10 bijzondere auto’s uitgevoerd als pickup

Auteur: , 38 Reacties

Wacht. Zijn we hier opeens in katzwijm aan het vallen voor een paar pickupjes?

We weten het, de pickup-carrosserievariant maakt geen schijn van kans hier in Europa, Zelfs niet als het een Ute betreft (een pickup op basis van personenauto). Toch stuitten we in de blogosphere regelmatig op moderne auto’s die digitaal zijn getransformeerd tot pickup. Meestal het werk van de Hongaarse petrolshopper X-Tomi, die laatst nog een M4 en XC90 met laadbak uitrustte.

In zijn nieuwste reeks shops heeft hij tien toffe auto’s omgebouwd tot pickup. Pardon: Ute (wezenlijk verschil). Het gaat om de Audi RS5, Bentley Continental GT Speed, BMW M4, Cadillac ATS, Dodge Challenger SRT Hellcat, Ford Mustang GT, Lexus RC, Maserati GranTurismo MC Stradale, Mercedes S63 AMG Coupé en de Toyota GT 86.

Onwaarschijnlijk? Absoluut. Gaaf? Ja! Bovendien tonen de shopjes aan dat sommige modellen zich bijzonder goed lenen voor pickupficatie. Wij gaan voor de Bentley El Camino. Jullie?

Check de volledige pickup line in de gallery.38 reacties

Die bentley is echt meesterlijk!
@mats_bulters:
Monsterlijke Caddy inderdaad….
@mats_bulters:
Zouden ze op het landgoed van taxtherich goed kunnen gebruiken :)
Wat een verschrikkelijke gallery.
Goed idee, kunnen Mercedes en BMW weer gaten mee vullen :P
@wolfssjrd: Kuch Audi,
@Donstil: Denk niet dat ze dat gaan doen, aangezien ze ‘m er dan niet precies hetzelfde uit kunnen laten zien als de rest van de Audi’s
X-Tomy = one trick pony?
Allemaal mislukt.
Ik vind de Bentley er als pick-up toch wel heel goed uit zien…
@pagani86: mee eens
Hier moeten jullie eens mee ophouden.
Het is allerminst informatief, en elke keer baal ik weer dat ik ‘m aangeklikt heb.
Ik stink er elke keer weer in…
@jaspervdwinden: gna gna,, lachen ze nu op de redactie..
@jaspervdwinden: ach, je hebt er 0.28 eurocent in het laatje gebracht met je click.
Ik doe t ook elke keer weer.
Overigens vind ik dat goede auto-fotoshoppert’s best wat exposure mogen krijgen; uiteindelijk krijgen we, na 5 of 105 lelijke shops, ook wel eens een meesterlijke shop er voor terug!
Hou op met deze onzin!
Voor de Hellcat zie ik nog wel markt.
Zo,n amerikaan kan het nog best hebben ook.
@keviinnn: Jup. Die zijn toch al groot en lomp.
Ik vind die Challenger eigenlijk best wel geslaagd zo. Beetje à la El Camino.
Waarom een laadbak als je ook een overdekte laadruimte (stationcar) kan hebben? Wat dat betreft is ‘Murica, waar 1 op de 5 mensen een pick-up heeft, wel erg gehecht aan het vervoeren van wasmachines / vaatwassers. Toch zie ik zelden een pick-up met lading… vreemd.

Deze shops zijn voor mij overbodig… Dan heb ik liever shops van nieuwe alfa’s ofzo.
De Bentley vind ik wel echt gaaf geworden eigenlijk
Niet om het een of ander, maar voordat jullie de rest van onze content leegplukken: Ga gewoon naar Autemo.com, dat is de Photoshop community waar al deze artiesten al jaren actief zijn en een eigen member pagina hebben. Naast hun eigen Facebook en dergelijke natuurlijk.

Deze hobby is al niche genoeg, en al die autosites en blogs die doodleuk de photoshops posten zonder voldoende te crediteren kost ons waanzinnig veel traffic en activiteit. Heel vaak is iets wat jullie posten het resultaat van een wedstrijd die ik zelf heb opgezet. Dat doen we voor de lol, maar het talent van deze artiesten zetten we ook in om werk voor cliënten te doen.
@Dev: Ik volg je reactie niet helemaal. Alle foto’s die je hier kunt bekijken staan volgens mij gewoon op de Autoblog servers dus genereren verder geen traffic, daarbij staat op elke foto een naam/logo en URL van de (vermeende) designer.
Nice, die Bentley.
Denk als Hassanal Bolkiah (Sultan van Brunei) zich bij Bentley meldt, er wel een (aantal) special(s) gebouwd gaan worden. :-)
My eyes hurt!
De Challenger en de Mustang vind ik er persoonlijk nog niet eens zo slecht uitzien!
Ha bah die maserati!
Gewoon allemaal nee
Ik heb de continetal GT nooit een mooie auto gevonden. Maar deze variant als pickup vind ik heel geslaagd. Wat betreft de rest, nee bedankt. Heb ook niet zoveel met pickup’s in het algemeen.
Vroeger de El Camino (super gaaf ding!), tegenwoordig de Holden UTE. Er schijnt dus wel een markt voor te wezen, mits er een enorme motor onder de kap ligt.
Die dodge mustung zijn echt wel vet, die bentley ziet er ook meesterlijk uit!
Bij de audi en caddlilac klopt het eigenlijk qua lijnen wel.
Mèh, vind er geen één echt geslaagd. Er is teveel geprobeerd om het dak mooi rond te laten, en das niet efficiënt voor de laadruimte. Een Ute heeft nu eenmaal noodgedwongen een ‘afgekapt’ dak, en indien goed gedaan hoeft dat niet lelijk te zijn. De Caddy lijkt dan nog het meest te kloppen…
Die mercedes zou wel gaaf zijn zonder dak!
Bentley en de Americanen mogen direct gebouwd worden!!
Mooi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).