Video: het verschil tussen een GT2 RS en een Carrera

Auteur: , 46 Reacties

Als Porsche besluit om een 911 uit te rusten met 620 pk, dan kun je wel aanvoelen dat daar een aardig bedrag voor mag worden neergeteld. 309.700 euro, om precies te zijn. Ware het niet dat alle GT2 RSjes al zijn uitverkocht. Toch vond Autocar het nodig om de heetste 911 te vergelijken met het instapmodel, de Carrera.

In dit door BPM geteisterde land kost de goedkoopste 911 (997) een goede €115.000. Een noemenswaardig verschilletje van bijna twee ton met de GT2 RS. Oké, je hebt in een Carrera ‘maar’ 345 pk en ‘slechts’ 390 Nm tot je beschikking, je bespaart wel mooi 9,5 keer een Citroën DS3 1.6 ten opzichte van de snelste straat-Porsche.

Er lijkt een wereld van verschil tussen de instap-911 en de ultieme 911 te zitten. Hieronder zie je wát die verschillen precies zijn.46 reacties

Porsche GT2 RS mijn droomwagen. Was afgelopen weekend in Stuttgart en man man man, wat een wagens staan daar. Porsche-heaven (museum, dealer en fabriek)

Stonden trouwens ook maarliefst 6 Porsche GT2 RS’s in de dealer. OMGWTFBBQ!!!
Echt een aanrader als je Porsche fan bent! Niet alleen een mooi museum maar ook que architectuur.
Ik denk dat het verschil kleiner zou zijn tegenover een Cayman R dan tegenover een reguliere Carrera.
De GT2 RS verplaatst zich gwn veel agieler over het parcours, en die spoiler maakt hem ook veel knapper.
Dat scheelt nogal! Ik weet al welke ik wil :P
@AMG Powerrr: Ik ook! De Targa S! :D
@Vanquish: 4s bedoel ik!
@Vanquish: Me to… De Targa 4S is gewoon The Porsche to buy! ;-)
But does it blend?
@Zephyr: thehe!! ” Everything good, but will it blend??!
Leuk, maar nutteloos onderzoek. Dit had ik ook zonder test wel kunnen concluderen.
Hoe is het toch mogelijk dat wanneer je de vetste auto’s ter wereld tot je beschikking hebt, je zulke saaie filmpjes maakt. Auto’s = emoties. En dat is iets wat Autocar elke keer niet snapt. AutoCar, neem toch eens een voorbeeld aan je andere (TG) collega’s!!!
Ik zou liever een reguliere GT2 in zilvergrijs hebben. Vind ik net iets eleganter nog dan de RS, ondanks de nadelen.
@Jochempie: Die is niet meer leverbaar!
Maar nu de grote vraag: Zijn 9,5 DS3’s 1.6 even goed als het verschil tussen de GT2 RS en de Carrera..?
@Citrofiel: Ondanks dat ik niet weet wat het verschil nu is kan ik zeg dat het niet zo is.
-edit: check!-
Dit is niet mijn auto vriend!
@Jeroen: Ga aub per direct terug naar dumpert.
@Jeroen
Ga een terug naar Dumpert en shop nog wat meer van die Mo pictures!
De vraag is niet ‘rechtvaardigt dit de prijs’ maar wel ‘kan en wil ik dit betalen’? Het feit dat ze in no time uitverkocht waren, lijkt me wel duidelijk. Had ik het geld, stond ie nu naast mijn Veyron op de stoep :)
@W1ck3D78: Naast je schaalmodel zeker? Ga ergens anders patsen :roll:

Geld speelt bij dit soort auto’s geen rol. Wat een gek d’r voor geeft.
@Jesper: lees tussen de lijnen hé: als ik het geld voor een Veyron had, was ik wellicht ook een potentiële klant voor de GT2RS geweest ;) Degene die deze auto koopt, kijkt niet op een euro maar wil enkel kwaliteit.
@ Jeroen

“Ik ga je zo een klap geven”
Tja zo’n GT2 RS is nog wel bruut maar god wat is zo’n Carrera toch (relatief) saai. Je ziet ze ook net iets tevaak in het zakelijk donkerblauw. De Golf onder de sportauto’s
Elke 911 is saai. Platgeslagen kevers. Verschrikkelijke beetles.
@wilson: ze steken zo tegen die 911 geen minste beetje respect tegenover de oude 911 !
@pedro: Oke. Elke 911 is saai m.u.v de 930. Maar toch platgeslagen kevers
@wilson: De porsche-kever mop vond ik de eerste keer grappig, zelfde de 99e keer ook nog. Maar na hem exact 3 958 847 keer te horen vind ik het niet meer zo orgineel en grappig.
@Nv: De grap komt trouwens van Jeremy Clarkson, die wel altijd respect toont voor de kwaliteiten van een 911. Zelfs als hij er één naar de kloten helpt zegt hij erbij hoe moeilijk het wel niet is om een 911 te vernielen. En geeft toe dat de 911 Turbo op de openbare weg de snelste supercar is voor alle omstandigheden.

