Waarom België slechte wegen heeft

Auteur: , 97 Reacties

België is het schattigste land ter wereld. Waar wij klagen over gaten in de weg, heeft men het in België over puttekes. Jazeker, de Belgische taal weet zelfs levensgevaarlijke tekortkomingen aan hun wegdek lief te laten klinken, schitterend! En weet je waarom er zoveel puttekes zijn in België? Wij wel!

In België worden puttekes namelijk gevuld door mannekes. Een stuk of vijftien mannekes met schepkes en handjes in de broekzakskes van hun oranje pakskes om precies te zijn. Daarom gaan al onze wielekes dus kapot op de weggekes van onze zuiderbuurtjes. Videoke!

Met dank aan Olivier voor het tipske!97 reacties

Daar heb je wel 15 man voor nodig ja… maar wel lief
@jokum: In NL heet dat dus een Melkertbaan
Hahaha je en als excuus gebruikt die schepen van openbare werken dat “ze in opleiding waren”. Schitterend om te zien hoe snel dit nieuws zich verspreidt :D.
@christophe: schepen = wethouders. Voor diegenen die dat niet weten. OT: Verborgen werkloosheid!
@Pino143: Openlijke werkeloosheid, ze lopen voldoende in het zicht. Zo zie je de werkelozen tenminste. Met behoud van uitkering vind ik het niet erg, men doet iets, niet veel, maar is goed zichtbaar, het helpt niet, maar ach, wat de hek!
@christophe: Ja. Dat is ook de verklaring van de grote voorraad gaten: er moet natuurlijk wel lesmateriaal overblijven!
@christophe: Ja, en aangezien in Vlaanderen het project ‘Levenslang Leren’ gelanceerd is…
@christophe: anders zijn ze nooit met 15 hé ( max 4 of 5 ). Je ziet de ene man het toch uitleggen hé) bende zeveraars

die HOL landers kunnen de zever in eigen land niet aanzien dus gaan ze een beetje met een ander ( proberen ) te lachen.
@Panther: En dat zegt de Belg die op AB.NL zit…
@Panther:
Hahha, gozer.
Ze staan nu toch gewoon met 15 man naar een gaatje te kijken.
Wanneer weet je dat je in belgie bent?? Als je het slecht wegdek voelt. Dat is een FEIT!!
Ben je een beetje gefrustreerd ??
met je HOL land, jaloers?? wil je erover praten, glaasje water erbij?

Zo niet blijf dan gewoon op je belgische site’s en ga niet (belgisch aan) ZANIKEN (belgisch uit).

On:
Bijzonder zoiets, en daar moeten jullie belgen belasting over betalen. Lijkt me nogal veel weggegooid geld.
@Melvinkorrels: Belgisch bestaat niet. Vlaams, Waals en Brussels zijn talen, Belgisch niet.
Het is GVD net of ze iemand begraven hebben in dat putteke:D
Had het er gister nog over in de tram. Waren ze met ze 5en een draadje aan het spannen om mensen van de rails weg te houden.
Een simpel ijzerdraadje en dan 5 man. Waarvan de jongste het werk doet en de andere er naar toe kijken en commentaar geven.

