McLaren bevestigt GT3-versie MP4-12C

Auteur: , 19 Reacties

De MP4-12C is nog kakelvers, maar dat weerhoudt de heren Britten er niet van om er ook een GT3-racemodel van te maken. Vandaag heeft McLaren laten weten terug te keren in de GT-racerij.

Dankzij de rendering die ze aan het persbericht vast plakten weten we ook meteen hoe hij er uit komt te zien, alhoewel dit natuurlijk geen grote verrassing is. Bij de ontwikkeling van de circuit-MP4-12C is het bedrijf CRS Racing betrokken, en het is de bedoeling dat de eerste versies in 2012 aan de geïnteresseerde Europese privateers worden geleverd. Als onderdeel van het ontwikkelingsprogramma zal McLaren met CRS Racing in 2011 in een aantal Europese GT-races uitkomen.

Het is alweer 12 jaar geleden dat we McLaren voor het laatst op het circuit zagen, destijds reden er zes ‘Longtails’ de beruchte race van Le Mans. Het laatste echte succes was in 1995, toen de F1 GTR in zijn debuutrace de 24 uur van Le Mans op zijn naam schreef. De oranje kleur van het model in de rendering lijkt een verwijzing naar de oranje F1 LM’s uit het verleden.

Vooralsnog moeten we het met de rendering doen, maar in 2011 belooft de fabrikant uit Woking met meer details te komen. Het is niet de bedoeling om te grote stappen te maken; net zoals met haar road legal wagens verkiest McLaren de weg van conservatieve groei en expansie.

Klik voor een grotere foto HIER. Een filmpje dat ons warm moet maken voor de terugkeer van McLaren in de racerij vind je HIER.19 reacties

“Hier” doet het niet :(
Nu wel :)
‘Hier’ doet inderdaad niets…
Ik weet alleen als Mclaren meedoet gaan ze niet voor de 2e plaats. Dit word een winnaar, de SLS, de porsche de R8 ze krijgen het allemaal moeilijk.
(papaya) oranje is volgens mij de huiskleur van McLaren. Hun f1 testauto’s werden vaak ook in die kleur gespoten.
“De oranje kleur van het model in de rendering lijkt een verwijzing naar de oranje F1 LM’s uit het verleden.”

Ja maar nee. Oranje is al sinds voor de CanAm tijd McLarens huiskleur.
@Kaaskabouter:

En dat allemaal omdat toen Bruce verf ging kopen voor op de eerste wagen hij de goedkoopste nam die toevallig oranje was. En dat is zo gebleven.
Had eigenlijk andersom moeten zijn!
Wauw, zo komt ie stukken beter tot zijn recht!
lijkt op een 340
Meer merken in de racerij kan ik alleen maar toejuichen dus bij deze: hoera!

Kleine kanttekening: GT3 is wel en beetje een net niet categorie voor een merk als McLaren…
@C6_R: GT3 is een lekkere cashcow voor een fabrikant. Je hoeft zelf geen team op te zetten (is zelfs verboden), maar je kan wel lekker auto’s verkopen. Ideaal voor luie merken.

Gok echter wel dat McLaren in 2012/2013 met een GT2 versie zal komen. Ze gaan eerst lekker op kosten van klanten de auto ontwikkelen. En met de kennis die dan is opgedaan kunnen ze mooie sier maken in de GT2.

Wellicht dat het feit dat het chassis van carbonfiber gemaakt is ook nog een rol speelt. Er staat me namelijk iets van bij dat het (nog) verboden is in GT2.
@robbie: ik hoop eigelijk meer op een gt1 lijkt me een stuk moeilijker om daar als “buitenstaander” (terug) in te geraken en te winnen
@bpc: GT1 = crap (tegenwoordig). Het is iig niet meer wat het vroeger was. Ook zal GT1 vanaf 2011 niet meer te zien zijn op Le Mans, reken er dus maar niet op dat McLaren een GT1 auto gaat bouwen.
@robbie: vroeger was het inderdaad beter toen de gt2 en gt1 klasses samen reden.
Wat een mooie raceauto! Ben benieuwd naar de bewegende beelden. En als die klaar is er vlug één wegzetten en weer aan Hamilton beloven.. die andere heeft ie niet gekregen! Hij moest in 2008 wereldkampioen worden.. en da’s hem gelukt.. maar helaas.. het Constructor Championship moest er dan ook bij zitten.. en dat ging naar Ferrari..

http://www.autoblog.nl/archive/2008/03/27/hamilton-ontvangt-mclaren-f1-lm-bij-winst-f1-kampioenschap
Het lijkt wel een screenshot van Gran Turismo!
Het is volgens mij de race-chauffeur met ervaring die het ‘m zal doen . . . , supergoeie racecars zijn er hedendaags met hopen . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).