Korpschef wil snelheidsbegrenzer in alle auto’s

Auteur: , 148 Reacties

Wat is dat toch voor bijzondere band of noem het een voorliefde die de korpschefs van de politieregio Flevoland koesteren voor snelheidsbegrenzers? Veel Duitse auto's hebben al jaren een begrenzer op 250 km/u, maar dat is niet wat hier door de hooggeplaatste politie heren wordt bedoeld.

In 2005 pleitte de toenmalige Flevoland korpschef Pier Eringa in dagblad Trouw al voor een snelheidsbegrenzer. Flitsbekeuringen zouden volgens hem een imagokiller zijn voor de politie (joh!?). Het zou simpelweg technisch onmogelijk gemaakt moeten worden om te hard te rijden.

De huidige korpschef van Flevoland Bert Wijbenga, laat het ballonnetje nu opnieuw op. Hij pleit ervoor dat alle technieken worden onderzocht om het onmogelijk te maken te hard te rijden. Daarbij denkt hij in het bijzonder aan een snelheidsbegrenzer op 150 km/u.

Volgens mij kun je het ook op z’n Belgisch doen door gewoon het asfalt niet te onderhouden.

Het is natuurlijk prima dat een korpschef zich druk maakt over de verkeersveiligheid in zijn regio. Het is immers een onderdeel van zijn verantwoordelijkheid om wegpiraten aan te pakken. Wat ik wel opvallend vind (of misschien juist wel daardoor) is dat dit soort geluiden opnieuw uit Flevoland komen. De provincie met de minste kilometers weg en bovendien de provincie waar ieder jaar traditioneel de minste verkeersdoden vallen. (via: bnr)



148 reacties

lol, zie je al een Lambo ingehaald worden door een IQ?
hmm bummer als je een keer in Dtl bent
Op donderen met zo’n plan, hou het gewoon zoals het is. Meer controles is ook goed, maar niet begrenzen op 150. Ik weet niet waarom haha, maar bloed komt onder mijn nagels vandaan als ik zulke plannen hoor.
Ja, de Belgische regering (toen we er nog een hadden) pakt zoiets slimmer aan; een dikke wagen kopen kost minder als in Nederland maar snel kan je op de lapdekens van wegen niet rijden, wil je vlammen doe dat dan in Duitsland is de boodschap.
Met een limiet op 150 kun je in elk geval nooit meer gepakt worden op “meer dan 30 te hard”. Overigens binnen de bebouwde kom waar het het gevaarlijkste is weer wel. Je kunt ook iedereen verplichten een Panda 0.9l te kopen, die kan vast gewoon niet harder dan 150?
ALLE?
Dus ook in ALLE politie, ambulance, VIP vervoer, etc. auto’s!
En ik zie NOG meer reden om uit dit takke land te vertrekken, dan maar naar Belgie!
Deze man wil blijkbaar ook een trap in z`n kruis..
Wat een uitspraken weer zeg, poeh poeh… Als je van het flitsimago afwil zijn er andere opties te bedenken..
Mensen kunnen niet te hard rijden als er geen snelheidslimiet is, das ook een optie natuurlijk..
WTF?!? nog een reden om te verhuizen….
Korpschef? Dat is toch iemand die van belastinggeld gaat uit eten?
Aan bovenstaande reacties:

VERHUIS DAN!!


:-)
@Moerk: Als je even je ogen open doet, dan snap ik de reacties van deze mensen wel. In veel opzichten mogen we ook niet klagen. Maar denk dat het hier in dit land ook niet allemaal op orde is.. zou het niet? ;)
150? Wat is dat nu weer voor arbitraire snelheid?

En wat lost dat op? Je kan nog steeds in de bebouwde kom veel te hard rijden; de plek waar hoge snelheid het meeste gevaar oplevert dunkt mij.

En waarom? Omdat ze lui zijn!
@ frank: de lichtste Panda wordt inmiddels met 69 pk 1.2 liter geleverd waarmee 165 km/u mogelijk is. Ook de Panda zou dan dus begrensd moeten worden volgens deze korpschef.
Betaal je 1,8 miljoen voor een veyron, heb je er nog niks aan.. Maar dit gaat er nooit komen..
@MrJones:
Denk jij nou echt dat mensen met een Veyron ook maar dicht in de buurt van de topsnelheid komen op openbare weg?

