Nissan GT-R facelift is officieel (530 pk)

Auteur: , 44 Reacties

Onverwacht kwamen we de gefacelifte Nissan GT-R in Parijs al tegen. De cijfertjes werden toen nog niet bekend gemaakt, die hielden ze nog even geheim. Inmiddels zijn de details over het 2012-model naar buiten gebracht, inclusief informatie over de extra GT-R-modellen die Nissan zal gaan uitbrengen.

Er komen namelijk twee nieuwe uitvoeringen bij. De ‘Club Track’ en een uitvoering genaamd ‘EGOIST’. De eerstgenoemde is logischerwijs een nóg hardere variant voor de dagen dat je met je GT-R over de circuits wil knallen. De EGOIST (ja, zo heet-ie echt) is een soort maatpak-editie. Deze is helemaal naar wens van de klant samen te stellen. Zelfs aan de interieurkleurtjes is gedacht, daarbij kan je kiezen uit 20 verschillende kleuren.

Alle modellen krijgen meer vermogen & koppel mee. De huidige GT-R moet het stellen met een niet onaardige 486 pk, de facelift-versie krijgt daar 44 paardjes bij. Boem, 530 pk bij 6.400 toeren per minuut en een koppel van 612 Nm (was 588). Dit dankzij onder meer hogere turbodruk, gemodificeerde kleptiming en een (nog) grotere uitlaatdiameter. Ook beweert Nissan dat de uitstootcijfers omlaag zijn gegaan en het brandstofverbruik is verminderd. Tevens is de versnellingsbak onder handen genomen, waarbij aanpassingen zijn gedaan aan het Launch Control-systeem.

Aan het uiterlijk zijn onder meer de volgende zaken vernieuwd: de voorbumper is gewijzigd en beschikt over LED dagrijverlichting, de achterbumper is opnieuw vormgegeven en de aerodynamica is er in zijn totaliteit op vooruit gegaan. De cW waarde is gedaald van 0.27 naar 0.26. Standaard staat de GT-R op 20″ velgen met Dunlop SP Sport MAXX GT rubber met daarachter andere remschijven die minder gevoelig zijn voor het welbekende ‘faden’, aldus Nissan

Er is ook al meteen een aardige ringtijd bekendgemaakt. Hou je even vast, hier komt-ie. 7 minuten en 20 seconden. Jaja, dat getal 7:20 ga je nog vaak horen. Daar zijn ze maar wat trots op. Ervan uitgaande dat deze tijd klopt is de 2012 GT-R sneller op de Nürburgring dan een ZR1.

In totaal worden er nu zes varianten van de GT-R aangeboden: Club Track, EGOIST, Pure Edition, Black Edition, Premium Edition en de SpecV. Hieronder de eerste lading foto’s. Wordt vervolgd… (via nagtroc)
44 reacties

Doe mij er maar 1! , met een 1.6Hdi, wieldoppen en een trekhaak.
@Faalhaas: Wat een idiote reaktie zeg.
-edit: is aangepast, thanks-
En de prijs, ik las ergens dat deze in Nederland ruim 2 ton moest kosten.
@JPM: nee, dat lijkt me niet, maar de Egoïst versie is aardig wat duurder EN dan is er nog de Club-race versie… die gaat geloof ik richting 3 ton.
Voor de mensen die gaan roepen dat de tijd lulkoek is…. op de dag dat ze een public viewing latime wilde doen was de baan op plaatsen vochtig en kwam er niet meer uit dan 7:24 (gereden in een aantal verschillende pogingen)
Nu ben ik eruit…. Hiervoor is Gran Turismo uitgesteld!
Doei VAG/Porsche!
De nieuwe Turbo S heeft ook 530 pk maar 88nm meer namelijk 700nm. Sprintje doet hij in 3,1 naar de honderd. Op het rechte stuk is een Turbo dus waarschijnlijk sneller, hoe het in de bochten is wil ik wel een keer zien.
@JPM: Ik zou bijna zeggen… wie in bochten het snelste is, is degene die het beste rubber het meest efficiënt gebruikt. Overigens is de Turbo S getest door gtpurelyporsche.com en die kwamen voor de 1/4mile op 11,0 sec.. Nissan claimt 11,2 meen ik voor deze nieuwe… dat zou wel een erg klein verschil zijn. Overigens loopt de Turbo S wel een stukkie harder op top.. andere langere (minder agressieve) gearing.
@w0o0dy: Zal inderdaad veel afhangen van welke compound ze gebruiken, veel zullen ze elkaar niet ontlopen.
@w0o0dy: 330km/h voor Porsche GT2 RS en 315km/h voor de Nissan dacht ik ?
-edit: check!-
En de Spec M? Die kwam toch ook nog? (comfortabele gt-r)
@agarde: Die heet Egoïst maar is mogelijk alleen voor Japan… dat soort details moet nog duidelijk worden.
Zeer knappe wagen, de niet gefacelifte versie zie je hier in België redelijk vaak. Hij is bij ons ook niet zo duur, ik dacht iets van een 84k. Relatief gezien dan eh ;)
Waar zijn die mooie Gt-r velgen van de huidige versie??
Deze nieuwe velgen passer er totaal niet bij….
@Dimglor: er zijn mooiere velgen, dit zijn de ultra lichte van de spec-v als ik me niet vergis. Check http://www.nagtroc.com als je meer foto’s wil zien (er staan er VEEL).
@w0o0dy: Dacht al dat het de Spec-V velgen waren… Ik vind de velgen er niet echt bij passen… maar dan bestel je gewoon andere velgen ;-)
@Dimglor: http://www.nagtroc.org/gallery/albums/userpics/11578/R35_101018-12.jpg