Je zal maar thuiskomen en vermoeid zijn.. ”Goh, wat heb ik last van me kaakspieren”
@JamesBond007:
P.s. dit was dus in NL
Die wegen daar, tis echt ongelooflijk.. Reed afgelopen winter nog meerdere malen over de E25 / A26 van Luik richting Bastogne, had telkens de mazzel dat ik er al af mocht bij afslag 50, want vanaf afslag 47 leek het wel alsof er in mijn gatenkaas vanochtend minder gaten zaten dan in dat kl*tewegdek… Levensgevaarlijk!! (sommige gaten zo groot als putdeksels (dik een halve meter doorsnee)….) en dat dan in combinatie met een ijzel en sneeuw…
@LJ: blijf dan toch gewoon in HOL land. Altijd maar klagen over de wegen in België maar ze komen toch altijd terug met hun hondenhok op wielen.
ik denk dat ze om bovengenoemde gaten te dichten half belgië nodig hebben als ik het zo zie.. 15 man per gat x 25.000 gaten…
@LJ: We zullen nog gastarbeiders moeten invoeren tegen dat dat allemaal geregeld is.
Laatst in het belgisch nieuws, vulden ze een gat in de snelweg met teer maar zat er nog water in het gat! Domme belgen, kunnen ze volgende winter weer gaan vullen.
België is een doorstroomland door al die industrie hier. Dus het heeft geen nut om die putten te vulle
“Maar voor u zich opwindt over die met ons belastinggeld betaalde luieriken: de mannen in het filmpje waren in opleiding. ‘Het zijn hier geen Aarschotse toestanden zoals in het bekende filmpje’, zegt Dirk Robbeets (SP.A), schepen van Openbare Werken in Leuven. ‘Zoals we op tv ook al gezien hebben bij de snelwegen, zijn wij in Leuven ook niet zo tevreden over het koude asfalt waar we de putten ’s winters mee moeten vullen. We stelden onze leverancier de vraag of we konden overschakelen op warm asfalt, maar hij stelde ons voor om een cursus te komen geven hoe je koud asfalt het best gebruikt. Onze mensen kregen een twee uur durende uitleg met tekst en foto’s. En zoals het een goede leverancier betaamt, kwam er ook een praktijkstuk aan te pas. En dat is wat de alerte bewoner heeft gefilmd.'”
@Citrofiel: Wrijf het er niet in ;-) Het is zo al beschamend genoeg.
@Citrofiel: Het is dus een opleiding van al opgeleide vaklui, die al jáááren met dit materiaal werken, en nu leren hoe het effect zou kunnen hebben. Mwoehahahhaa!
@mout: Beter laat dan nooit! :D
Ooh België.

Ze mogen wel eens wat aan die wegen doen. Maar ik vind dat er wel opgehouden mag worden met het zeiken over wanbeleid, want daar zijn ze hier in Nederland minstens net zo goed in.

Die hele Kunduz-missie, BPM, het systeem van 2 x btw betalen, het systeem van belasting betalen over je accijnzen.

Ik bedoel: België is gewoon lief. Lief voor je portemonnee, lief met bier, gewoon L.I.E.F.
Alleen met wegen zijn ze wat minder, laten we ze dat gewoon vergeven.
@Truttenschudder: Dank je wel voor deze liefdevolle boodschap… ;)
@Truttenschudder: Kleine update…

*(economisch) dubbele belasting is in België ook toegelaten (bv bij aandelen). BPM is mss zwaar in Nederland, maar ik richt daar liever een vennootschap op dan hier in België.

*Nederland kan wanbeleid voeren want ze heeft een regering. Dat laatste woord komt zelfs niet ter sprake in België.

*België is allesbehalve lief voor je portemonnaie; stel je werkt in dienstverband bij een werkgever en daarnaast heb je nog een bijberoep als zelfstandige. Van de €100 die je bruto verdiend schiet er uiteindelijk nog maar €37 over (100- RSZ- bedrijfsvoorheffing- bijkomende belastigen op het bijberoep). Het is fiscaal wel op te lossen, maar je moet die weg wel kennen…. zo zijn er voorbeelden te over.

Conclusie: Ik verhuis uit België wanneer ik kan.
@xilver: portemonnee ipv portemonnaie.
@xilver: Je kan veel zeggen, maar het belastingklimaat voor iemand in loondienst (en dat zijn/worden de meesten van ons) is gewoon slechter in Nederland dan in België.

En ik had de Franse spelwijze van het woord ‘portemonnee’ wel begrepen hoor ;).
@Truttenschudder: kwestie van correct te blijven :mrgreen:
stond erbij en keek erna
hahahahah da is egt te giere!!! tis nog waar ook, onze wegen zijn egt volledig kapot na deze winter. Nadat ze een triljoen ton zout hebben gestrooid….
hier staan ze wel met 15 man rond ne put, niets te doen maar het zijn wel onze geliefde noorderburen die de putten in steenstraten komen vullenn daar voelen ons belgisch gemeentepersoneel zich te goed voor…
@loxley: Proficiat. Zitten de hollanders een beetje met onze taal te lachen, geef jij ze nog meer munitie om mee te lachen.
@Preske: met onze taal lachen, hihi! ;)
@C6_R: +1 :mrgreen:
Belgen zijn specialisten in het zoeken van KT-oplossingen. Die 15 man bij de werf is normaal. Onderstaand plaatje zal het wel verduidelijken
http://valvas.be/ftp/Gallery/ChantierWallon.jpg
@xilver: Jammer maar helaas realistisch.
En vervolgens met zn allen naar het frietkot voor de lunch!
@xilver: Ik zag net ergens anders deze al voorbij komen. De Franse vind ik beter. :)