Nee… en de enkeling die wel zo debiel is die horen ze zijn leven lang z’n rijbewijs af te pakken.
@TWJ: Ik heb het idee dat jij een enorme wijsneus bent. Net of mr. jones serieus is, net of iemand echt serieus reageerd op deze waanzin.
@TWJ: Kerel luister dan, ik bedoel niet de topsnelheid maar over het algemeen. ik had net zo goed een SLR als voorbeeld kunnen nemen. Ik bedoelde meer aante duiden dat je zoveel geld betaald voor de prestatie van een auto en dan komt er een idioot die zegt dat alle auto’s op 150 km/h gelimiteerd moet worden.
Het lelijke eendje
Domme ezel.
Ik wil zelf kiezen hoe hard ik in mijne lambo rijd!
@Het lelijke eendje: kop er af!
deze winter reed ik ook 280 op de belgische autostrades. geen probleem hoor, je vliegt gewoon over de putten
Waarom niet, In Japan worden auto’s al jaren op 180 kmh begrenst. 150 is had zat op de openbare weg voor 90% van de inwoners van NL. Voor de rest die harder wil kan de gemiddelde tuner de begrenzing er zo weer afhalen (net als in Japan)
Tip van de week: Verhuis net over de grens en neem een auto (bijvoorbeeld) op belgisch kenteken zonder begrenzer en je rijdt harder als iedereen in Nederland rondt met weinig kans op boetes! Want ik mag toch aannemen dat de flitspalen en lasercontroles dan verdwijnen?!
Haha gun die gast ook zijn 15 secconds of fame… tot op heden nog nooit van deze kerel gehoord, en na dit bericht ook maar weer snel vergeten, klinkt me niet als iemand die ik zou willen spreken.
Als ik te hard rijdt en gepakt wordt prima, dan een boete, maar dan moet je me wel eerst pakken en dat is hun werk. Dat ze dat niet lukt is hun probleem…
is die man gek ?? nederland woord nog gekker dan het al was je kunt better gaan fietsen
Laten we nog wat verder gaan met betuttelen van de burgers.
Dat zo’n malloot het tot korpschef heeft weten te schoppen… dat zegt genoeg over de eisen binnen de top van onze politiemacht. (De rellen in HvH mede in oogschouw)
Ontneem de burgers al hun verantwoording en laat de staat alles regelen, nog even en we wonen in het Rusland van de jaren 50. Dan zijn wij straks de ‘Gast-arbeiders’ in landen als Turkije, Marokko, Polen en Rusland.
hmm…vandaag op het nieuws: de meeste ongelukken gebeuren binnen de 50 km zones…..daar kan je nu dus nog steeds 3x de toegestane snelheid rijden, zinloze maatregel dus. Op de snelweg een keer het gas in trappen kan relatief weinig kwaad, doet men dit echter binnen de bebouwde kom dan is het veel gevaarlijker
Opzicht is dat toch geen slecht idee jongens?
In Japan zijn alle auto’s.. ook Ferrari’s etc begrensd op 155mph… en dat is volgens mij 250km/h… toch?
Permanent.
@TWJ: niet helemaal waar. in japan zijn alleen de (domestice) auto’s voor de thuismarkt op 180km/h begrensd. auto’s die buiten de landsgrenzen worden gebouwd en daar verkocht, dus ook ferrari, rijden zonder begrenzing! een nissan gt-r is made in japan, dus 180km/h, een lambo of ferrari worden ingevoerd vanuit italie en rijden zonder begrenzer. een mercedes weer niet want die heeft een fabriek in japan staan speciaal voor de japanse markt. net zoals VW en bmw en ford en nog een hele hand vol merken. al die modellen zijn dus begrensd.
Plannen om risico te voorkomen vind ik op zichzelf altijd een beetje riskant.
Lijkt me trouwens stug dat er héél veel ongelukken zijn bij 150+km/u, volgens mij kunnen ze beter een vangrail voor al die bomen op 80-wegen zetten, scheelt aanzienlijk meer slachtoffers.
Nou, dan ben ik eerder voor superboetes. Ik ben trouwens ook radicaal tegen snelheidsduivels. Die moeten maar naar Duitsland gaan. Zulke mensen hebben gewoon lak aan de regels. Nou, als zij de regels van de staat uitspuwen, wou de staat HEN moeten uitspuwen!
Denk dat het een geniaal idee is! Wie rijdt er nu 150? Dat is al ruim 30km te hard!!! Alleen gekken willen harder, die zichzelf vervolgens om een boom vouwen…
@Rossi:
http://www.kombijdepolitie.nl/Pages/default.aspx

misschien wat voor jou;)
@Rob: Nee dankje! ;-) Niets voor mij! Heb een hekel aan die blauwe flikkers, maar dit is een goed idee. 150 is meer dan zat als de max 120 is…

