BMW M135i: Rijtest en video

Auteur: , 83 Reacties

De koning is dood, leve de president.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Voor diegenen die zich er druk over maken: er is een verschil tussen de “echte” M’s en de M Performance varianten. Vandaar dus dat we de M135i niet direct als opvolger van de BMW 1M moeten zien, want de 1M is nog bijzonderder, nog meer hardcore en vooral ook: duurder. De M135i is wel een primeur: het is de eerste met benzinemotor uit de M Performance lijn, maar het zal zeker niet de laatste zijn.

BMW M135i

De M135i is dus niet de nieuwe koning, heeft geen blauw bloed, maar wel blauwe sierlijsten in het interieur. Toch maakt het geen bal uit, want man-o-man wat maakt de M135i een indruk. In de eerste meters voel en hoor je dat dit een heel serieus apparaat is. De zes-in-lijn laat vanaf de start weten er zin in te hebben, liefhebbers van een lekker motorgeluid kunnen hun lol op met de M135i. Onder belasting wordt het nog leuker, de 3.0 Twinpower turbo heeft geen enkele moeite om de relatief kleine en lichte 1-serie. De tussenacceleraties zijn ronduit indrukwekkend, vooral ook omdat de automatische versnellingsbak met acht verzetten snel en gedecideerd terugschakelt indien nodig.

BMW M135i

Twinpower Turbo = geen twinturbo
De vorige generatie van het x35i blok had nog twee turbo’s, maar de M135i krijgt het nieuwere N55 blok met slechts één twinscroll turbo. De drie liter grote zes-in-lijn schopt er totaal 320 pk (bij 5800 tpm) en 450 Nm (tussen 1300 en 4500 tpm) uit. Met de achttraps automaat duurt de sprint naar de 100 slechts 4,9 seconden, met handbak en een vaardige bestuurder duurt het 5,1 seconden. De topsnelheid is naar goed Duits gebruik begrensd op 250 km/u. Op de autobahn leed er geen twijfel dat de begrenzer de M135i abrupt moet afkappen. Zelf met extreem druk verkeer stoomde de M135i in een klein gaatje moeiteloos naar 220+ km/u.

BMW M135i

De autobahn volgden we richting de Alpen om een lekkere mix aan verschillende stuurmanswegen op te zoeken. De landstrasses direcht na de afrit autobahn slingeren zich gemoedelijk door groene alpenweides. De snelheidslimiet is 100 km/u, maar met bochten zo wijds, goed uitzicht op medeweggebruiker en de opzwepende zes-in-lijn is het moeilijk om geen asociaal hogere snelheden op de klok te zetten. Op droog asfalt hebben de speciaal voor de M135i Michelin Pilot SportCups zo veel grip dat je je als bestuurder bijna onoverwinnelijk voelt. Bij het invoegen op een t-splitsing bereidde ik me mentaal al voor om wielspin en het onvermijdelijke overstuur te corrigeren, maar het bleef uit. In plaats daarvan kapatulteerde de M135i zich riching horizon.

BMW M135i

Mocht je perse overstuur wil oproepen dan kan dat natuurlijk wel. Je moet de M135i provoceren, maar dat is met 320 pk ook weer geen heel groot probleem. Stuur in en stamp het gas in en de TwinPower Turbo schopt in één klap de tractie knockout. Doordat de zescilinder zo gretig toeren draait is het wel zaak om snel te zijn met tegensturen en iets liften, maar een M135i dwars zetten is een vermakelijk spelletje. Mooi dwars houden is weer een ander verhaal, de echte M modellen hebben allen een echt mechanisch sperdifferentieel, maar de M135i moet het zonder doen. Nadat ik in het vliegtuig terug het veertig pagina’s tellende persbericht nog eens had nageplozen, bleek toch dat als het ESP uit is, de software een sperfunctie simuleert (Active Differential Brake). ADB remt het wiel af waar tractieverlies wordt gedetecteerd, maar dat voel je. Zonder sper is er op ongelijke ondergrond toch al ongelijkmatig gripverlies, terwijl met een mechanisch sperdifferentieel de snelheden van de wielen redelijk gelijk worden gehouden (uiteraard afhankelijk van het percentage sperwerking). Met ADB wordt het nog onrustiger omdat de elektronica vrij willekeurig één van de wielen lijkt af te remmen. Voor de echte liefhebber is een echte sper nog steeds veel fijner, vooral als je toch al door het uitschakelen van het ESP hebt gekozen om zelf voor je eigen waakhond te spelen.

