!
;)
Zo! Dat ziet er RAAR uit!! De Doblo ziet er dan nog normaler uit!!!!!
wat de waarde over 3 jaar ra ra ra!
@Bobby waarom heb je een mooie stad in jouw smerige naam, dit is toch geen premium bak? Dit is gewoon een zeer slechte goedkope budgetauto.
Oei voor die prijs een zeer slimme zet, net wat ik iemand zag posten. Doe er een Dacia logo op, en dan gaat iedereen over het design ouwehoeren ipv het land.
Maar de auto ziet er grappig uit,zelfs guitig. en dat voor die prijs.. Daar is het voor velen, natuurlijk nog een geweldig inmens bedrag..
zo lelijk vind ik hem niet, zeker niet in vergelijking van de “ofroad” versie van de Dacia Sandero, goeie zet, en dat aan een stuk mindere prijs!
Heeeeeeeeeee, een chinese auto en ik heb nog niemand horen roepen waar hij op lijkt.
@Rutgertje, de koplampen komen van de Fiat Grande Punto.
@[email protected],

Hoe kom je erbij dat de auto slecht zou zijn?
Heb je er al ingereden?
Nee?
Dacht ik al… :roll:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).