Kan dat tuig met de petjes (sjonnies en politie) ook niet meer zo hard.
@Rossi: thanks rob, misschien is deze ook wel interessant: http://www.vso-lesmateriaal.nl/…/Werkblad%20Bejaardenverzorger.pdf
http://www.cartoys.com.au/product-images/886.jpg
Dit lost het wel op. ;)
@Lan_Evo: Dat is precies wat ik ook wou gaan posten. Doet wonderen op alles wat uit Japan komt.
Nu nog een ingebouwde GPS en een oog-scanner die bepaalt wie de bestuurder is en voila; de geile droom van Big Brother NL is werkelijkheid geworden! Maar on-topic, we kunnen met z’n allen collectief gaan ‘janken’, maar dit zal (hoe bizar het ook klinkt) ooit werkelijkheid worden. Nu misschien nog sc-fi, maar gezien de bemoeizucht van NL overheid, helaas werkelijkheid in wording…
@ TWJ
volgens mij is het 180km/h weet ik nog te herinneren uit topgear :P
flikker maar lekker op smerige homo vuile kaffer
ja en dan komt er weer een gat in de begroting omdat er te minder (hoge) boetes uitgedeelt worden
dus laat iedereen te hard rijden anders moeten ze ergens anders het geld vandaan halen uit de bpm of benzinetax…
Jahoor, daag. Als ik harder wil rijden als 150 dan doe ik dat gewoon. Ik zal dat namelijk alleen doen wanneer het veilig genoeg is, dus zeg maar een nagenoeg lege snelweg. Als ik dan een boete krijg, prima… maar op mijn auto geen begrenzer aangezien ik ook vaak in duitsland rij.
haha wilt die gozer een begrenzer in zijn leeftijd ook zodat ie niet ouder word dan dit jaar? dit vind ik echt compleet idioot, dus als je naar duitsland zou gaan zou je niet harder kunnen en dus zit je overal waar je harder kunt nogsteeds met die klote nederlandse wetgeving, en plus waarom zou je dan nog track days organiseren? zal niemand heengaan kost ook weer extra geld…. mmhmm die flevo’ers zijn niet bepaald slim zo te zien…
Lambert Fransz
Nog duurder om dit toe te passen dan dat kilometerheffingkastje lijkt me. En ze verdienen er uiteindelijk niet eens iets aan, want dan is het.. doei snelheidsboetes. Dus dan zullen ze die belasting wel weer ergens anders vandaan moeten halen? Reden voor een nieuwe belachelijke wet.
Alcoholslot lijkt me zinvoller qua dodenreductie.

Snelheidsbekeuringen handhaven betaalt zichzelf, als de overheid dat eens Europees aanbesteedt…
Dennis the Menace
Ja ach, laten ze eerst zorgen dat de boel bij de Pliesie een beetje op order hebben …..
T is wel een provincie waar je bij uitstek lekker hard kunt rijden, omdat het zo rustig is. Daar zal hij wel wakker van liggen, ik gelukkig niet. Hou op met die snelheidsbeperkingen buiten de bebouwde kom. Kijk als er een aanrijding is of iemand een aanvaardbare snelheid hanteerde. Zo niet krijgt hij natuurlijk een flinke straf. Mensen kunnen veel beter zelf bedenken hoe hard ze ergens kunnen. Laat de politie waarschuwingsbordjes plaatsen als het ergens glad of anderszins gevaarlijk is. De politie moet het volk dienen niet andersom!
Uiteraard mogen alle smeris wagens dan wel gewoon 200km/u. We meten immers altijd met 2 maten!!
“Flitsbekeuringen zouden volgens hem een imagokiller zijn voor de politie (joh!?).”

Denkt deze beste meneer dan dat iedereen zich ineens aan de snelheid gaat houden ondanks dat nog steeds de mogelijkheid bestaat om minstens 30 km/uur te hard te rijden? Of stopt de politie dan gewoon met flitsen? Beredeneren was waarschijnlijk niet z’n beste vak op de middelbare school….
@ Niels

correcte redenering!
@El Tonno,
Wel vet als ook de politie wagens op 150 worden begrenst. Dan komt het dus aan op stuurmanskunst ipv brute kracht..
Dan wil ik wel wedstrijdje houden hoor.
Laat dan maar zien op meneer de politie agent goed heeft opgelet tijdens zijn rijcursus.. :p
seat_leonwtcc
jaha.. lekker handig zo’n begrenzer… en als je dan een keer naar het buitenland gaat, zoals Duitsland bijvoorbeeld??? rij je daar met je begrenzertje.. heel handig zo’n idee
dan hebben agenten helemaal niets meer te doen dan enkel patat te eten
Ik wil ook wel eens wat…
ja…en voor het alcoholprobleem op te lossen halen we gewoon alle alcohol uit alle drankjes.