BMW M135i

Misschien komt de M135i ook wel het best tot zijn recht als je lekker tegen de limiet gaat aan rijden. Overstuur wordt dan optioneel, maar je kunt nog steeds genieten van de excellente balans. De gewichtsverdeling is uiteraard 50-50, iets anders verwacht je niet bij een sportieveling uit Munchen. BMW monteert overigens smallere banden (225/40/18) voor dan achter (245/35/18), ook zo’n teken dat dit een dikke einser is. Standaard monteert BMW M een variabele besturing. Het is nog niet zo goed als hydraulische systemen, maar door het stuurwiel komt genoeg informatie door over de staat van het wegdek en hoe zwaar de voorbanden het hebben.

M Performance
Met de M Performance lijn zet BMW een wat moeizame route in. De M135i is lekker dik aangekleed met een M sportpakket, spiegelkappen en andere details in een speciale kleur (Ferric Grey). In het interieur gaat dat thema verder met onder andere een M stuurwiel, voetsteun en speciale bekleding (die ik niet bijzonder fraai vind). Ook de remmen komen van de M afdeling: ze zijn groter, hebben vier zuigers en de remklauwen zijn fraai metallic blauw met een M (of een W als je er vanaf de verkeerde kant op kijkt. De remmen kan je echter ook krijgen op ieder andere 1-serie mits je het M Sport pakket hebt besteld, dus behalve wat kleurtjes is niets specifiek aan de M135i. Je kunt een 114i vrijwel met hetzelfde uiterlijk bestellen, mocht dat je ding zijn. Dat maakt het uiterlijk van de M135i toch minder bijzonder, zeker als je terug denkt aan het heftige uiterlijk van de 1M.

BMW M135i

De grotere remmen vielen overigens noch in positieve noch in negatieve zin op. Ze weten de snelheid er goed uit te halen en last van fading had ik nooit. Een halleluja gevoel over de waanzinnige stopkracht echter ook niet.

BMW M135i

Komt er geen 1M meer?
BMW liet er begrijpelijkerwijs niets over los, maar ik zou het niet bij voorbaat uitsluiten. Met de M Performance lijn volgt men Audi (kuch, roggel, schrijft hij dat nou echt?). Audi heeft de S-en en de RS-en, wat een succesvol businessmodel lijkt. Bovendien wordt de M135i vroeg in de levenscyclus van de 1-serie (en helemaal aan het begin van de levenscyclus van de driedeurs 1-serie) geintroduceerd, dat laat ruimte voor een nog giftigere versie over een jaartje of wat.

BMW M135i

Prijs & concurrentie
Zonder ze direct na elkaar te hebben gereden zou de M135i de 1M het wel eens heel moeilijk kunnen maken op een circuit of bochtige weg. De verschillen in cijfers zijn er weldegelijk op papier (in het voordeel van de 1M), maar de M135i profiteert van de laatste ontwikkelingen bij BMW op het gebied van onderstel, elektronica en de razendsnelle achttraps automatische versnellingsbak. Of het janken wordt voor huidige 1M eigenaren hangt er een beetje van af, zien ze de 1M voor het collectors item die het zou kunnen worden of niet. In dat laatste geval: de M135i is zo veel goedkoper dan de 1M dat het bijna geen vergelijk mag zijn. De M135i met handbak rolt de dealer uit voor slechts €52.990,- en met automaat vanaf slechts 53.955 euro. De 1M kost ruim 80 mille, maar dan had je tenminste wel een echt sperdifferentieel aan boord.

Concurrentie is er eigenlijk niet voor de M135i. Hothatches zijn er zat, maar de meesten hebben voor- of vierwielaandrijving. Bovendien zijn er maar weinig die de 300 pk aan tippen, en als ze dat wel doen hebben ze een stratosferisch hoog prijskaartje (1M, RS3). Aan de andere kant: mocht je jezelf een budget tot 60.000 euro hebben toebedeeld, dan zijn er nog wat opties met 300+ pk. Uit eigen huis is er de 335i sedan, Mercedes heeft de C350 Coupe, Hyundai de Genesis, Volvo heeft de S60, V60 en S80 (!) als T6. Heerlijke auto’s allemaal, maar ook allemaal minder sportief dan de M135i en het zijn geen hatchbacks. Kortom: de M135i lijkt voordelig, maar zodra je je budget iets oprekt heb je veel meer auto voor het geld. Lastig kiezen hoor, je zou er maar voor staan. Toch was ik verkocht na een dagje M135i, het gevoel is er wel. De M135i is gewoon een lekker ding; een heerlijk rij-ijzer. Filmpje!83 reacties

