Hennessey geeft McLaren MP4-12C 200 bonuspk’s

Auteur: , 43 Reacties

De eerste getunede McLaren MP4-12C is een feit! Het duurde eventjes, maar het Amerikaanse Hennessey Performance is de eerste tuner die zijn vingers heeft durven branden aan McLarens 3,8 liter twinturbo V8. Met een prima resultaat: 800+ pk en een nog onbekend aantal Newtonmeters.

Het tunen van een auto is geen sinecure. In de afstelling gaat aardig wat tijd zitten, dus wanneer er een volledig nieuw ontwikkeld motorblok op de markt komt, duurt het even wat langer voordat het tunersgilde zich er over ontfermd heeft. De Texanen van Hennessey bijten het spits af met hun MP4-12C HPE800 Twin Turbo. Behalve een vermogensstijging krijgt de McLaren ook een Aero Package mee dat voor extra neerwaartse druk moet zorgen.

Het uiterlijk is wat aangescherpt, en het meest opvallend zijn wellicht nog de uitlaatpijpjes, die in aantal verdubbeld zijn. Daarnaast staat de auto op Hennessey-monoblock wielen. De extra punch voor de 12C wordt gerealiseerd door:

HPE800 Twin Turbo Upgrade Includes:
• Upgraded intercooler system
• Upgraded air intake system
• Upgraded ball-bearing turbochargers
• Hennessey titanium exhaust system
• External wastegates
• External blow-off valves
• Upgraded fuel and engine management system
• Upgraded transmission cooler
• Upgraded transmission clutch system
• Custom dyno-tuned engine calibration
• Hennessey Warranty

Tot slot wordt de makers nog even een compliment uitgedeeld: er komt geen aftermarket rem- of veringssetje, want de standaard-units zijn al zo goed dat ze nauwelijks te verbeteren zijn. Over een prijs moet de tuner zich nog uitspreken.

McLaren MP4-12C Hennessy43 reacties

Tja zo had hij er duidelijk van het begin af aan uit moeten zien!
@911GT2: Vind ik ook! Zo is hij gaaf!
Zien zo alle Mclaren er maar uit!
Wow, dat uiterlijk is een stuk verbeterd! De normale uitvoering oogt enorm tam, dit komt meer in de buurt van wat hij onderhuids is. Ik weet niet of die twin turbo kit echt nodig is, en die 4 uitlaten zou ik denk niet kiezen. Maar dan nog, geweldig stukje werk van de amerikanen!
Meer dan 200pk/liter voor een straatauto, is dat nog wel gezond?
Die achterkant is lelijk, en wat de remmen betreft en vering betreft hebben ze wel gelijk denk ik. Huge remschijven, en een uniek veer- en dempingssysteem.
Alleen die diffuser kan echt niet, maar verder is het echt zoveel beter dan af-fabriek.
@sdk16420:

Als die functioneel is dan kan ik die best wel verdragen (zou best wel eens kunnen, zit ook een behoorlijke splitter op dat ding) zo lelijk is dat ding nu ook niet, niet functionele tupperware hoort niet thuis op zo’n wagens.
@sdk16420: helemaal mee eens! Die difussor kan echt niet
Dit is indrukwekkend, een tuner die durft toegeven dat hij ergens met z’n vingers best vanaf blijft. Dat EN een tuner die dik 200pk/liter (@vale46 great minds think alike) uit een blok haalt dat voor dagelijksgebruik geschikt moet zijn.
Hennesy zal hier wel geen manta van gemaakt hebben met een 1000pk piekvermogen maar iets dat effectief bruikbaar is, hoop ik alleszins toch, anders is het zonde van die mclaren.

Dat gezegd zijnde, is 600pk nu echt niet genoeg?
@Hupke: Eerst dacht ik dat Hennesey gewoon een ordinaire pk-boer was die er een paar meloenen op schroefde en er zo 1000 pk uit haalde.
Maar hoe meer ik er over lees, hoe meer ik dat bedrijf begin te waarderen. Ze doen echt veel meer dan er een koppel meloenen op schroeven.
Hij ziet er inderdaad beter uit.
Ik dacht, oh dat ziet er mooi uit. Toen zag ik de foto van de achterkant en ik dacht, oh to much.
oowww shiiittt die is super mooi
Nu hopen dat de mclaren die 200 pk extra aankan, maar wie neemt zo’n set op z’n mclaren?!
@loopjes: Waarschijnlijk die mensen die ook 2 enorme turbo’s op een Gallardo kunnen waarderen :D
@Donstil:

Ja maar daar wil je echt een mclaren aan verkopen? Pecunia non olet zeggen ze soms maar marketingsgewijs is daar niets van waar.
Normaal hou ik helemaal niet van tunen maar deze is wel mooi
Dit is het gewoon, het ziet er bruut uit, dat wat deze auto ook voor moet stellen! Good job!
ziet er goed uit maar de High Sport is nog lekkerder!
Jaaaa lekkere tuning.. Ook het uiterlijk kan mij bekoren!
Euh ja leuk zo’n Ferrari F360 look a like…… oke ik zal hem houden als ik hem krijg maar alleen omdat ie iets meer opvalt dan mijn Corolla. Maar na een maand verkoop ik hem toch omdat ik de benzine en verzekering niet meer kan betalen.
ik heb hier maar 1woord voor:
wauww!!
Het signaal is duidelijk, koop een McLaren, en ga meteen even langs bij Hennessey!
Flinke verbetering, het origineel was een beetje het makke schaap onder de supercars, nu staat hij tenminste op scherp!
Ik hoop dat Mclaren dit leest en ziet, kunnen ze wat van leren
Even off-topic, ik wil graag vaker reageren en meer ”meedoen” op deze blog, want ik lees al een aantal jaar vrijwel elk bericht maar veel reageren doe ik niet. En nu zie ik op mijn profiel dat er weleens iemand op mijn reacties reageert. Eens zien of en hoe lang ik dit volhoudt.
Het uiterlijk is een aanzienlijke verbetering van het origineel. Die lachende smoel van het ding ziet er zo ontzettend stom uit. Maar zelfs met een stoere bumper zit er nog steeds geen “fizz” in.
Waw
Eens met het gros dat ie er zo veel beter uit ziet. Dat gladde lachende originele ding riep bij mij geen begeerte op. Chapeau Yanks! En dat die nou niet echt bekend staan om hun smaak ;-)
Ik begrijp iets niet aan tunen.
Is een Mclaren dan niet perfect zoals hij uit de fabriek rolt. Kan een tuner zo’n auto daadwerkelijk nog verbeteren.
Waarom zouden bijvoorbeeld ander uitlaatsysteem beter zijn dan het origineel. Waarom schroeft Mclaren al niet het beste uitlaatsysteem erop.
Wordt er opzettelijk ruimte gelaten voor tuners of willen ze de kostprijs niet te hoog laten oploten ? Hoewel ik denk dat de kostprijs niet echt een zorg is voor Mclaren.
@shrike: Ja het is eigenlijk arrogantie ten top. Een bedrijfje beweerd wel even beter te kunnen dan McLaren zelf.

Maar goed zal wel met duurzaamheid enz te maken hebben.
@Donstil: Niet beter, anders… Dit is een stukje meer hardcore dan een standaard MP4, en voor een andere doelgroep. En het maakt de auto ook weer wat exclusiever.
@shrike:


Wat mclaren doet is een wagen maken die vol met compromissen zit om hun wagen zo bereikbaar mogelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Bij de F1 hebben ze niet echt naar geld gekeken maar dit is eentje die concurrentie heeft en daar zal wel op iedere penny gekeken zijn.

Wat dat uitlaat systeem en dergelijke betreft, mclaren heeft een uitlaatsysteem, inlaat,… gemaakt die het beste past bij wat zij met de motor wilden doen. (een zekere en duurzame 600pk eruit halen) Hennesy moet dat aanpassen om er 800pk uit te halen. Waarom mclaren er gaan 800pk uithaalt? Omdat dat 600pk voldoende is en 800 te veel voor hun kopers.
@shrike

zou en oplopen
800 PK maar? Valt tegen Hennessey!
lekkah,… zo had i vanaf fabriek moeten wezen en dan heb ik het nog niet eens over wat er onder de kap ligt. Minpuntje de velgen staan me niet aan maar das makkelijk aan te passen :)
Deze verschijning benadert nu wat meer de supercars…en de prestaties ook ! Dit lelijke eendje kan van geluk spreken dat er tuners zijn, in tegenstelling tot vele andere merken :lol:
Die voorkant is zo 10x beter dan ’t origineel.
ziet er vele malen beter uit dan origineel!
Ik vind de achterkant er niet uitzien
Tja, die achterkant is wel redelijk gelukt, prima resultaat.
Ik snap niet wat iedereen hier zo mooi aan vindt… Zo is hij niet door mcLaren ontworpen en er zijn nu gewoon wat dingetjes aan geplakt en dus vind ik m LELIJK

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).