@korpschef:
Probleem is dat je ook mensen gaat aanpakken die niks fout doen.
Dat lijkt me argument genoeg om geen maatregelen te nemen tegen mensen die zichzelf WEL aan de snelheid houden.

Het is alsof je wordt beloond voor postief gedrag….maar dan wel zoals het de Hollander betaamt: bij goed gedrag krijg je ook een negatieve beloning.

…een straf dus.
150 door de bebouwde kom is nog steeds te hard.

Het enige wat je moet begrenzen zijn de opstoppingen.
Als iedereen door kan rijden hoef je niet zo hard te blazen.
En yes! nog meer vrijheidsbeperking en betutteling vanuit de overheid. Gaat de goede weg op. Als ik hard wilt kunnen rijden, dan wil ik dat kunnen, punt uit. Dit alles in goed fatsoen en als het mogelijk is. Zo vaak is het toch niet mogelijk in dit overvolle land. En voor iedereen vind dat het best kan en hard zat is… Op welke snelheid vallen de meeste verkeersslachtoffers? Dat is heus niet 150km+.
En iedereen die weigert wordt een un-person en moet een heropvoedingscursus volgen…
Wat een onzinnig idee. Net alsof er zoveel ongelukken gerelateerd zijn aan hardrijden. Snap niet dat men altijd naar snelheid begint te wijzen. Begin maar eens die lui aan te pakken die bijvoorbeeld de krant lezen, sms’sen, bellen, film kijken, of andere zaken die niets met autorijden te maken hebben en bumperkleven of algeheel associaal gedrag vertonen.

Oh wacht… dat kan niet met een simpel kastje… laat dan maar zitten…

Stelletje luie honden.
Gelukkig is het maar een korpschef en niet iemand die echt wat te zeggen heeft :)
@Markus: 22 April 2010 om 15:48

Eigenlijk heb je ZOOOOWWW gelijk he!!
Ik stem voor jou!! :p
PietKachelhout
Hoeveel verkeersdoden gaat dit schelen? Dat is volgens mij de belangrijkste vraag.
Op 150 km/u begrenzen zie ik niet echt helpen. 100 a 120 op een 80 weg, 70 in de bebouwde kom of 50 in een 30-zone hou je er niet mee tegen. En 150 op een 120km weg is ook nog steeds te hard.

Gewoon veel meer controles en veel zwaardere boetes voor elke opvolgende bekeuring ( eerst 50, dan 500, dan 5000, dan rijbewijs kwijt en weer helemaal opnieuw beginnen met lessen).

Maar hier ben ik natuurlijk alleen als enige voor op AB. ;)
@Autogek: Nee hoor, vind ik best een goed plan. Recidivisten gewoon keihard aanpakken. Vooral met bebouwde kom hardrijders en drankrijders. Met name die laatste. Twee keer gesnapt met flinke borrel op achter het stuur? Rijbewijs jaar invorderen of opnieuw halen ofzo.
Ik zeg dat is niet aan een politiekorpschef, maar aan de tweede kamer. Anders kunnen we er net zo goed meteen een politiestaat van maken. Tja, bij gebrek aan beter moeten we het toch helaas doen met deze vorm van democratie ben ik bang, waarin de onze vrijheid ver is te zoeken. Het is inderdaad heel verstandig om de vrijheid die we nog hebben af te bakenen met dit soort dwaze ideeen.

Ga boeven vangen…
Dat zou er nog eens bijkomen. Die man moet gewoon niet overal op willen miereneuken. Of je nou 120 of 150 kachelt. Poehpoeh wat erg zeg. Eigenlijk best wel heel zielig als je je met dat soort zaken bezig moet houden van subsidiegeld.
Ik vind dit een heel goed idee maar jullie zouden van mij niets anders verwachten denk ik zo. Limiteer dan ook meteen het vermogen fors en je zorgt er voor dat er miljoenen tonnen CO2 niet in de atmosfeer terecht komen. Echt een prima idee!
Dan weet ik niet waar ze dat begrotings tekort mee gaan terugbrengen. Als iedereen met een beetje interessante auto zeg + EUR. 60.000 ervoor kiest een auto van zeg EUR. 40.000 aan te schaffen omdat het toch niet spannend mag zijn dan loopt de schatkist een hoop BPM en BTW mis. Daar komt de slurptax, wegenbelasting en belasting op brandstof nog bij. Ik denk dat we dan echt financieel naar de k. gaan.
Opvallend dat iedereen zo ontzettend negatief reageert. Nu al zijn vrijwel alle auto’s (zoals gesteld) al begrensd op 250. Niet door de overheid, maar de fabrikant. Half NL rijdt
’s winters op winterbanden, waardoor ze zichzelf een snelheidsbegrenzing oplegging. Het klopt mijn inziens dat dit niet heel veel doden zal schelen, maar laten we allemaal eens reëel na blijven denken: waarom zou je in NL harder rijden dan 150?
Ik roep het al jaren over Friesland, maar bij deze ook voortaan over Flevoland:

