Nieuwe Audi A3 betrapt in de sneeuw

Auteur: , 67 Reacties

Heb je een rijke verbeelding en kan je een beetje door camouflage heen kijken? Dan zie je hier voor het eerst duidelijke beelden van de nieuwe 3-deurs Audi A3. Volgend jaar moet deze BMW 1 Serie en Mercedes A-Klasse concurrent al op de markt komen.

In de Noorse sneeuw wist een spionagefotograaf deze kiekjes te schieten van een licht gecamoufleerd exemplaar. We hebben al eerder testauto’s voorbij zien komen dus de vorm komt al aardig bekend voor.Sterker nog, er is al een gecamoufleerde A3 gespot op Nederlandse bodem!

De nieuwe A3 zal in 4 carrosserievormen op de markt komen: 3-deurs, 5-deurs, cabrio en voor het eerst ook als 4-deurs sedan. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we in maart tijdens de autoshow van Genève kennis kunnen maken met de 3-deurs A3.67 reacties

En wat is het verschil, op de koplampen na?
@alcantara: alsof je nu al heel de auto kan zien, kom op man.
@EdGaR: Hoezo? Je ziet toch – op het kleurtje na – gewoon de auto?
@mout: je ziet de vormen anders dan dat ze werkelijk zijn door de figuren dus nee.
@Jipp: Oh? Dus dat het hier net een Daewoo Leganza lijkt komt door die blommekes?
gedwongenleaser
@Jipp: ben je dan onwetend ofzo? Volgens mij is het Audi-programma bekend genoeg om aan de hand van dit gecamoufleerde exemplaar te weten hoe de nieuwe A3 eruit komt te zien. Van wat ik zo zie wordt het dus gewoon een grote A1 (iets van een A1+1+1)…
jipp via iPhone app
@gedwongenleaser: hoe kan een model wat langer op de markt is en in een klasse hoger zit met totaal andere vormen nou een grote A1 zijn? Ga eerst in beide auto’s zitten voordat je oordeelt.
@EdGaR: Ja, ik kan door die kei goede camouflage echt bijna niet zien dat deze nieuwe A3 op de oude gaat lijken!
@EdGaR:

Ik kan het anders wel zien hoor. :P
@alcantara: Let jij maar eens op! Straks blijkt me daar het strookje onder de grill meegespoten. Er komt (of vertrekt) een biesje chroom van (optioneel) mistlicht naar het midden. Of het model van de knippers in de buitenspiegel wordt hélemaal bij de tijd gebracht!
@mout: Verhip dat zou zomaar eens kunnen! Verder zie ik ook dat ze de TT spiegels erop hebben gezet, misschien was mijn opmerking inderdaad wat kortzichtig…
Ik zie geen verschil….
@bayerischemotorenwerke:
Ik zie gigantische verschillen. Mooie, nieuwe lijnen die ondanks de camouflage eruit komen. Design van voorbumper, achterbumper en spoiler.
En natuurlijk moet je aan een goed product weinig veranderen, daarom dat deze met een beetje verbeelding gewoon de A3 8P is…
omg, dat word een ingrijpende facelift jongens.
Wat saai, wacht maar tot de nieuwe c30 op de markt komt, dat word echt een mooie wagen
@tom307: weer een afgezaagde s60?!
@Jipp:

En jij in een seat exeo st 2016 toch?
@speedlimit: een a7 op het moment.
@tom307: Whut? heb jij zowieso wel smaak?
@euro95: ik werk bij volvo cars, de nieuwe c30 word gewaagd echt
@tom307: maar je rijd in een psa automobiel? en dat moeten wij geloven. Volvo spreekt toch een iets andere doelgroep aan dan audi.
@Jipp: dude, het is niet dat als je bij volvo werkt dat je direct een volvo loon hebt he
@Jipp: trouwens, alle volvo 4 cilinders in de e-drives zijn van psa ^^)
Een A3 sedan, waarom moet ik dan gelijk denken aan de megane sedan á la 2006. Want een knoepert van een hok was dat zeg… Ben benieuwd!
@joosthoeve: Die associatie is totaal verkeerd want de A3 Sedan is een wonderschone auto. Mooie lijnen, meer evenwicht in het ontwerp dan de Jetta en lekker compact, niet zo groot als een Passat. Ik beschouw dit als de opvolger van mijn auto. Wat wil ik deze graag in het echt zien.

http://www.kilometermagazine.com/artman2/uploads/1/audi-a3-sedan-concept-splash.jpg
@Freewarefreak: inderdaad een mooie sedan. Maar omwille van de verkopen moeten ze er ook een echte avant van gaan maken. Niet zon halve avant als nu met de verkeerde sportback naam.
@Freewarefreak: Donders, dat ziet er inderdaad fijn uit! Ik wist ook wel dat de link die ik legde verkeerd was, maar toch kwam dat fiasco van Renault bij mij boven drijven op de een of andere manier!
@Freewarefreak:

Lijkt wel heel erg op de nieuwe 3serie. Wat platter aan de voorkant en wat hoger aan de achterkant.
een ding snappen ze wel bij audi, never change a winning team. De modellen verkopen als een malle, ook de huidige a3 dus niet te veel aan veranderen want dan neem je risico’s die onnodig zijn. En met deze daklijn is hij zonder twijfel al sportiever dan de bmw 1 serie!
@Jipp: never change a boring brick
@betonstaal: dat is jou mening, ze zijn sportief genoeg. saai of niet het verkoopt, en heel goed! Nu je a3 bestellen betekend dat je hem pas kan ontvangen in maart als je geluk hebt.
@Jipp: de levertijd mogen ze wat mij betreft op ‘infinite’ zetten ;-)
@betonstaal: De A3 S-Line is allerminst saai. Alleen jammer dat ze er max een 1.4 TFSI in hangen.
@dutchcourage86: met een 1.6 tdi kan je ook genoeg plezier maken. hoeft niet eens een diesel te zijn, beetje leuk aankleden en klaar!
@dutchcourage86: klopt…en dat heeft te maken met het overvolle gamma aan modellen, waarbij de één niet sneller mag zijn / worden dan de anderrrrr…..brr concern…
A3.11 De vorige A3 was al de A3.1