Je hebt ze ook in een andere donkergrijze kleur genaamd Hyper Blue Black Chrome.
@BaySideBlueBoy: Die zien er toch een stuk beter uit… ;-)
Mooie faceliftje, overal weer net wat beter dan de ‘oude’ GT-R.
Helemaal enthousiast van deze auto ! Met name óók omdat de ‘instapprijs’ simpelweg geweldig is i.r.t. de gepokt en gemazelde merken. Tevens ziet hij er enorm stoer en mannelijk uit. De beste prijs met tevens de beste prestaties…een (relatief) bereikbare jongens-/mannendroom dus !
@Megakix: New! Now with extra added driver involvement/enjoyment
@w0o0dy: yup, hoewel ik 2 bmw nieren heb… ;-)
Hebben ze nou onder alle modellen die lelijke vspec uitlaatjes gepropt, of zijn al die foto’s van een vspec?
@Mairsil: Dat zijn de plaatjes van de SpecV. De Egoist is mogelijk ook voorzien van dezelfde uitlaten.
deze velgen zijn wel bagger zijn! Verderest: goed bezig!
Gaap, ringtijden, paar graden kouder/warmer scheelt al gigantisch. Overigens wel de top qua prijs/prestatie, maar niet qua prijs/imago, en dat telt…
Even langs Nissan Visscher deze week. 8) En de rondetijd gaat ongetwijfeld beter worden dan 7m20s!
@BaySideBlueBoy: is dat die nissan dealer op Rotterdam Alexander ? ik zit daarnaast op school dus magi k stukje meerijden? :P
@Osca: Jammer genoeg is de GT-R officieel alleen via 1 dealer te koop en geautoriseerd voor onderhoud aan de GT-R. Dat is Nissan Visscher Amsterdam. Ze hebben overigens meerdere vestigingen, in Gorinchem en wat jij bedoeld in Rotterdam. Staat daar trouwens nog steeds die afgetrapte rechtsgestuurde witte R35?
@BaySideBlueBoy: beetje late reply ( wist ik niet ) ik weet niks van die witte R35 af , alleen dat er een tijd terug een nieuwe zwarte GTR werd afgeleverd
Oh hellll yeah!
Eat that bitches!
Doe mij maar 1, echt heerlijk zo’n godzilla.
alles is goed!
Al die versies pfff… Steeds maar weer hetzelfde concept uitmelken pfff… :)
@Stijn: Tsja, ze proberen toch een bepaald merk te beconcurreren. ;)
@Citrofiel:
Vandaar ook mijn reactie. Iets met pot en ketel… :)
Ziet er zeker niet slecht uit, beter als zijn voorganger
Voor zijn uiterlijk moet ik hem niet hebben, maar geef dat ding maar, dan kan ik me eindelijk een autoracer wanen :p
De dashboard vind ik toch wel heel stoer van deze auto.
Horst von Saurma heeft met de nieuwe mogen rijden en kwam tot 7:34. Weliswaar erg groot verschil tov de tijd die Nissan claimt maar… in de 2009 versie reed hij 7:38 dus nu 4 seconden sneller. Dat Suzuki meer van zijn eigen tijd af kan snoepen dan Horst von Saurma kan in slechts 3 getimde rondjes is niet raar… dus 7:20/7:21 klinkt niet echt ongeloofwaardig. Wel erg snel maar lijkt niet onmogelijk.

http://www.sportauto-online.de/testbericht/nissan-gt-r-2011-im-nordschleifen-test-2822697.html
Ik snap gewoon nog steeds niet dat mensen die opgevoerde fiatjes mooi en geweldig vinden. Op de release stond erop een forum dat porche 911 meer history heeft dan de nissan gtr, hebben deze mensen wel verstand van auto’s :D laat staan de benzine slurpers van de usa met hun 6,6 liter blokkie met 350 pk die niet vooruit te branden zijn laat staan het stuur werk. de jappen zijn zoveel verder met hun auto dan dat wat wij hebben in euro . wat ook erg is dat de gtr zo goedkoop is en echt alles weg blaast. De vorige gtr’s hebben nog steeds de beste motor ooit gebouw ( rb26dett ) met een euro of 20000 kan je al voledige track cars kopen met 500 pk+ uit japan die enig porche of opgevoerde fiat voorbij tuft en met hogere top snelheid. i
vraag me echt af of er mensen zijn die dit staaltje techniek ook echt “afschuwelijk lelijk”
zouden vinden als ze het zelf daadwerkelijk zouden kunnen betalen !!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).