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs793.ash1/168301_183232728365272_100000356377198_489840_4517639_n.jpg
@Citrofiel: Die jij hebt is vertaald vanuit het Frans. Het originele is altijd beter ;-).
@xilver: Er zijn er ook wat omgewisseld, en de Nederlandse heeft twee projectleiders… :roll: Zou daar een reden achter zitten of heeft de maker zitten dromen?
@Citrofiel: of diens Frans was niet goed genoeg ;-) Lijkt me eerder een lulhannes die grappig en origineel dacht te doen.
@xilver: De Final Inspection Verantwoordelijke van die lulhannes was die dag ziek :)
Maar die foto geeft mooi weer wat er met bureaucratie bedoelt wordt en daarom gaan opdrachten en beslissingen zoooo langggzaammm.
@xilver: lmao @ Rachid!
@bozewolf: waarheid als een koe.
Zo werken de ‘manne van t stad’ altijd hoor.. :D
Ahhh… so cute!

Wel jammer dat het binnenkort over is, dat België. Ik ga het zeker missen!
@C6_R: lol! maar ik acht de kans idd zeer klein dat belgië in zijn huidige vorm over 30 jaar nog bestaat :P
@C6_R: Dan zal je één van de weinigen zijn. Onder Vlaamse bevoegdheid zou hier snel werk van worden gemaakt.
Ze staan het ook met koud asfalt te vullen zo te zien. Rotzooi, kan je over een paar maand weer komen.
@Tommy2: Optimist jij! Binnen de week is dat terug kapot gereden. Maar het is hier dweilen met de kraan open. Ipv regelmatig degelijk onderhoud te doen is alles jaren blijven liggen. Alles is kapot gereden, dan moet men de hele weg afsluiten gedurende maanden om het hersteld te krijgen. Gedurende deze periode zoeken mensen alternatieve routes die dan op hun beurt kapot gereden worden en we are back to square 1
@Tommy2: vergeten toevoegen daarnet: er zijn grondige wegenwerken aangekondigd, maar voorlopig is het behelpen met koud asfalt…
@gerrelekker: Maanden afsluiten? Binnen twee weken kan je toch wel een mooie nieuwe laag asfalt aanbrengen? Of iig vakkundig repareren door het slechte vlak uit te schrapen en met goed asfalt weer op te vullen. Zo doen ze het hier teminsten altijd.
@Tommy2: toplaag wel, maar meestal zit het probleem veel dieper, een scheur is meestal een gebrek in de fundering, en dan spreken we over een heel aantal te vernieuwen lagen…
@tjorque: Meestal zit het idd dieper en is er meer werk aan dan gewoon de toplaag te vernieuwen, maar dan nog zou het wel wat sneller mogen gaan. Hier in Roeselare is al maanden een belangrijke doorgangsweg afgesloten, en ja, ze doen grondige werken dus het kost tijd, maar moet dat echt zo lang duren? Zet daar gewoon meer volk op (en dan niet om te staan kijken), in drie ploegen + zaterdag en zondag. Zal misschien wat duurder uitvallen, maar het is dan wel klaar in 3 maand ipv 12.
ok ’t lijkt toch wel da ze in opleiding zijn, maar het komt wel grappig over natuurlijk :)
Goeie wegen zijn geen prioriteit. Meer schade = meer auto(onderdelen) verkoop = BTW en andere belastingen.
Bovendien werken onze flitspalen als de beste!!
Ook de voertuigen van de federale politie zijn top (denk maar aan de nieuwe BMW’s)
Als kers op de taart (om Leuven in een wat beter daglicht te plaatsen) word je als student dubbel en dik genaaid als je nog maar durft buitenkomen, met dank aan de alertheid van de Leuvense politie die niets aan het toeval overlaat.

Dit met de groeten van mijzelf en enkele serieus geittereerde medestudenten, die voor bovenstaand voorbeeld nog eerder gaan beginnen wenen dan lachen.