Schijnbaar hebben deze pathologisch repetitieve JC na apers de processorkracht niet om de humor van JC te onderscheiden van zijn respect die hij heeft voor de manier waarop Porsche hun wagens in elkaar steekt. Als je alle grapjes die hij al over (zijn eigen) Ferrari heeft gemaakt opsomt krijg je ook maar een somber beeld van Ferrari, en niets mee van wat hij eigenlijk van de ervaring vindt.
Ik heb eigenlijk niks met porsche maar die RS is toch wel een hele heftige wagen..
Hele dikke brute wagen en als ik het geld had zou ik hem zekers kopen( al hoewel de 911 Turbo met PDK een betere optie is voor dagelijks gebruik:P)
@Wilson
…nee, dan die verroeste Batavus van jouw, da’s pas een publiekstrekker, of niet?
Zorg eerst dat jij in een fatsoenlijk automobiel voor de dag kan komen en maak pas daarna (originelere) grappen over een Porsche. Puber!
@QuattroBoy: Ik ga daar niet eens op in. Het enige wat ik vind is dat een de Porsche 911 een platgeslagen kever is.
Ik zal al blij zijn met die witte Carrera :D…..neemt niet weg dat de GT2 RS ook een schitterende wagen is ;-)!
Dat onderstel van de Carrera lijkt wel van een Citroen DS te komen als je het vergelijkt met de RS. Wat een verschil! Denk dat ik voor op de weg toch liever de Carrera rijdt, al die drempels kom je hier niet over met de RS. Dat ding is alleen handig op de Nurburgring.
@roy: Dat wou ik ook net posten.. kijk in het filmpje naar de sprints.. de Carrera tilt zijn neus hoog op.. de GT2RS blijft zo recht als een liniaal.. Ook de bochten.. let op het verschil in bodyrol.. fenomenaal die GT2RS.. je ziet het prijsverschil letterlijk.
ik vind de GT2RS veel mooier eruit zien… elke keer als ik een carrera zie vind ik hem te tam lijken. ik zou hem zeker wel willen hoor de carrera maar dan wel met een GT3 kit wat je hier vaak in het midde oosten ziet! ziet er dan meteen een stuk aantrekkelijker uit!
en toch zit je te hopen dat het verschil kleiner is…
Qua uiterlijk niks. :)
@ Vanquish

kijk wij begrijpen elkaar! :D
Jammer dat het uitlaat geluid klinkt als een paar natte-scheten, dat hoort toch niet bij een sportwagen.
Ferrari and Lambo are the best.
Doe mij zo’n natte scheet van een GT2 RS dan maar.
Ik zie het verschil niet enkel dat de 1 wit is en de ander zwart :-)
heerlijke laatste drift
zo’n mooie heb ik al lang niet meer gezien
Tja aan al die Porsche fan’s dan nog maar is.. Ok het zijn goeie degelijk auto’s. Redelijk snel maar (helaas) zijn het nou niet moeders mooiste auto’s. Waar een Lamborghini, Maserati, Aston, Pagani, Bugatti, enz echt wat uitstralen, de auto echt “emoties” oproept, doet een Porsche dit(helaas) niet. Zeg maar net als de Corvette of Nissan GT-R. Hoe snel ze ook zijn, er zijn maar weinig “mooie” Porsches.. Een 356 was nog origineel en zijn tijd vooruit, en een Carrera GT is ook nog ff iets anders. Dat ze een “SUV” en een 4deurs sedan(panamera) hebben uitgebracht die er beide al helemaal niet uit zien geeft al aan dat er een lange weg te gaan is… Nee, hoe verschillend deze 2 ook zijn hierboven, voor mij blijven ze “te” gewoontjes.. Waarschijnlijk is Porsche daarom ook zo succesvol; de gemiddelde burger vindt het prachtig… helaas ben ik iemand die niet houdt van 1000 uit een dozijn…..
@Tw: ben benieuwd met welke auto jij je verplaatst ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).