Dit had de Peugeot 607 Coupe kunnen zijn

Auteur: , 41 Reacties

Waarschijnlijk gaat het hier om een oude conceptcar, met een geweldige lijn!

Yep, ik vind het echt een zeer strak design. Maar helaas, de Peugeot 607 is niet meer. Deze 607 Coupe zullen we dan ook nooit in productie zien gaan. Het had wellicht een tegenhanger kunnen worden van de BMW 6-serie, of de Mercedes CL? Bij voorbaat al kansloos natuurlijk, en dat dachten de Fransen waarschijnlijk ook. De 407 Coupe was immers ook een geweldig *kuch* succes. (via jokejoe)41 reacties

Ik weet het niet hoor, maar ik vind ‘m écht niet mooi.
Van achter lijkt het wel een Chinese Lego blokje.
anti-nickname
@Exotic: een chinees lego blokje? moet jij mij eens uitleggen wat dat precies is
te hoog
Ja idd een strakke bak, ik wacht op de 608!
@de echte bob: de 508 is de opvolger can de 407 en de 607
Brute bak, alleen jammer dat het Peugeot is. Dat maakt het toch minder…
Een concurrent van de CL? De 607 trachtte een plekje in het segment van de E-klasse te verkrijgen. Dat een coupé op die basis het zo hoog zou mikken lijkt me onbestaande.
Mooie wagen. Jammer dat ie niet op de markt is gekomen. Gelukkig heeft Peugeot tegenwoordig de kwaliteit, het interieur in orde en hebben ze wat lef en dus de RCZ op de markt gebracht.
Kom op zeg, je wil toch veel liever een BMW of Mercedes dan een peugeot.
De lijn is mooi. De sharknose is weer verschrikkelijk.
De achterlichten vind ik wat te hoog zitten, en het logo zit te laag.
de reacties hier bewijzen eens te meer dat mensen vaak niet kiezen voor het design/ontwerp…maar enkel voor een logo wat op de neus zit!!!

jammer, want vele verdedigen hier vaak wel een merk op basis dat die mooier is dan de ander…terwijl ze in feite enkel kiezen voor het logo.

als er op deze auto een mercedes of bmw logo had gestaan had deze waarschijnlijk een verkoophit geweest!
Nou sorry idee is goed maar uitwerking is echt niet top. Verhoudingen zijn een beetje zoek. A-stijl te dun en daklijn te hoog. Met paar wijzigingen was het wel een geslaagde bak geweest. Op deze foto komt ie al mooier over

http://i190.photobucket.com/albums/z55/flappy_pugdriver/Museumbezoen%202009%20Sochaux/DSC_0078.jpg
Een echte concept car is het overigens nooit geweest. Zal wel een mock-up geweest zijn van een Peugeot ontwerper en dat ze er uiteindelijk niks mee hebben gedaan.
Best mooi, maar goed dat Peugeot het avontuur niet aangegaan is. Franse auto’s doen het gewoon niet goed in het hoge segment. Waarom dat zo is? Ik denk dat de techniek gewoon niet van het niveau is dat men zou mogen verwachten.
@floryn:

idd. Ik rij nu een paar jaar 207 en het is best een fijn autootje in gebruik. Maar de techniek erin is dramatisch. Lampen verwisselen bij het leven (8 koplampen, 6 achterlampen en 2 interieurlampjes in 2 jaar), bluetooth om te huilen, brandstof/motor management deugt van geen kanten en de boordcomputer snapt er vaak al helemaal niks van.
Nee, geen Peugeot meer als mijn leasecontract afloopt.
@Diederik: kon je dat niet van te voren weten? Mensen lijken tig betrouwbaarheidsonderzoeken keer op keer maar gewoon te negeren. En achteraf maar klagen.. ;)
@Atenza:

Touché.

