VW-spielerei: Vier extra dikke Golf R-varianten

Auteur: , 26 Reacties

Volkswagen nam niet alleen concept-busjes en een B-segment-concept mee naar Genève. Op de beursvloer prijkten ook een viertal speciale uitvoeringen van de heetste productie-Golf, de R, die zijn uitgedost met leuke kleurtjes en dikke velgen. Als je ze leuk vindt heb je pech, want ze staan (voorlopig) niet op de optielijst van VW, en het merk geeft ze daarom ook een concept-tag (handig, want dan kan je lekker roepen dat je veel concepts mee neemt).

De hete Golfjes zijn als volgt op te sommen:

– twee versies met exclusieve lakkleuren, “Oryx White” en “Carbon Steel Grey”, die van binnen rijkelijk van nappaleer zijn voorzien.
– een extra sportieve R met een “Space Grey”-kleurstelling, gepolijste 19-inch “Talladega”-jetsers, oranje remklauwen en carbon spiegels. Binnenin zijn sportkuipjes te vinden en is er rijkelijk met carbon-accenten gestrooid.
– Als laatste een high-end model, met een “Aplomb Blue”-kleurstelling en eveneens 19-inch wielen, van het type “Glendale”. Ook hier is rijkelijk van carbon gebruik gemaakt, en in het interieur vinden we veel leer terug.

Tot slot wat Golf R-specifiek nieuws: de huidige Golf R eigenaren hebben de fabrikant onlangs zo ver gekregen dat ze hun ESP volledig kunnen uitschakelen. Tot voorheen bleef de elektronica altijd ingrijpen, wat tegen de zin van de eigenaren met 270 pk onder hun kont was. Vierwielaandrijving is immers al genoeg bescherming, of niet soms?

Gelieve verder naar onderen te scrollen voor veel galleryplezier.


26 reacties

Leuk speelgoed, maar liever die golf die AB overlaatst heeft getest (die witte met zwarte strepen op ;-)).
Gepolijste talladega’s! Hebbe Hebbe Hebbe….
Leuk interieur, maar die velgen…..
Leuk , vooral die leren stoelen met rood accenten. Doe maar in blauw met MTM motorchiptuning en instellingmogelijkheid centraal diff.
het liefst de passat r36
Heerlijk! Wat een gelikte plaatjes. Doet u er mij maar één.. O nee.. foutje.. ik ben aan het sparen voor BMW 1M.. da’s waar ook.. ;)

En nog eens iets.. het is toch weer beurs? Waar blijft de fittie tussen Piëch en Marchionne? Da’s toch ook iedere beurs weer raak? Ik heb er nog niks over gezien all over the WWW? ;)
@Freewarefreak: Ik zat daar dus ook aan te denken. Dit is allemaal leuk en aardig maar het is een blijft een Golf. En om nu 50k op tafel te smijten voor een “Golfje”, neh.. Dan toch liever iets premium-achtigs als een 130i met M pakketje oid.
De velgen lijken heel sterk op die van de Bentley Mulsane!
Dat blauw…hoe zalig! Interieur is gewoon af en lijkt van erg hoge kwaliteit. Wat zou ik graag zo een auto kopen en rijden, hallo.
@As_long_as_it_is_fast: Bedoel je dit? Ik ben er namelijk ook al door van mijn stoel gevallen. Waanzinnig.. wat is dit mooi. Lijkt mij een kruising tussen zwart en mika-blauw. Ik herhaal het.. waanzinnig! :shock:

http://www.autoblog.nl/gallery/0_Beurzen/Geneve_2011/Volkswagen_Golf_R/Volkswagen_Golf_R-4527.jpg
@Freewarefreak: ik denk dat hij niet die bedoelde maar het is inderdaad een lekker kleurtje!
@Flamingo: Klopt, had het over dat Aplomb blue. Maar laat ons duidelijk zijn, die andere wil ik ook best!
@Freewarefreak: Ik had het op de aplomb blue versie, die blauwe die bij de foto’s staat. Iets minder subtiel als de kleur die jij aangaf maar o zo lekker. Ik zei het tegen flamingo ook al, de kleur die jij aanhaalt mag er ook best zijn, maar als ik de keuze krijg, aplomb graag!
@Freewarefreak: aah doe mij die maar..:( wat wil ik hem toch graag..
“…Tot slot wat Golf R-specifiek nieuws: de huidige Golf R eigenaren hebben de fabrikant onlangs zo ver gekregen dat ze hun ESP volledig kunnen uitschakelen. Tot voorheen bleef de elektronica altijd ingrijpen, wat tegen de zin van de eigenaren met 270 pk onder hun kont was. Vierwielaandrijving is immers al genoeg bescherming, of niet soms?…”

Misschien ben ik te enthousiast en heb ik er overheen gelezen, maar staat er ook waar je dit kunt doen, kunt laten doen??
@stefan82: Waarschijnlijk kun je dit via de dealer regelen met een software-update word het vaak gedaan. Gewoon eventjes aanvragen.
@The_12oach: Ga het morgen direct vragen, goed idee, dankjewel.
Deze Golf R’s zijn geweldig.
geen een auto kan tippen aan een witte Golf R met zwartie wielen
@philipzuidijk: Witte scirocco R met zwarte wielen? ;)
Die blauwe versie is echt gaaf en mooie velgen, ook makkelijker schoon te maken.
Wie wilt er nu geen standaard booskijkerts op z’n Golfje? :D
nou, wat een opvallende auto! Wat een saai geval…
Ohhh! Een Golf! En in verschillende grijstinten nog wel! Heftug!!!
Dat blauw is stiekem echt wel een dikke kleur :p
Die chrome velgen zijn dan weer wat minder..
Alfa brengt tenminste steeds nieuwe modellen uit. De Golf en de Polo echter lijken letterlijk op hun schoonmoeder uit de jaren 70. Zullen in 2030 nog steeds Golfjes rondrijden? Het zou heel triest zijn.
Ik rij 30.000 liever vw dan alfa… maar goed ieder zijn smaak.. En ik vind de nieuwe golf r heeel dik

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).