Mercedes 300SL levert Griekse stad 405.000 euro op

Auteur: , 25 Reacties

Kassa! De Griekse stad Piraeus heeft dankzij het veilen van een Mercedes 300SL Roadster uit 1960 een aardig zakcentje opgehaald. En zo hoeven wij in elk geval weer wat minder geld naar Griekenland te sturen.

Deze oude verrotte 300SL Roadster was door zijn eigenaar (Kriton Dilaveri) nagelaten aan de gemeente om geveild te worden. En aangezien deze klassieker gekocht is door een buitenlander (de Duitser Rajna Hildebrandt) krijgt Griekenland op deze manier toch een vorm van staatssteun. Ok, het valt misschien in het niet bij de miljarden die wij richting down under sturen, maar alle beetjes helpen moet je maar denken. Bij een veiling leverde deze Mercedes namelijk 405.000 euro op en dat terwijl het openingsbod ‘slechts’ 240.000 euro was.

Ook is het nu redelijk zeker dat deze Mercedes 300SL Roadster niet verder zal rotten in het arme Griekenland. Zijn nieuwe Duitse eigenaar zal er ongetwijfeld een grondige reorganisatie tegenaan gooien. Anders kan deze open SL natuurlijk nooit fatsoenlijk geparkeerd worden naast de 300SL Gullwing die ook in zijn bezit is.

Op de teller van deze Mercedes staan momenteel 97.172 km en dat is best veel als je bedenkt dat deze auto al sinds 1974 stond opgeslagen op een parkeerterrein van de gemeente. Blijkbaar waren ze er eerder niet aan toe gekomen om deze klassieker te veilen. (bron: highoctane.gr, via: jalopnik.com)25 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
die komt nu onze kant op neem ik aan ? hun belastinggeld van ons, wij oude meuk van hun ?
@dennisr: nee Dennis, zo steekt de wereld niet in elkaar helaas.
-edit: check!-
Een Roadster? Voor 4 ton? In die toestand? Met zoveel km? Ongekend. Oh en een 300SL Gullwing bestaat niet. Een 300 SL wel. Als je dan al een bijnaam gaat geven gebruik dan die uit het land waar de auto vandaan komt: Flügeltürer.
@raphael: Gullwing dus
@raphael:
de vw kever bv noem jij dus ook käfer ipv kever?
Staat since 1974 stil? Daar heeft ondertussen gewoon een of andere Griekse ambtenaar ingereden…
Dit is een amerikaanse import of niet? Die huge ass bumpers zijn iig lelijk
90duizend km rijden sommige mensen in 1 jaar dus waarom zou deze auto het niet in 14 jaar kunnen doen?.
voor 4 ton wil ik liever iets anders!
Ondertussen verdienen we gek genoeg aan de Grieken, door de lage rente op Nederlandse obligaties. How absurd.
zo .. dat dorp heeft nu alweer genoeg gewerkt voor dit jaar ..
@lincoln: dorp? er wonen 170.000 mensen in pireaus en is onderdeel van de metropool athene waar in het totaal 5 miljoen mensen wonen
@robbie “richting down under”?? volgens mij lig je dan zo’n 15.000km. uit de koers hoor ;)
@torana: huh? Buiten Europa bestaat er toch niks?
@robbie: met down under wordt toch echt Australië bedoeld hoor ;)
Lang stil gestaan ,half verrot en dan zoveel geld …loopt hoofdschuddend weg…..
slim van de koper weet precies wat die er mee moet;)
voo 4 ton weet ik wel wat leukers dan een ster..
@spykerboy: maar niet iets dat zo waardevast is en zeker in waarde gaat stijgen…
Als die dadelijk weer in Pebble Beach staat is (dat verdient deze auto gewoon) dan is ie het dubbele waard. En toch he.. de 57-er is veel moooooier.. innovatie is niet altijd een vooruitgang.. maar dat zien we vreselijk vaak in de autowereld..

http://www.designsojourn.com/wp-content/uploads/2010/09/mercedes_300_sl_gullwing.jpg
@Freewarefreak: da’s de ’54er die je op het plaatje hebt toegevoegd… de cabrio in het artikel die un Griekenland verkocht is werd vanaf 1957 gebouwd, wel heeft die een zeer zeldzame hatdtop erop zitten valt me op
@torana: O haha.. ik had een plaatje gezocht met de ronde koplampen e.d. daar ging het mij om. En bij deze foto stond 57. Maar ik geloof jou onmiddelijk.. ik ben geen MB goeroe. Het ging mij om de looks. ;)
@Freewarefreak: de modellen liepen samen he, de versie met de vleugeldeuren was de coupé en de andere was de roadster, de roadster is wel langer in productie geweest, dat wel, maar die was dan ook beter betaalbaar… dr ronde koplampen vind ik ook mooier, maar voor die tijd waren de ovale koplampen met beter lichtbeeld erg vernieuwend
Goed nieuws: een Grieks dorp heeft minder Europees geld nodig, en een 300 SL komt in goede handen terecht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).