PS (aan eendert welke smurf van politie Leuven): Ik wacht nog steeds op de boete van 75 euro horende bij de overtreding in oktober (je weet wel, voor 2 meter in een eenrichtingsstraat te fietsen). Als u administratie weer 17 jaar vertraging heeft, laat het mij dan weten, dan kan ik iets anders met die 75 euro gaan…

Ook bedankt aan onze Leuvense burgemeester, genaamd Louis Tobback, voor zijn strak beleid, maar blijkbaar doen problemen zoals bovenstaande zich toch nog voor. Maak daar mss wat werk van ipv, zoals vandaag in het laatste nieuws, weer een interview van twee bladzijden te geven, met weer enkele steken onder tafel naar Bart De Wever, terwijl hij zelf nix opgelost krijgt.
@koenmb: Als je kan aantonen dat je wagen beschadigd is door het slechte wegdek kan je de kosten aanrekenen aan het gewest. Reden genoeg om de straten in orde te maken.
@xilver: “Als je kan aantonen dat je wagen beschadigd is door het slechte wegdek”
Zoals 325i zegt, begin er maar aan…
@koenmb: Dat hangt van gemeente tot gemeente af. Onze buurman heeft het zelf voorgehad door een put in de straat en de gemeente heeft er niet al te moeilijk over gedaan.
@xilver: Dan heeft die chance. Bij de meeste gemeentes lachen ze je gewoonweg uit.
Whaha wat een bende luiaards.
@Nv: dit is gewoon uit de context gerukt! wat wordt het volgende keer ze filmen tijdens middagpauze en dan klagen dat ze niet werken ????
@Panther: Ja maar ik denk dat we hier in Belgie niet mogen ontkennen dat sommige gemeentewerkers toch wel ondermaats werken. Uiteraard wil ik hier geen veralgemening maken er zijn er ook genoeg die erg goed hun werk doen.
echt erg, daar betaal ik dus zoveel wegentax voor…
deze week tegengehouden geweest door de politie van wegen mijn rijstijl, hij begreep niet waarom ik zo moest zigzaggen over de weg, na mijn uitleg over de putten van +/- 15 cm diep mocht ik beschikken…

@xilver: dat is zo, en heb 2 kennissen die dit idd al voor elkaar hebben gekregen, maar je bent 2 dagen bezig met de juiste papierwinkel bij elkaar te krijgen en de nodige foto’s…, zo moest 1 kennis van mij de putten gaan fotograferen waar hij de schade had opgelopen, op de autostrade (E313) en de afmetingen van deze putten… probeer dat maar eens :-)

grtz r.
da dis gewoon uitleg aan de n00bs
aaaaaaaaaaahh wat schattig…
lieeeeeeeffff…
ach wat leeuuuuuuuk… :P
Optie 1:
Beste Nederlanders, wen er maar aan, binnenkort zijn we een deel van jullie.
Optie 2:
Die is er niet, zie optie 1.

Leuke intro btw. :D
@As_long_as_it_is_fast: Vlaanderen aan de ‘Ollanders? Dat Nooit!
Belgie heeft een slecht wegdek omdat het geen Nederland heet

Alaiif

wat bedoel je een deel van jullie?
@Flamingo: ik bedoel waarom is het raar dat Belgie een slecht wegdek heeft. Heb je weleens in Brazilie gekeken, of in Afrika of in oost europa(denk ik)

Belgie moet gewoon met Frankrijk gaan fuseren,want Belgen zijn toch eigenlijk al Fransen
@Flamingo: Mais non, mais non, nous ne sommes pas des françaises, la plupart de la Belgique parle le Néerlandais :D
@Yeelen: ja oke de helft van Belgie spreekt een taal die iets weg heeft van het Nederlands ;)
@Flamingo: In Wallonië zijn ze ondankbaar. Vlamingen vinden Wallonië liev. Jammer maar helaas.
@Flamingo: Jullie spreken een taal die niets meer met het Nederlands te maken heeft. Ik krijg er soms de kriebels van.