Hek eromheen, grond afsteken, en weg laten drijven.
Problem Solved
@jack_abarth: Hop, nog even naar de chinese auto thread om de chinezen de grond in te boren en dat is je generalisatie oefening voor vandaag ook weer af…
Frans Meeuwissen
Die vent is gek !!!! rijdt zeker nog op een varken in de polder.
Zeker ook zo een die protest aandient tegen circuits e.d..
Laat hem boeven en crimmi’s gaan vangen, daar zijn ze te bang voor alleen maar neusele over snelle auto’s
Laten snelheidsboetes gaan werken als je te zacht rijdt! Kijken hoe de files er dan uitzien ;)
@bozewolf, die chineese wagens slaan toch ook gewoonweg nergens op!
Hieruit blijkt opnieuw dat je niet vanwege je intelligentie bij de politie wordt aangenomen. En zelfs met zo’n grote holle ruimte onder het schedeldak kun je blijkbaar prima doorstromen naar een hoge funktie. Dat biedt perspektieven voor de eenstrepers op straat.
Om het nog maar eens te zeggen, snelheid is niet de oorzaak van ongelukken. Het is de man achter het stuur die niet oplet of geen rekening houdt met zijn medeweggebruikers. De meeste ongelukken vinden op kleine landweggetjes plaats waar mensen zich dood rijden na een nachtje stappen. 80 km/h is genoeg om door een boom verpletterd te worden. Tientallen fietsers worden per jaar vermorzeld door afslaande vrachtwagens met een snelheid van ten hoogste 30km/h. Enz enz.
@Bozewolf,

Is het niet vervelend om altijd alles serieus op te pakken?
@Bozewolf,

Lol, je komt uit Leeuwarden, vandaar :D
@jack_abarth: Represent ^_^
-_- Amerika here I come…
@timo: en daar krijg je 10 jaar cel als je 50 km te hard rijdt. is dat wat je wil?
Jeumig! Als dit zo word kan je supercars wel uit het straatbeeld denken.
Er is toch niks fijner dan in je Aston lekker over de weggetjes heen te knallen met 200?
Geef me eens ongelijk.
Ik heb nog maar zelden iemand sneller zien rijden dan 160. 150 is wat te laag, maar 180 zie ik wel nog zitten. Meer dan dat is eigenlijk onverantwoord, tenzij op een verlaten stuk autosnelweg (en waar vind je dat nog?), want het snelheidsverschil met andere(, onoplettende) weggebruikers is gewoon te groot. Duitsland is andere koek, daar weet je als weggebruiker dat er een laagvlieger kan langskomen op onbegrensde stukken.
Gelukkig wordt ons land geregeerd door de meest onmogelijk domme mensen

lukt ze werkelijk niet om criminelen te pakken,..

als ze dan ook nog eens de gewone mens aanpakke

gaat echt te ver.. denk ff, wat als je in Duitsland bent, of mischien op tt assen een rondje met je auto rijd…
Netals de brommers zeker. Niet harder dan 45 kunnen…..
wat een gelul zegggg
Je kunt in Nederland toch niet harder dan 150km/h rijden. Tenzij het 12 uur s’nachts is.. Nederlanders worden behandeld als debielen. Gelukkig hebben wij onze fantastische regering nog om ons te helpen en te ‘leiden’
death to freedom ..
Wat een geneuzel, maar weer verder met echt autonieuws…
is ongetwijfel heel makelijk weer te omzeilen of uit te schakelen…
iedereen 700pk 0-150kmh in 2sec
Ze kunnen toch ook met sensoren gaan werken? Rijd je de snelweg op, klik, je auto gaat max 130, rijd je een prov. weg op, klik, je auto gaat max 90, binnen de bebouwde kom, klik, max 50…..