Een halve ton voor een 1-serie…pfoe! Das een hoop bijtellen. Toch wel leuke auto en weer eens een 6-cilinder, die worden schaars bij BMW.
Wat een mooie auto. (nutteloos ;)
Het ding is alleen nog spuuglelijk. Ik zou toch liever een RS3 hebben, sportback of niet. De nieuwe A-klasse belooft ook wat.

Maaruh, ff over driften. Hij drift nu redelijk makkelijk omdat het een korte wielbasis is denk ik. Gooi er een sper differentieel in en je bent donuts aan het draaien.
@Dev: Vreemd idee van een sper differentieel heb jij.

Als je goed snapt hoe de techniek werkt zal je altijd een platen sper differentieel willen. Een torsen zoals van quaife is leuk voor voorwielaandrijvers en moeders. Maar een sper differentieel zorgt er voor dat het vermogen van de motor in elk geval naar allebei je wielen gaat in plaats van 1 wiel. Bij elk open differentieel gaat het vermogen over de weg met de minste weerstand.

Op het moment dat de auto door de bocht gaat leunt deze op het buitenste wiel. Dit betenkent dat er geen gewicht op het binnenste wiel leunt. Als je nu een beetje gas geeft gaat je binnenste wiel slippen en krijgt je buitenste niks.

In termen van acceleratie waardeloos. Maar ook voor je gevoel, want wat doet het electronische sper, die gaat je binneste slippende wiel ook nog eens afremmen waardoor je balans veranderd. Een goed sper zorgt dat het vermogen altijd naar 2 wielen gaat, je kan je wel voorstellen dat je meer dan 2 keer zo veel vermogen kan gebruiken voor acceleratie de bocht uit. Maar hetzelfde geld voor gladde weersomstandigheden. Plus dat: doordat een sper niet aan alle kanten dingen zit te veranderen, deze voor gevoel ook een boost geeft. “je voelt wat de auto doet”.

Gooi een OS Giken lsd in dat ding en je hebt een bom van een wagen!
lekkere motor lelijke auto. Iets met aap en gouden ring
@house: Ziet die motor er mooier uit dan??
@house: aap dit ding ziet er juist fantastisch uit!
@Flamingo:
Loop jij nou te trollen of heb je echt een visuele handicap?
@jrk68: neehoor meen het echt
@house: Wouter heeft het de hele tijd over de voorkant die niet mooi is…heeft hij zeker nog niet naar de achterkant gekeken! Wat lelijk. Ik moet bij de nieuwe 1-serie altijd aan de Hyundai i30 denken, maar dan echt lelijk! Velgen zijn idd. ook niet fraai. Mogen misschien zelfs wel een maatje groter. Motorgeluid is zeker gaaf!
@circlestorm69: Inderdaad! het zijn echt vooral de koplampen en achterlichten die ik spuuglelijk vind. Dat had BMW beter gekund, vooral als ik kijk naar de 5 serie.
De 5 serie vind ik namelijk wel erg mooi gedaan en op een of ander manier verpesten ze het bij de 1 serie.
Ja dat maakt indruk als je de prestaties opsomt.
Jammer dat ie het überhol prestige van bugs bunny heeft.
Je rolt toch van je stoel van het lachen als dit in je spiegel opduikt.
Dus tunerds ga eens knutselen en kijk of je de neus van een 3 hier op kan krijgen.
Daar zal die al een heel stuk van opknappen.
@jrk68: Neusje van de 3er goed idee! Maar dat ding heeft achter lampen van ’n Polo! zou ‘m beter staan als die 1 serie achter lampen heeft van de 3 serie. Mooier in lijn!
Wouter, je hebt schade gereden; in de achterbumper zitten twee grote gaten. Oh nee wacht, dat ‘hoort’ zo…
Nissan 370z is ook nog een optie.
Golf 5 is toch van een andere orde. De Astra opc komt qua pk al meer in de buurt.
Toch heeft bmw hier een topwagentje neergezet!
hondslelijke bekleding en dat voor een halve ton
@badsaying: Nou idd, had op zijn minst toch wel kunt leder overheen gemoen.
Raar dat BMW dit blok een twinpower noemt terwijl het maar 1 turbo heeft. Beetje in dezelfde categorie als mercedes met een met de 63 aanduiding terwijl er een 5,5 in zit.
@mrbones: Mee eens, die turbotechniek noemen ze altijd “twinpower”. Vind het ook aardig misleidend, maar aan de andere kant, als je er met enkel de naam “twinpower” al van uit gaat dat het er 2 zijn geef je ook weinig om je geld..
@mrbones: Niet helemaal. De techniek is twinscroll, dus heel onlogisch is het niet. En het oude x35i-blok had ook nog 2 turbo’s, alleen nu niet meer.
@sir_smokalot: ik heb lang naar de logica gezocht, tot de marketing het mij eens nader verklaarde: de twin is geen echte twin, want ze doelen op de power van 1 verbrandingsmotor + 1 drukvoeding = twin !??!

