Keiharde ontploffing aardgas-tank bij pompstation

Auteur: , 13 Reacties

Het Ei van Kolumbus, super milieuvriendelijk en natuurlijk *kuch* onbeperkt beschikbaar. LPG is vies maar 'groengas' is heel 'schoon'. Maakt niet uit, pak er je belastingvoordeel mee maar weet dat het net zo hard ontploft als alle brandstoffen. KABOOOM.

‘Groengas’ is veel beterder dan LPG, beweert de overheid via haar belastingvoordeeltjes. Het heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ‘groengas’ in theorie heel goed mengt met gas gewonnen uit groenafval en etensresten. Daar worden groenmoetjedoen-mensen heel vrolijk van. Moet je ze niet vertellen dat je meestal gewoon aardgas tankt. Het belangrijkste bestanddeel in aardgas: methaan. Een iets vluchtiger koolwaterstof dan de propaan of butaan waar LPG voornamelijk uit bestaat.

Omdat groengas/CNG/aardgas lichter is dan LPG stop je het in gasvorm in een tank. LPG tank je vloeibaar en wordt pas onder de motorkap gas.

Dan kan je heel hard roepen dat aardgas veiliger is, omdat het lichter is dan lucht. Als je iets in gasvorm opslaat brandt of ontploft dat over het algemeen sneller dan een vloeistof. Iets waar de Iraanse man in onderstaand filmpje (gelukkig) over mee kan praten. Ondertussen schieten aardgas-pompstations op willekeurige plekken uit de grond terwijl men doodsbenauwd is voor ieder LPG-station ook maar in de buurt van de bebouwde kom. Oordeel zelf: autovideojunk.nl13 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zal wel iets met bomauto of zo zijn
@ronin1130: Klopt, betreft de leasebak van de plaatselijke rayonchef van Al-Qaeda. Wedden dat de eerste woorden van die arabier vlak erna waren: “Huh, wat zeg je?”
Navertellen kan deze persoon inderdaad wel. maar of hij zou kunnen horen wat we zeggen, is een andere vraag..
Hij mag van geluk spreken..
Gaaf, zo’n pick-up met schietstoelen.
Hij reageert al voordat de knal komt en raast richting de cabine, wat zal hij opgemerkt hebben op dat moment?
@mmot05:

Gas lucht ?
@mmot05: Ik denk iets van gesis ofzo
Nee benzine is veilig ;)
Vreselijk zoiets, ik denk dat deze man van geluk kan spreken dat hij nog leeft, maar of hij nog iets hoort is een ander verhaal… Ik denk dat gas nog steeds het beste is om mee te koken.
Ik ben om: liever een LPG tank in de auto, dan ik in een T-72 tank:

@_Eend_: sh*t, kan geen filmpjes embedden?

Linkje: http://www.liveleak.com/view?i=86b_1359125284
Wat een sukkel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).