Niet dat ik hoop dat er zoiets komt hoor… maar hou wel van die gekke ideeen :P
en wat nou als ik in het buitenland het gas wil intrappen, huh? die vent is gek.
Die man pleit voor zijn eigen doodvonnis
Vet! Stel je nou eens voor dat dit ingevoerd wordt. Dan krijg je auto’s die daar op ontworpen worden; van nul naar honderdvijftig km/u in 2,3 sec om vervolgens een versnellinkje extra te schakelen waarbij je nog slechts 1200 o/min maakt. Ik zie de lol er wel van in!
Complete onzin van deze meneer. Zie meer in de aanpak van bozewolf, recidivisten straffen door hun auto’s te begrenzen, alcoholsloten aan te brengen en wat dan ook. De schatkist blijft op die manier ook een beetje gevuld.
POLITIESTAAT NL

Niet dat ik in NL vaak harder rijd dan 150, maar wat een dictatoriale brainfreeze van deze idioot! Ga eens hooligans vangen gek.
Ik ruik een spruitjeslucht, oh wacht het is Nederland…
jaja weer zn agentje die het wilt verpesten voor auto liefhebbers als wij. maakt mij niet wijs dat die gast in zijn vrije tijd nooit eens harder dan 150 rijd voor zijn lol. op bokken moet die gast.:-(
Dat ie ophoepeld…
Apart hoor. Zo’n plan dat niet met gejuich en applaus hier op Autoblog onthaald wordt…
ik ben het er volledig mee eens met deze korpschef.
130 zou ook kunnen. 120 is het maximale in nederland. en dan 10km/h extra voor een vlotte inhaalactie.

ohh, voor iedereen die mij nu volledig de grond in wil boren omdat ik dit meen wat ik zeg, bedenk wel het volgende : dit zal een hoop levens redden… wie weet ooit wel die van je moeder, of vrouw… of kind…

zo, noem me nu nog maar een spelbreker.
btw, ik heb een alfa 164. dus geen liefhebber ben ik ook bij deze niet meer te noemen.
@mikkiej:
en hoeveel is een “hoop” dan ??
en hoeveel % slachtoffers vallen er bijv. onder de 80 km/u ??

misschien wel je kind/vrouw of moeder ..
Opgesodemietert met die vent, ik rijd wekelijks wel een keer harder dan 150 en om dat nu onveilig te vinden op een totaal lege snelweg? Kijk als het nou druk is, vind ik het onverantwoord om harder dan 150 te rijden.
En met mijn vectra v6 zit je zo op die snelheid.
dit komt er nooit door in Nederland, de overheid is veel te blij met mensen die te hard rijden.
Volgens mij vallen de meeste doden en gewonden op de provinciale wegen of in de stad (fietsers en voetgangers).Daar is 150 km/u toch wel erg hard. Misschien begrenzen op 80 km/u ? Ook goed voor het milieu !!.NEE DUS MAFKEES
haha i lol’d… veel succes daar in nederlandxD
ach gut, weer zo’n politieagent die in het nieuws wil… ik wil ook wel een begrenzer op alle auto’s, ik dacht minimaal 4000 rpm voor overschakelen, kom ik nu ook in de krant?
Wanneer wordt de wettelijke maximumsnelheid eigenlijk weer eens opgevoerd, de laatste keer was in 1988! Evt flexibel op bepaalde trajecten.
Ja logisch… De wagen limiteren op 150… Dan rij je toch nog te rap op de autosnelweg en dan kan je natuurlijk ook nog altijd veel te rap rijden op de zone 30-50-70-90….. Dus niet echt logisch… Dit idee mag al worden afgeschaft ;)
Dit is een simpele herhaling van wat er eerder gebeurt is. Is iedereen vergeten dat iemand in de EU-raad al eerder pleitte voor max 160km/h?

Het lost het probleem echt niet op, zeker weten. Ik ben wel eens benieuwd wat voor ondersteunend bewijs ze hebben voor dit soort onzin.
150 wahahahhaha ik zeg doen (heb namelijk een duits kenteken op mijn A6je en kan ik lekker met 250 over de snelweg terijl jullie met 150 door rijden.


nee ik vind toch dat dit idee onhaalbaar is want als je nou harder wil rijden in het buitenland.

dit idee is dus gewoon ONHAALBAAR
misschien zijn ze zelf bang op hoge snelheden . en zou die er komen dan maar een chip tuning dan rijden we nog zuiniger ook nog :P
Nederland op z’n aller smalst!!!

Gooi die snlehied nu GVd eens omhoog. Standaard op de linkersbaan 150 km/h rijden! Klaar.
Ik pleit voor meer hersenen bij politiemensen. In België kennen ze ook veel van hard werkende mensen klo… met snelheidscontroles, maar in Brussel zijn er veel buurten waar ze nog niet durven doorrijden tijdens hun ronde.
Dus nooit meer mn rijdbewijs kwijt hahahaha ;)
Alsof zo’n simpele ziel dat voor elkaar zou krijgen…
En Ambulances of politieauto’s dan?