Beetje als Windows 3, 3.1 en 3.11
@Original_Arnoud: lol. Zeg dat wel! Dan is deze 3.1 for networks (want optioneel met BT of zelfs actieve routeplanner).
@Original_Arnoud:
Nog even en gaan ze over naar windows 95. Een hele nieuwe ontwerp wat ze dan weer jaren gaan aanhouden tot windows XP. Want dan krijgen ze een ingrijpende facelift die ze weer verder gaan uitmelken.
jeuj, meer van hetzelfde
@betonstaal: zeg je dat ook als bmw weer met een model komt waarbij exact het zelfde gebeurd, of mercedes waar ze ook alle neuzen de zelfde kant op hebben staan. Dan hebben we het nog niet gehad over de aziaten waar exact hetzelfde gebeurd. Dat heet een familiegezicht en staat voor de identiteit van het merk.
@Jipp: Familiegezicht is iets anders dan de clonestamp gebruiken zoals Audi doet, als ik een BMW op me af zie komen zie ik nog steeds meteen welke het is, kan ik bij Audi’s helaas niet meer zeggen. Er is geen 2de merk waarbij de modellen zoveel op elkaar lijken, maar het verkoopt blijkbaar wel bij de gemiddelde huisvader want iedereen weet hoe ‘een Audi’ eruit ziet.
@alcantara: misschien moet je alle bmw’s is naast elkaar zien om de verschillen te zien. Het is onzin dat je dat niet kan met audi, dan ben je letterlijk blind aan het worden.
@Jipp: ik spot een fanboy! Aldi for ever!
@alcantara: [email protected] gemiddelde huisvader! Touche…
@alcantara: auto voor de boekhoudertjes….eerlijk waar, van die toffe jongens die voor ons debet-credit uitleggen…
@alcantara:
Bij BMW moet ik toch wel even iets langer kijken om te zien of het om een 5 of een 7 gaat. Maar het is zeker niet zoals Audi het doet. Wat ik dacht dat een A6 avant was, bleek na een partij blikken gewoon een dik aangeklede A4 avant te zijn. Ik schrok me dood..
@alcantara: toch zijn de Audi’s die op je af komen gemakkelijker uit elkaar te houden dan de BMWs. De BMWs hebben allemaal dezelfde corona ringen als dagrijverlichting, de Audi’s hebben allemaal een verschillend led patroon als dagrijverlichting.
the-budel-guy via Android app
@alcantara: ga jij maar eens recht voor een x6 staan. En oordeel dan nog eens.
@betonstaal: Dus jij acht jezelf in dusdanige staat dat je een helderziend oog hebt, waar wij “toevallig” niets van af weten? ;)
@euro95: ja
@betonstaal: lol, +1 EN Thumbs up! Jij bent serieus geniaal droog.. ;)
@euro95: jij hebt anders ook een flinke pamper om!
Gelukkig staat die op winterbanden
audi a5 neus & een a1 achterkant ?
Shiiiit….had graag deze zebrawagen in ‘de mist’ gezien ! :lol:
Alle kritiek ten spijt wordt het toch een totaal nieuwe en succesvolle wagen.
Iedereen met n beetje fantasie weet hoe die eruit zal gaan zien…optische veranderingen zijn tot nu toe altijd minimaal gebleven bij audi.
Oh,heeft dit nieuwswaarde dan? Als ik dat geweten had ,maakte ik wel een fototje van dit ding voor jullie.
Dacht dat het een gewone A3 was met BMW behang er oveer heen :)
Zo’n behangmotief ziet er al weer een stuk spannender uit dan silbergrau. ;)
Jammer dat de “nieuwe” audi’s gewoon het zelfde blijven.
Sm0keGun via Android app
Gewoon een grote a1 …
Audi
http://i.imgur.com/XhfcO.jpg
BMW
http://i.imgur.com/DO0Hi.jpg

Heeft Audi nu ook al BMW camouflage?
@MLTB: Wat een opmerking. Als ze konden lieten ze alle testauto’s op elkaar lijken. Het is juist de bedoeling dat je niet direct ziet welk merk / model dit is.

Als het wettelijk was toegestaan zouden ze er nog de badge van een ander merk op kleven :-)
@stanny:

En daarom laten ze elke keer express de grill zonder camouflage onbedekt en open achter ( zodat je niet kan zien om welke auto het gaat ) ?
Het is juist de bedoeling dat men het merk herkent met camouflage. Zo kan je nieuwe potentiële klanten aantrekken die van andere horen: Hey heb je dat nieuwe model gezien enz. enz. Ja ik heb hem al gezien, maar deels alleen.
Dan zegt die ander nou in dat geval wacht ik er even op.
@stanny: wat deed vw ook alweer met de tiguan tijdens het testen in Afrika? Exact ze zette er een ander logo op!
ik denk dat deze a3 er beter uit komt te zien dan de 1-serie, maar de 1-serie zal wel beter rijden. de 1-serie is toch altijd de best rijdende auto in zijn klasse geweest
@akrapovic: er wordt anders veel geklaagt over het sturen met de nieuwe 1 serie
Ben benieuwd wanneer die sedan komt. Ziet er heel erg goed uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).