Ik moet bekennen dat ik geen onderzoeken had gelezen, maar ben afgegaan op ervaringen van een vriend van me. Kennelijk heeft hij geluk gehad met zijn 207 en ik pech (keer op keer).
Volgende auto wordt wel degelijk beter onderzocht ;)
@Diederik: Mazda2 oogt leuk en rijdt strakker, Jazz is erg ruim en praktisch.. uhm tja.. Yaris? Bejaardenbak. Colt? Sinds de facelift mislukt en geen geweldig goeie auto. Uhmz wat blijft er over..? Micra wil je ook niet in gezien worden. Swift is dan nog wel leuk ;)
@Diederik: Gelukkig zijn het nog kleine dingetjes. Dat is de andere kant van de medaille. En helaas is het bij geen enkel merk mogelijk om geen bijkomstig onderhoud te verwachten. Gelukkig zijn we daar ook liefhebbers voor. Ik hoop dat je de volgende keer een leuker alternatief krijgt….
the-budel-guy
mooi ding
Even wachten, kotsbak halen.

Alles is uit verhouding, zal nooit aanslaan, net zoals de 607 sedan. Die ik overigens wel een stuk mooier vind!
Er was ooit een 406 coupe. Die gaf kwa design het goede voorbeeld. Helaas de aandrijving aan de verkeerde kant.. :(
Niemand op de velgen gelet?
@Fortuna: Leuk hè. Van opzij lijken het doodnormale velgen, als je ze van onder een andere hoek bekijkt zie je dat er diepte in zit. :)
Ik ben een grote liefhebber van de 607, maar dit is niet mijn ding. Het mist de elegantie van de 607, terwijl je zou mogen verwachten dat een coupé nog eleganter is dan de grote sedan waarvan hij afgeleid is.
een veel te grote FWD coupe , no THX !!
Ik vind het concept er best wel strak uitzien. Heeft wat van een Mercedes in zekere zin. Hadden ze moeten uitbrengen, maar dan wel met motoren de concurrentie waardig, want die PSA-molentjes stellen nu niet echt veel voor.
Volkomen kansloos tegen de Duitsers hoe mooi de lijn ook zou zijn, op technisch gebied is het gat véél te groot.
@Tommy2: ja want alle verkochte BMW’s, Mercedessen en Audi’s zijn natuurlijk met zeer bijzondere en complexe motoren e.d.. yawn.. als ie goed rijdt en een lekkere motor in zit is het al gauw goed hoor. Dan blijft smaak over. Het hebben van een open mind trouwens ook maar dat durven de meesten dan weer niet. Stel je voor wat de buurman denkt..
Maar doe mij deze maar.

http://news-images.caradisiac.com/IMG/jpg/4/4/0/7/0/VD-7_grande.jpg

Go Michiel! ;)
@Citrofiel: lijkt meer een DS6 (en da’s een compliment :D).
@Griffin: Laten we met zijn alleen Michiel gaan spammen dat hij hem toch echt eens verder uit moet werken. ;)

Voor- en achterkant kan ik niet vinden op de interwebz, dus maar even geüpload.

http://i564.photobucket.com/albums/ss87/MWH_C/C6coupestudievoorMichielvdB.jpg

http://i564.photobucket.com/albums/ss87/MWH_C/C6coupestudieachterMichielvdB.jpg
Veel van de lijnen zie je terug in de Mercedes CL. Kansloos qua verkoopaantallen zo’n dure franse coupé, maar de auto is zeker niet lelijker dan de MB CL.
@w0o0dy: de lijnen van de CL zie je terug in deze 607 Z9, bedoel je? ;)
@Atenza: Je weet niet van wanneer dit design is. De 607 is er al vanaf 1999, de laatste CL pas vanaf 2007. Deze was er dus waarschijnlijk eerder dan de CL.
De vorige was er in 1999 ;) En de concept daarvan (F 200) kwam uit 1996
@Atenza: En nu wachten op de grote verlossing. w0o0dy, welke CL bedoelde je? ;)
Ziet er toch enigzins raar uit… die achterlichten, velgen, zijkant, ….
Lijkt net een uitvergroot speelgoedautootje….
Mooi? Vind je dat echt? Ik zie er echt helemaal niks in, sorry.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).