Gewoon stoerdoenerij om met z’n smoelwerk op het internet te verschijnen.
FORGET IT! Dat ding sloop ik er dus de eerste minuut uit he! Ik wil verdomme zelf kunnen bepalen hoe hard ik ga! Want wat moet ik anders in Duitsland? Levensgevaarlijk om daar 150 te rijden met een BMW M3 oid! (= te traag;))
Leuk bedacht. Wij wonen dicht bij de Duitse grens en rijden vrij vaak op de autobahn. En dan kunnen we dus niet harder dan 150 meer?
Ik zie eigenlijk maar een paar oplossingen.
De eerste is een veel te laat geplaatste abortus op deze man.
De tweede is een veel te vroege euthanasie op deze man.
De derde is emigreren naar Roemenië. Of Duitsland,VS…

OT: 150 kmh max, leuk als er een Duitser met een leuke (lees snelle) auto langskomt rijden met 280… Waar blijft de politie dan? Of mogen die dan wel harder, krijg dan toch lekker de ……….
En vervolgens zie je bij Driebergen (KLPD-HQ) een Politie-v50 achteruit de oprit van de A12 afrijden… vrijwel zeker omdat ze iets hebben laten liggen en te beroerd zijn om terug te rijden…. Geen geintje, gisterenochtend rond 7:50…. meteen ontslaan dat soort tuig, want ik zie niet in hoe iemand die dat durft te flikken in staat is de orde en veiligheid in Nl te handhaven of bevorderen.

Deze korpschef rijdt waarschijnlijk een Prius en baalt dat ie uitgelachen wordt… geen weldenkend mens zou met een voorstel komen dat NIETS bijdraagt aan de veiligheid, veel geld kost EN de vrijheid van de bevolking onnodig aan banden legt… het aantal overtredingen boven 150 is verwaarloosbaar en het overgrote deel van de serieuze ongelukken vindt plaats in de bebouwde kom of op b-wegen. Demotie voor deze sufferd, unfit for the job.
Ik ben er 100% voor! In zijn achteruit!
Donder op man! als iedereen nou min. 270 gaat rijden, krijgt niemand meer een flitsbekeuring, dit is toch een veel betere oplossing
mot hij een ei op zn kop? :P
een goed idee, om sneller dan 150 te rijden op de openbare moet toch een beetje achterlijk zijn. en als ik bovenstaande reacties zie, dan lopen er hier veel rond (natuurlijk mag je het de kleine kinderen met hun fietsje niet kwalijk nemen, zij weten nog niet beter)
Oioioi, en weer een uitbreiding van “Big Brother is watching you” als dit ingevoerd gaat worden. Ben toch al van plan om dit land te verlaten dus mocht het zo ver komen dan zal het wel zo zijn. In NL zijn ze al 15 jaar de weg compleet kwijt. En wij allen gewoon grof blijven doorbetalen. Laten we eens lekker met z’n allen burgerlijk ongehoorzaam zijn!!! :D
Betutteling ten top. Dát zouden ze eindelijk eens moeten verbieden! Of is dat ook weer betuttelend?
Mijn Morris mag begrensd worden, net als mijn toekomstige Lotus Elise. Op 250 km/u. Dat halen ze standaard toch al niet.
Elk ander idee mag rechtstreeks de prullebak in.
wel een slim idee als je in aanmerking wil komen voor de “nationale communistische mongool award” ..

voor zo,n zot hoef je niet te remmen ..
daar is hard rijden echt niet voor nodig ..
Tjongejonge, de intelligentie moet hier weer wijken voor testosteron en het “raak net aan mijn vrijheid”-gevoel. Jouw vrijheid eindigt waar die van anderen begint. Als je door te hoge snelheid een ongeval veroorzaakt, ben je je duidelijk niet bewust van je eigen verantwoordelijkheid. En te oordelen naar de reacties hier, zijn er voldoende mensen met een gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel. Voer dus maar lekker in, zo’n snelheidsbegrenzer, maar dan gelimiteerd tot 120. Om te beginnen. Reduceer het daarna gradueel tot 90. Het zal de gemiddelde trajectsnelheid nauwelijks negatief beïnvloeden, maar heeft een positief effect op harmonicafiles, reduceert uitstoot en lawaai, en verlaagt het stressniveau van de bestuurder. Alleen maar voordelen. Dat het ego van een paar straatjochies daarbij moet sneuvelen: so be it.
Grootste bullshit ooit!
En dit gaan ze toch nooit bereiken…geen enkele autofabrikant gaat hiermee akkoord!!
Met een begrensde Spyker over de Flevopolders rijden. Ziek hoor!!
Ik heb niet alle 128 bovenstaande reacties gelezen, dus wellicht dat iemand me voor is geweest. Desalnietemin kop ik ‘m toch even in:
“Met 150km/u kun je ook jezelf en iemand anders doodrijden…”
De politie willen alleen die snelheidsbegrenzer zodat ze ons bij kunnen houden met die slome bakken van ze…
Dit is wel erg klein denken, als je dit alleen in NL wilt invoeren, maar de beste man mag natuurlijk dromen.
Het principe is nog niet eens zo heel raar. De manier waarop de GTR is begrensd vind ik eigenlijk een heel goede: een GPS systeem dat de auto begrenst zoland deze niet op een circuit rijdt.