(want de enkelturbo _16d-20d, de biturbo _25d-40d, triturbo _50d, de twinscroll _16i/35i etc. heten allemaal twin power…)
Serieus? Dan is een hybride dus ook twinpower. En in het geval van de Fisker Karma (met turbo) een triple power?
De marketingmachine van BMW is altijd al wat eigenzinnig geweest
@mrbones: @kaasboerin: Het verschil met een normale grote single turbo zit hem in dit geval dat de TwinPower turbo twee inlaten heeft. Een kleine voor gasrespons en een grote voor hoge toeren. Hij wordt dus in principe op twee manieren door de motor aangedreven. Een normale turbo heeft een groot turbogat als hij dezelfde output zou hebben (in theorie). De twinscroll turbo neutraliseert dat enigszins.
Ik vermoed dat de grootste concurrentie uit eigen huis komt. De 335i is marginaal duurder en ziet er (mijns inziens) beter uit. De 135i zal zeker puristischer zijn. Het kan zijn dat de 135i standaard met alle opties voorzien is, kan ik me BMW kennende echter niet voorstellen. Ben benieuwd hoe vaak we deze gaan tegenkomen. Autoblog: doe eens een rijtest tussen de 335i en deze 135i!
@renezzzz: Die 335i gaat wel algauw richting 75 tot 80k als je wat leuke dingetjes als M pakket enzo erop wilt. Da’s wel een smak meer, maar je hebt gelijk dat ie er beter uit ziet. Alleen, voor die prijs heb je ook de 1M.
@jzaero: Ik zie je punt wel, maar ik vermoed dat je de 135i ook nog moet aankleden… M-pakket is misschien niet nodig op de M135i… De rest van de opties zal echter ook rap optellen. Basis prijs scheelt iets van 2.000Euro.
@renezzzz: Basisprijs van een 335i is dik 69k dus het verschil is geen 2k maar 16k en daar kan je een hoop goodies voor kopen zelfs bij bmw.
Zelf zou ik kijken of ik voor dat bedrag iemand kan vinden die de neus van een 3 er op kan zetten.
Dan ziet ie er niet zo zielig uit van voren.
@jrk68: Nope, de vanaf prijs is 53K
@renezzzz: Net ff voor de fun gekeken. Het M-pakket op een 135i is standaard net als Xenon. Daarmee houd het ook zo’n beetje op en is dus het verschil minder groot dan gedacht. M-pakket op een 335i zit op 4K. Andere opties zul je op beide moeten bestellen. B.v. Ander kleurtje is op beide bingo.
@renezzzz:
Dat is raar als ik bij configuratie kijk op bmw.nl staat daar 69k en als ik dan hun eigen prijslijst bekijk staat daar inderdaad 53k.
@jrk68: Ik heb het foutje gevonden dat was een 335 cabrio.
Dikke faal van mijn kant.
@jrk68: Ook leuk, wel iets duurder…
Wil wel eens een vergelijk zien tussen deze en de komende Mercedes A AMG…
Kijken welke dan beter is, de Mercedes is wel mooier vind ik..
@lookforart:

Nieuwe A-klasse heeft voorwielaandrijving helaas.
@civicfk3: maar het AMG model krijgt AWD… en meer pk’s dan deze M135i
Voor dat geld liever een echte sportauto ,Genesis ;)
@norge: Een Genesis is geen sportauto. Dat is een plastic broodtrommel van een fabrikant waarvan ik de naam ook op zeecontainers zie staan.
@camber24: Onderdelen vervoeren over de zee. Hmmmm, niet geheel onlogisch.
Een Hyundai Genesis 3.8 V6 kost ook al zo’n € 49.000,-, en het blijft nog steeds een Tupperware mobiel. Los van het feit dat je met die Hyundai zo’n 20 PK en 90 Nm minder hebt, en bijna 1,5 seconde later de honderd aantikt. Dus doe mij dan maar een M135i, lekker scheuren!
@norge: Maak jezelf niet zo belachelijk hier, schavuit
Hoeveel maakt het nog uit hoe die eruit ziet eigenlijk als ie zo klinkt en zo snel is? Je zit toch alleen maar binnen en tja, of je hem wel of niet mooi vind is natuurlijk persoonlijk. Ik zou hem niet gekocht hebben, heb liever een 3 serie, maar volgens mij is dit echt een fantastische rijdersauto!
@jzaero:
Ja Natuurlijk als je moet kiezen tussen een honds lelijke vrouw en een mooie dan zeg je toch ook niet dat dat niet uitmaakt omdat je er toch de meeste tijd inzit, of wel?
@jrk68: tja, hondslelijk vind ik de 1 serie niet, maar goed, ik snap je vergelijking ;)
@jrk68: Overigens blijf je een lelijke vrouw zien als je erin zit, da’s niet het geval met de 1 serie ;)
@jzaero: Als ze met de rug naar je toe zit niet. Anders de papieren zak maar over je eigen hoofd.
Prachtige auto, geniale motor, maar zijn geld waard? Hmm ik weet het niet..
Eerst vond ik het design ook hondslelijk, maar nu <3
Hoeveel krijgt wouter betaald van BMW’s marketing afdeling om de vergelijking te trekken met de 1M?

Rtl autowereld praat??
@kangoohater: oh ja, lekkere logica. Dus als je een golf 6 test, en noemt ff dat ie anders rijdt dan een golfje 5, word je betaald door vw? Hou toch op man.
@kangoohater: Wat een onzin.. Auto’s hebben bijna evenveel pk, zitten beiden in dezelfde klasse, zijn ongeveer net zo snel, dan is het volkomen logisch. Zelfs als Wouter het niet zei, had ik zelf wel in mijn achterhoofd gehouden dat een 1M wel heel dichtbij deze M135i zit. Net zoals de vorige 135i Coupe vaak al als M werd bestempeld.
Groter driftkanon dan de Toyota GT86?
@xilver: teveel grip. Zet er veel minder plakkerige banden op, en misschien kan je dit nadoen (met een sper dan wel, die de GT86 standaard heeft): http://www.youtube.com/watch?v=DAHFQnyX0C0&t=43s
Op de koplampen na: helemaal goedgekeurd. Heerlijke motor, heerlijke versnellingsbak (al verkies ik de handbak boven de automaat) en een lekker kleurtje op dit exemplaar.
Wat een mooi lelijk ding…
Ik begin de 1-serie zowaar mooi te vinden, breed, plat…. Net als bij de vorige, die ik ook spuuglelijk vond in het begin, ga ik het pas in tweede instantie zien. Hoe je het ook wend of keert, het is een ontwerp waar je langer naar kan kijken dan bv een Golf, die je vanaf het begin niet lelijk vind. Deze neus is trouwens wel een stuk beter dan het normale moden met die deuk in het midden.
Pixelcheese :-P Zoals altijd; super goed in beeld gebracht en afgemonteerd. Dank.
Mooie wagen!
lijkt het nou dat ie bijna de bocht uitvliegt op 3:20?
Spuuglelijk… maar toch, ik vergeef het deze 1-serie aangezien dit zo lekker schijnt te rijden!
hmm, 320pk uit 3l turbo..
BMW M3 E46 343pk, 3.2l NA, ‘nuff said..
@RazorHead:

