De Knight XV wordt nog wat groter!

Auteur: , 20 Reacties

De moeder aller SUV's, AKA de Conquest Knight XV, krijgt een licht redesign. Meest belangrijke van deze update is echter dat de afmetingen wat toenemen, geheel tegen de heersende trend in. Zo zien we het graag!

Niks geen kleinere modellen of lichtgewicht stadsauto’s, het Canadese Conquest Vehicles Inc gaat gewoon zijn eigen gang. De geheel met de hand gemaakte Knight XV krijgt een vernieuwd interieur en cockpit, plus allerlei extra features zoals luchtvering (voor en achter), elektrisch bedienbare ramen, een 360-graden dak(?) en koplampen annex zoeklichten die met een joystick kunnen worden bediend. Daarnaast wordt de 2012 Knight XV zowel breder als langer, de exacte afmetingen zijn echter nog niet vrijgegeven.

De nieuwe prijs van de volledig gepantserde Knight XV is $629.000. Maar Conquest biedt tevens een tweetal “upgrade” packages. De eerste is een Luxury upgrade met elektrostatische getinte ramen (achterramen en schuifdaken), achter elektrische ramen, intrekbare ballistische glazen wand, intrekbare flatscreen televisie, sirene, 2-weg PA-systeem met een luidspreker, verborgen voor VIP flitserlichten, een externe intercom, een Playstation 3 of Xbox entertainment systeem, een koelbox en een sigaar humidor. Dan hebben we nog een Security upgrade met een explosiebeveiligingssysteem met ondoorzichtige vloer bepantsering, magnetische bevestigingsdetector onder het voertuig, Black box, kluisje, brandblusser, exterieur bewakingscamera’s, afweersysteem tegen gasaanvallen en een zuurstof survival kit. Een must-have dus.



20 reacties

-edit: was al gefixt, dank u-

Ben eigenlijk wel benieuwd wat er onder de kap schuilt…ff googlen.
@speedlimit: waarom googlen? het antwoord staat zowel in de 1e als de 2e link…
die links plaatsen we niet voor niks weet je;)
@speedlimit: een 6.8 liter V10 dus ;)
the-budel-guy
tuurlijk je bent pas iemand als je 3 navi schermen voor hebt (foto4)
@the-budel-guy: Ach, sommige mensen vinden moeilijk hun weg he ^^ GPSen durven soms eens hun eigen willetje tonen. Just to be safe. Een Tomtom een Garmin en een Mio of zo. Een van hen zal wel werken dan.
@adyton: Zullen wel camera’s zijn voor opzij en achter. Lijkt me totaal onverantwoord als die ze niet zou hebben!
”elektrostatische getinte ramen (achterramen en schuifdaken), achter elektrische ” als ik het goed begrijp krijgt het eerst obees kind dat hier tegenaan leunt dus een schok ? @xilver… jij zou hier toch patent op aanvragen ?
aangezien dit hok niet op schoonheid te beoordelen valt moeten we hem maar beoordelen op praktisch nut.. en dat zie ik eigenlijk ook niet.. ( tenminste voor de normale mensch ).. aleen die electrische ramen zijn wel handig..
@dennisr: die elektrostatische ramen werken met een polarisatie filter, of een zooi kristallen. je kan zelf de lumenindex van je raam op ieder moment aan aanpassen. Dus je kan ze zwart laten zijn en niemand ziet je zitten met je harem, of je laat ze blank en je laat iedereen zien wat voor moois je in je harem hebt rond huppelen…
@Nilo: ooh dan begreep ik het totaal verkeerd, thnx :P dat is nog best wel leuk op je auto :D
Geweldig dat ze dit nog maken
Wanneer komt de autoblog rijtest hiervan?
Zinloos ding, maar toch leuk om te zien!
Leuk, vooral als je zin hebt om bijzondere en pittoreske Favelas te bezoeken:

http://www.youtube.com/watch?v=dllk0NPZtZE&feature=player_detailpage
tja, daar sta je dan met je …dartz kombat.. tegenover zo’n ding… dus ff slikke…
the-budel-guy via Android app
her buurman die dartz van jou is wel wat aan de klijne kant. kijk is wat ik net gekocht heb.*rijd dit gevaarte de oprit op die meteen 2 meter de grond in zakt*
Die laatste foto,briljant! (vergelijking Hummer…)
Zo’n gedrocht koop je alleen maar om een en ander te compenseren!
@bowie: Zo’n gedrocht koop je als je woont en werkt in een omgeving waar je mogelijk beschoten or ontvoerd wordt, zoals Nigeria, Iraq of Kazakhstan. Grootste afnemers zullen vast private security companies (en criminelen) zijn.
Zonder walvispenis leer ,noem ik dit geen SUV.
Kunnen ze dit waggie niet inzetten tegen bermbommen in Afgha dan ? Beetje luxe cruisen over “Alla Hakkebar” springstofjes ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).