BREAKING: Saab start samenwerking met Chinese Hawtai

Auteur: , 39 Reacties

Zojuist is uitgelekt dat Saab een strategisch partnerschap met het Chinese Hawtai gaat sluiten. Hawtai Motor Group opereerde tot en met 2009 onder de naam Huatai, waar de trouwe Autoblog bezoeker wellicht eens van gehoord heeft. Wanneer de namen Hawtai en Huatai je niet bekend in de oren klinken, herken je vast iets in het voormalige Hawtai logo. Dat was een beetje BMW, beetje Microsoft Windows. Ook maken ze een soort van Porsche Cayenne met Bentley grill.

Dinsdag 8.30 uur (CET) volgt een persconferentie in Peking. Victor Muller zal daar Spyker Cars, de eigenaar van Saab, vertegenwoordigen. Eerder vandaag werd al bekend dat Saab de productie op korte termijn zal hervatten. Wanneer er meer nieuws naar buiten komt zijn jullie uiteraard de eersten die het weten!39 reacties

Het eerste wat ik d8 toen ik die logo zag was: MICROSOFT WINDOWS….
Goed, geen geniaal logo inderdaad, en vast al net zo niet-geniale auto’s, maar ja, als ze geld hebben kunnen ze al snel iets goeds doen voor Saab. Ik wacht vol spanning af.
@stationcar: Is een oude logo, maar goed neemt niet weg dat hun huidige auto’s zo’n imitatie bentley grill hebben. Maar goed Saab wat gaat het worden een chinese partner waar saab hun auto’s kunnen produceren in china of gaat het om echte aandelen die met elkaar uitgewisseld worden. Dat horen we dus dinsdag wel.
@Renesis:
Sorry maar ik snap geen bal van wat je zegt…
Kun je dat eten?
@Gideon: alleen met sambal bei. Anders niet.
Kan het bedrijf nog dieper zinken?
naja zolang het maar blijft bestaan en mooie auto’s bouwt vind ik alles best
Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat bmw van deze samenwerking vind.
Saab met bsod ’s en RWD!

Oja, en de bouwkwaliteit van een speelgoedauto en de rijkwaliteit van een bamihap.
Wat zijn die chinezen toch kut, ze kopieren alles en ook zichzelf, 1,3 miljard chinezen. Atoombom?
@The360box: Ohja een aantal bedrijven kopiëren en gelijk is een compleet land “kut”. Gooi gelijk alle chinezen producten die in je huis staat naar buiten? Begin maar alvast bij je Xbox waarschijnlijk staat er FOXCONN made in CHINA op ;)
@The360box: lekker op de jeugddrift geraakt ?
Saab + houjetaai = lekker verse modellen
of
gerecyclede oude troep.
We zullen het zien. ;-)
@T16: Lekker verse modellen hier, en gerecyclede ouwe troep in China. Best ok dus… :mrgreen:
Hawtai – De SUV staan allemaal op de chassis van de nieuwe santa fe, Dit komt omdat ze een aantal modellen van Hyundai maken voor de Chinese markt. (zn 350.000 autos per jaar)

veder hebben ze in 2010 een fabriek gebouwd die moderne diesel motoren kan maken. (voor de chinese SUV’s)

in kort, Lijkt goed, Hawtai is veel groter als wij denken.
ze zijn in China al erg in trek. nu hier nog, saab lijkt daarvoor het perfecte hulpmiddel
@ReintJan: sinds 2010 hebben ze geen samenwerking met Hyundai. En die techniek van die dieselmotoren hebben ze van het Italiaanse VM Motori. Als “autofabrikant” stelt het geen fuck voor, maar er schijnt wel geld achter te zitten.

A source close to Hawtai Motor said that Hawtai’s biggest financial source is actually the mining right of two coal mines in Erdos, Inner Mongolia, rather than its automobile manufacturing business.

According to an industry observer, it’s difficult to make money from automobile business now, and to invest in banking business can bring it more benefits.

http://www.chinacartimes.com/2011/04/15/hawtai-motor-invests-3-5-billion-rmb-in-bank-of-beijing/
Noem een merk op die NIET met de chinezen samen werkt……
@Laue: Morgan… ?
@Esprit_de_Flandre:
http://morgan-cars.com.cn/
@Laue: Verkopen is niet hetzelfde als samenwerken. Ik verwacht van deze Saab-Hawtai-collaboratie een geldstroom van China naar Zweden, een aandelenstroom van Zweden naar China, productiemogelijkheden in China, misschien oudere Saab-modellen onder Hawtai-badge (hoewel de 9-3 en de oude 9-5 al door BAW worden gemaakt en die misschien exclusiviteit hebben).
Saab naar China. Misschien moeten ze daar de oude 9-5 maar weer gaan produceren, de laatste versie met die gekke bril. Chinezen schijnen van gek te houden, aan hun auto’s te zien.
@Citrofiel: de rechten op dat model hebben ze in 2009 al verkocht aan het Chinese BAIC.
@robbie: Dat is jammer…
Dat “nieuwe” logo is gewoon een mix tussen Infinity en Honda. (een omgedraaid infinity-logo met die “inkeping” in de vorm van de ‘H’ van Honda.
@Roelio: Infiniti, slimmerd..
Saab gaat naar de klote, maar ach, het is een bodemloze put. Wat proberen ze hiermee te bereiken
@The360box: jij bent ook niet heel snugger he. Wat dacht je van geld en steun om nieuwe auto’s te kunnen produceren? Of denk je nu echt dat Saabs voortaan door Chinezen ontworpen zullen worden..?
@Atenza: Nee maar zo wordt het een weerwar van leningen. Spyker is nu de eigenaar maar kan niet eens zichzelf uit de brand helpen
-edit: gefixed, dank u!-
Eerder op de dag werd bekend dat Spyker een lening ter grootte van 30 miljoen euro heeft gekregen van investeringsfonds Gemini Investement Fund. Verder zal Saab een aanvraag indienen voor uitbetaling van 29,1 miljoen euro aan leningen van de Europese Investeringsbank (EIB). In totaal komt dan zo’n 60 miljoen euro beschikbaar. Met dat geld kan de productie bij Saab weer worden opgestart.
.
http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/9678792/__Saab_gaat_samenwerken_met_Chinees_autobedrijf__.html?p=1,2
@Atenza: Dat klopt helemaal. Had je vanmiddag ook al hier kunnen lezen, daarom is het niet uitgebreid in dit artikel beschreven ;)
@carbert: sorry mijn fout

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).