Tenzij het een lief meisje is met een zachte stem, dan klinkt dat Hollands accentje wel weer leuk… :mrgreen:
Haha geniaal filmpje. Hoop niet dat het altijd zo gaat.
Die kunnen direct bij de marine :)
ziet eruit als een cursus, dus flink misgeschoten

kwaliteit van de wegen valt me nog mee waar ik rijd (8k km/jr door Belgique)
Het is echt erg gesteld met onze wegen…. Op de baan die ik dagelijks doe heb ik waarschijnlijk een stuk of 10 plaatsten waar er al serieuze “puttekes” in de baan zitten… Een vriend van me heeft zelf al nieuwe velgen moeten steken op zijn wagen…
“de Belgische taal”, da ken ik ni ze
ma bon, tis ulle vergeve ..

btw, Urbanus over gemeentewerkers:
als ge vanuit de ruimte naar belgie kijkt:
is het geel en het beweegt zijn het pissebloemen, beweegt het ni zijn het gemeentewerkers
@Perfusion: lol @urbanus.
Die mannekes mogen wel eens wat harder werken! De puttekes op de belgische snelwegen zijn niet te doen!
Ja Belgische vrienden op de site. Jullie kunnen zeuren (zagen voor jullie) tot je een ons weegt maar ga eens de prijs van een Golf bij jullie vergelijken met die van ons (Nederland). Dan weet je waarom er geld bij jullie tekort is. Vraagje van een zuinige ‘Ollander. Af en toe een nieuwbandje/velgje kopen of duizenden euri’s voor je auto meer betalen.
Liever investeren in banden dan bestolen worden door je eigen overheid, lijkt me.
HAHAHA.Is dit een belgische mop.Stelletje kneuzen
Louis Neefs had het er lang geleden al over…

http://www.youtube.com/watch?v=ckVYxBxdpY0
@Stratos: Prachtige klassieker…
Bende kortzichtige hollanders toch… Het gaat hier om een opleiding door de fabrikant van koud asfalt, met een? nieuw soort koud asfalt die putten in het wegdek degelijker hersteld.
15 man om 1 gat te dichten? In Nederland zouden we dat doen met ene machine van 15 ton. wat is duurder?
Het is toch wel een feit dat je dikwijls gemeentewerkers op straat ziet hier in belgië die het juist wat minder lastig hebben of mensen die niet aan de staat werken. Nuja zo is het altijd geweest, zo zal het ook altijd blijven. Trouwens filmpje is super ben blij dat iemand dit zo goed kon op beeld nemen.
Dit was zeker onder het motto: “Stond er bij en keer er naar”?
yup.. dit is dus het land waarin ik woon…
mja.. wa maakt het uit.. zolang der ma leute is eh xD
Wat ik zelf niet weet en wat ik ook hier in de comments eigenlijk niet voorbij zie komen (waarschijnlijk vraagt niemand dat zich af..) WAAROM zijn de wegen zo slecht in België? Is de asfalteer machine zoek? Zijn de asfaltmakers ge-emigreerd?

Ik snap dat niet.. wist je dat België het enigste land van Europa is waar IEDERE meter snelweg is verlicht? Dat heeft geen één ander land. Kom daar in Nederland maar eens om. Dat kan dan wel. Waarom kunnen ze dan geen wegenonderhoud doen?
@Freewarefreak: Die verlichting is alleen massaal in Vlaanderen. In Wallonië is dat al heel wat minder. Daarnaast is niet IEDERE meter verlicht, maar kom, we gaan niet moeilijk doen, het scheelt niet veel.

Maar weet je ook waarom die verlichting er is op de snelwegen? Niet veiligheid of zo. Het is gewoon het dumpen van overbodige elektriciteit. Zo’n centrale leg je niet eventjes om 21h uit en weer aan om 5h. Dus moet die elektriciteit ergens heen, en dat is de snelwegverlichting…
@Esprit_de_Flandre: Elektriciteit dumpen? Dat lijkt me heel sterk… De behoefte blijft groeien, moeten ze over enkele jaren dan de snelwegverlichting uitschakelen om huishoudens van stroom te kunnen voorzien? Om over het financiële aspect nog maar niet te praten. Dan kun je beter voor een dumpprijs een leidinkje naar Nederland leggen, die willen vast wel. :?
@Citrofiel: ’s nachts heeft NL dat ook niet nodig. Dat is het probleem. Je kan het niet opslaan om overdag te gebruiken, en je kan de productie ook niet even stil leggen, dus moet je het dumpen.
@Esprit_de_Flandre: Wat vreemd dat je daar zo weinig van hoort. Veel kan ik er ook niet over vinden op google. Ik denk dat ik maar een oplossing voor die opslag van elektriciteit moet gaan uitvinden, volgens mij kan je daar aardig wat mee verdienen. ;)
Binnenkort zalt ge toch allemaal ervoor betalen moehahahaa

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).