Autojunk Foto Van De Maand – Juli ’11

Auteur: , 22 Reacties

Alweer de zesde Autojunk Foto Van De Maand verkiezing deze zondag. Wie gaan er deze maand met de eer strijken?

Laten we eerst ons gastjurylid even introduceren. Deze maand is Luuk van Kaathoven de guest of honor. Luuk is een jonge fotograaf die zijn naam in rap tempo aan het vestigen is. Al enkele jaren ontkomt geen auto aan zijn lens, met als resultaat een uitgebreid, fraai portfolio dat je hier kan bewonderen. Ook deze maand wordt de jury weer compleet gemaakt door Wouter en mijzelf, en zoals vanouds heeft ook Autoblogger zich er weer tegenaan bemoeid.

Maar laten we het eens over foto’s hebben. Om te beginnen: bedankt voor het vullen van mijn avonden. Wat hebben jullie een ongelooflijke hoeveelheid foto’s geĆ¼pload in de maand juli, het kostte me heel wat tijd om die allemaal door te ploegen op zoek naar de pareltjes. Sommigen van jullie boekten speciaal tickets naar Londen of Parijs om de fraaiste automobielen van deze planeet te vereeuwigen op Autojunk, dank daarvoor! We merken ook dat de kwaliteit van de uploads zich gestaag ontwikkelt in positieve richting, ga zo door!

De winnaar van deze maand vinden jullie bovenaan deze post. Eerlijk is eerlijk: er was nogal wat verschil van mening. Autoblogger werd erg blij van bovenstaande foto en het was ook de favoriet van Luuk. Een silhouet doet het bij Luuk altijd goed en deze Alfa Romeo 8C Competizione Spider heeft dan ook een verdomd fraai silhouet, zelfs als cabrio. Luuk aan het woord: “Toffe foto, de Alfa Romeo 8C doet het en-profil erg goed. Wel bespeur ik een beetje ruis maar dat stoort niet gigantisch veel. De achtergrond matcht en de tekst op het pand kan erger!”, waarop Wouter wil toevoegen: “Strontwerpen?” Deze foto prijkt de komende maand bovenaan www.autojunk.nl, gefeliciteerd Colli!

Ferrari 458 Challenge stuur
En dan de runner-ups, waarbij ik begin met mijn persoonlijke favoriet. Ook Luuk was enthousiast: “Mooie foto! Geeft de knoppenzee op het stuur leuk weer, fave!” Het bewijs dat het niet altijd een totaalplaatje hoeft te zijn: een mooie foto van een stuur van een Ferrari 458 Challenge. Mooi gebruik van scherptediepte, prachtig licht, dit beeld zou niet misstaan in een persbericht van Ferrari over hun nieuwe racer. Dank aan Jeddah die als medewerker van Ferrari Team Holland deze plaat wist te schieten tijdens de voorbereidingen op de 24 uur van Le Mans.

Porsche 912 classic
De tweede runner up betreft een shot van een Porsche 912. De kleur, de tint in de foto, de auto: alles wijst erop dat deze foto in de seventies gemaakt is. Niks blijkt minder waar. Geslaagde foto, waarvan Wouter van mening is dat hij meer nabewerking kan gebruiken. Luuk is het daar niet mee eens: “Hij is tof! Nabewerking hoeft niet eens zo zeer, op deze manier is ‘ie een beetje in jaren ’70 stijl. Een lekkere grove foto, I like it!”. Nabewerking of niet: de zus van stratos rijdt in een mooie classic en deze foto doet die auto eer aan.

Blijf je foto’s uploaden en wie weet schrijven we volgende maand over jouw foto!22 reacties

Blijft een lekker ding die 912! Mooie foto. Vind de 8c iets te laag genomen, wel een zeer fraaie compositie .
Alle drie mooie foto’s, ik kan ze absoluut niet beter maken. Toch zou ik de Porsche 912 op nummer 1 zetten, de Alfa op nummer 2 en dat Ferrari stuur op nummer 3. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.
Dat is een fijne foto om een maand tegenaan te kijken, strak en simpel…die doen het bij mij altijd goed.
jammer , maar voor de winnaars mooie foto`s en vanharte :)!
Een rode 8C had het helemaal afgemaakt.
Een van de mooiste wagens gefotografeerd in de mooiste stad van de wereld.

Antwerpen!
Strontwerpen :D Mooie foto van de Alfa en terecht winnaar.
vind die foto van de 8C eigenlijk helemaal niet mooi, vind ik die van de 912 stuk mooier..
Die Porsche 912 foto is de beste van deze 3! Die van de 8C is wel aardig, meer niet. Beetje ongelukkig gekaderd door dat Strantwerpen. Tevens is door de gekozen positie het woord Strantwerpen minstens zoveel het onderwerp als dat de auto is. Afstand tussen de achtergond en de auto is ook te krap, maar dat heb je niet altijd voor ’t zeggen natuurlijk. Polarisatiefilter kan je ook beter weglaten bij zulke foto’s.

De 912 foto heeft charme en een beetje actie. Had wel scherper gemogen en de foto is wat onderbelicht, maar desondanks veel meer ‘foto’ dan de 8C.
@rotarypowah: polar weglaten bij zo’n foto? Waarom? Nu heb je tenminste geen reflectie van de fotograaf in de deur…
@CasperH: een goede fotograaf heeft daar geen polarisatiefilter voor nodig ;) Daarnaast zien die vlekken in de ruiten er niet uit.
912 is mooier
Het type nummerplaat op de 912 bestond in de jaren ’70 nog niet, wat een flater.
@divine: ik dacht net hetzelfde! :D
@divine: geheimpje: de foto is ook niet uit de jaren ’70
@CasperH: echt? dat had ik niet door…bedankt voor jouw waardevolle tip.
wow hij heeft supermooie foto’s:O
Vette club trouwens, Strandwerpen. Zeker de moeite waard om eens een avond los te gaan :)
Helaas, maar igg proficiat aan de winnaars. Mijn persoonlijke favo van deze 3 is foto 3, straalt een heerlijke sfeer uit! Goed gedaan.
haha, kheb de foto net zo bewerkt om em de 70s vibe te geven.. hij lijkt totaal niet meer op het origineel…
UPDATE: de 8c staat nu in de Autojunk-header!
Aan strantwerpen staan altijd hele dikke auto’s,
bentley’s, AMG’s,Ferrari’s,Lambo’s,….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).