De opmerkingen in de trant dat begrenzen zonde is van je dure (lees snelle) bolide zijn nogal zwak. Waar kun je in NL uberhaput 250 of 300 rijden zonder een hele hoop andere mensen in gevaar te brengen?
Ik sluit me aan bij BaRa
als het dan kan worden uitgeschakeld aan de grens (gps gebaseerde begrenzer) dan zou het nog kunnen.

in het algemeen:

stop de F*&%^cking betutteling!
hoe minder je mensen zelf verantwoordelijk laat zijn, hoe minder verantwooredlijk ze zich voelen (dus onverschillig.

is dat wat men wil: een onverschillige samenleving?
hahahahaha… ja
alsof de regering een van de meest geweldige manieren om geld af te troggelen buiten werking zal stellen…
rot op.. dit komt er nooit door.
trouwens. ik rij regelmatig in duitsland waar snelheden boven de 150km/u wel mogelijk zijn. en daar gaat deze meneer mij echt niet vertellen hoe hard ik mag of moet rijden
150+ rijden is echt niet gevaarlijk, mits het op een rustige snelweg is. Maar waar ze van mij mogen gaan flitsen is bij scholen, winkelcentra ed. Daar waar het druk is, maar nee, ze zetten de flitspalen het liefst achter een boom langs een rustige weg..
Ahum
* ruikt neocommunist *
Begrijp mij goed ik ben normaliter de laatste die zulke ideeën zal aanmoedigen, maar ik vind dit geen eens een heel slecht idee! Indien het plan verder uitgewerkt wordt zou het zowaar een oplossing kunnen zijn voor vele problemen!
Als alle auto’s (en uitzonderingen kunnen gemaakt worden voor ambulance, politie, regering etc) worden voorzien van GPS gekoppeld aan een snelheidsbegrenzer, kan je heel simpel een max snelheid instellen voor binnen-buiten bebouwde kom en snel-autowegen. Tevens zou deze GPS ingezet kunnen worden bij het bestrijden van files met name de “golf” files. De politie kan zich volledig concentreren op het echte politiewerk. Uiteraard zijn de boetes een flinke bron van inkomsten voor de schatkist en zal dit geld dus elders gehaald moeten worden. Indien de zeer kostbare files gedeeltelijk verholpen kunnen worden (minder ongelukken en ’t anticiperen op files d.m.v GPS+snelheidslimiet) lijkt mij dit een win-win situatie!
Ga wel naar Duitsland als ik hard wil rijden!
@ wimbers

Ja, immers rijke, onafhankelijke mensen is het laatste wat een overheid wenst. Het ‘systeem’ moet wel in stand gehouden worden.
Korpschef wil snelheidsbegrenzer in alle auto’s

meneer de korpschef is geschift
Socialistische bolwerken USA & EU drijven op hun laatste krachten, de boel staat op ploffen. Azie/Afrika/Midden-Amerika is waar de toekomst ligt.
Maak er 160 van en ik vind het goed, harder rij ik toch niet in Nederland.
Alhoewel een verhoging van de maximumsnelheid op veel wegen lijkt me toch een beter idee en dan begrensen op +40 van de hoogste maximum snelheid (af fabriek geen overheidsgeklooi aan mijn auto).
Ik wil natuurlijk wel in Duitsland harder kunnen dus die begrenser moet alleen in Nederland actief zijn
” Socialistische bolwerken USA & EU drijven op hun laatste krachten, de boel staat op ploffen. Azie/Afrika/Midden-Amerika is waar de toekomst ligt.”

Helemaal mee eens. Ze weten zelf ook heeeeel goed dat ’t afgelopen is met ze. IK wil dit kut landje over 10 jaar wel zien. Kijken of ze dan nog zulke idiote uitspraken doen.
hoezo boven aan de lijst willen staan met de minste verkeersdoden?
@Ed & vtec: Zwets niet van die politieke onzin mensen; ten 1ste is het een auto-site en dus off-topic en ten 2e staat het (onzin uitkramen) gewoon erg dom !
Is sowieso geen oplossing, de meeste ongelukken gebeuren niet door mensen die te hard rijden op de snelweg!! :|
Althans niet echt te hard. Wel in situaties als met sneeuw e.d. waar mensen gewoon hun snelheid niet aanpassen….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).