S54: 365Nm en 11,9l/100km
N55: 450Nm en 7,5l/100km en je kunt er bijna twee van kopen (nieuw vs. nieuw incl. inflatie)
@Onehp:
dus je vind dit blok beter dan dat uit de E46 M3?
@RazorHead: Best dit, best dat zo kan je lang over en weer discussieren, ik maak gewoon duidelijk dat het verschillende motoren zijn, elk om hun manier “van de beste”. Wil je een S54 dan koop je die gewoon, aangezien die toen al de beste van zijn soort was, kan BMW datzelfde recept niet veel beteren. Ik vind de meeste van BMW’s motoren van de beste in elke respectievelijke categorie… toen en ook vandaag.
Nou zou ik hem toch graag tegenover de gt-86 willen zien. Ik vind het iig een mooie auto, maar wtf zit er voor bekleding op die stoelen?
Fantastische auto. Alleen nog een beetje lederen bekleding, en een Harman/Kardon-set, aanvinken op de optielijst, en je bent klaar. Verder niets meer aan doen.
wat en kar ga nu het filmpje bekijke
ze kleven tegenwoordig meer m etjes op een 1 serie dan op een happy meal bij de mac donalds
een collega van me heeft een 1 30 van het vorige type.
megamooie motor , maar wat een piepkleine schijtauto.
Spuuglelijke auto, lekkere motor maar dat interieur daar heb ik geen woorden voor net een aftands jaren 90 mazda interieur
wouter: deze of de gt86?
integralechubasco
Grappig hoe ze bij bmw toch altijd weer voor elkaar krijgen om de benchmark neer te zetten, daar waar anderen er gewoon net niet aan toe komen, is het alleen maar omdat ze de aandrijving op de juiste wielen hebben. Enige grote smet is geen optie voor mechanische sper. Echt een must op dit kaliber auto.
Eigenlijk ook weer een reden om hem te laten staan en voor een echte sportwagen of voor een pretentielozere voorwielaangedreven/vierwielaangedreven hot hatch te gaan.
@integralechubasco: Quaife monteren, kost grofweg 2000 euries…
@Onehp: Een Quaife is nog behelpen en meer geschikt voor voorwielaandrijvers. Je moet gewoon een mechanisch (platen) sperdifferentieel zoals Wouter bedoelt, zoals van OS Giken.
@kogando: ja dat is het beste idd, maar hoe veel eigenaars zullen daar echt nut van hebben – tenzij je een echte drifter bent? En dan koop je waarschijnlijk toch weer iets anders…

(Voor mij de xDrive, nog leuker tijdens de lange Zweedse winters en ook tijdens “normaal” rijden toegevoegde waarde :) )
@Onehp: Naja, het is ook beter voor je tijden op het circuit en het maakt de auto voorspelbaarder en dus beter rijdbaar. Het is niet voor moeders en de gemiddelde leaserijder, maar iemand met voorliefde voor sportief rijden en goed sturende auto’s zal er zeker voordeel van ondervinden. Bij een beetje spelen en zeker bij een leuke trackday. :)
@integralechubasco: Yep, maar als ze een échte sportieve bak wilden neerzetten (voor ’t handjevol liefhebbers) zouden ze ook ’t gros van de elektronica achterwege laten, een rolkooi etc. Laten we wel eerlijk wezen, het zijn uiteindelijk allemaal compromissen tussen luxe/comfort en sportiviteit en dat is wat de consument (grote doelgroep) wil.
integralechubasco
@kaasboerin: @kaasboerin: eens… maar ik trek een lijn bij een sper op de achterdiff. Weet zelf heel goed het verschil in een snelle achterwielgedreven auto met en zonder sper…
Sperplaten zijn gewoon een must. Electronische afregeling betekent dat de aandrijvende wielen een afremmende ingreep krijgen. Bij een sper wordt er juist meer tractie gestuurd en nooit afgeremd door middel van gebruik van de remschijf. Wat ook nog eens niet de levensduur van de remschijven bevordert… Het is helaas een economische maatregel en niet des BMW imho…
Dat M-sportpakket ziet er niet uit, op de 5 en de 6 serie trouwens ook niet. De 1 serie is geen beauty, al kan je hem er wel lekker laten uitzien met een juist kleurtje en mooi lichtmetaal eronder, maar met de tupperware van dat sportpack lijkt de auto echt lelijk
Wat een lekkere wagen zeg!
die koeien hadden het er niet mee :D
Ze mogen wel van mij die l*l**ke zilveren spiegels eraf schoppen!
Haters gaan haten, maar dank BMW voor dit pareltje. En wat een kont!
Al had ik het geld is dit niet echt een auto die ik per se zou willen.
Weer een ongelooflijk lekker wagentje van(natuurlijk)…..

BMW <3
Zalige auto, zalige rijtest fantastische BMW.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).