Man rijdt twee meiden (18) dood, krijgt rijbewijs terug

Auteur: , 102 Reacties

Aldus een rechter.

Man rijdt twee meiden (18) dood, krijgt rijbewijs terug

Oktober 2013. Een 56-jarige man maakt op de Baarleseweg in Chaam een einde aan het leven van twee jongedames door in beschonken toestand een frontale botsing te veroorzaken. De Volvo S60-rijdende alcomobilist kwam er zonder kleerscheuren vanaf, in tegenstelling tot de twee meiden, die niet uit de brandende auto wisten te ontsnappen.

Fast forward naar november 2014. De rechtbank in Breda heeft vandaag besloten de man zijn rijbewijs terug te geven, terwijl het onderzoek nog loopt. Reden: zijn vrouw is terminaal ziek, waardoor de rechter het ‘humaan‘ acht om de doodrijder – die volgens het OM ook roekeloos heeft gereden – zijn roze papiertje/pasje weer terug te geven, zodat hij haar geregeld kan bezoeken. In ieder geval tot aan de volgende regiezitting in maart 2015.

Of dit krom is? Wel, in een land zonder OV-verbindingen zouden we de claim kunnen begrijpen. Maar we hebben het hier over Nederland. Een land vol treinen, bussen, trams, taxi’s, Uber, fietspaden, etc. Een drankzuchtige doodrijder weer verkeersdeelnemer maken is niets minder dan een keiharde een klap in het gezicht van de nabestaanden. Alsof de moeder van één van de tienermeiden, die als brandweervrouw op die bewuste vrijdagavond meehielp met het blussen van het wrak zonde te weten haar dochter was omgekomen, niet genoeg te verduren heeft gekregen.

We snappen opeens dat er soms met stoelen wordt gegooid in de rechtszaal.

Screenshot via102 reacties

Je slaat de spijker op zijn kop. Die OV perikelen worden maar langs alle kanten gestimuleerd, maar toch ziet de rechter liever dat hij met de auto gaat. u w0t? Deze shit gaat te ver man!
@sebasjuhh: Een burgerinitiatief starten lijkt me goed. Zwart wit zijn de zaken nooit maar hier zit wel een heel zwart randje aan..
@TimoBac: Hoe zie jij dat dan voor je? Referendum-style? Maar dat hele rechtssysteem is voor mij persoonlijk echt een grijs gebied. Waarom krijg ik vaak het idee dat een rechter zich meer inleeft in de verdachte dan in de (nabestaanden) slachtoffers..?
@sebasjuhh: Een rechter moet zich in niemand inleven. Gewoon oordeel vellen via keiharde feiten.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: En dat oordeel zou moeten zijn dat je in een land als Nederland net als honderduizenden andere inwoners gewoon prima zonder auto kan overleven.
Ga maar lekker met de bus of met de fiets. Fietsen is helemaal zo gek nog niet voor een 56 jarige, Ik ken mensen in de 60 die zonder problemen stukken van 100km fietsen.
Dit was zeker de zelfde idioot van een rechter die de 120 uur taakstraf oplegde voor het dood rijden van 3 mensen.

Ik weet in iedergeval wel dat ik volgens die trend betaald zou moeten krijgen voor illegaal downloaden omdat ik voor arbeidsvoorziening zorg in de IT sector. Ik hoop dat er uit het onderzoek in iedergeval naar voren komt dat de idioot achter het stuur een paar jaar de bak in mag, maarja het zal wel weer een taakstrafje en een afkeurende blik van de officier van justitie worden.
@MrSkyline: inderdaad, geen enkele vorm van medelijden met zo’n mongool. Rijbewijs voor altijd afpakken en lekker met de fiets of het OV. Wat een watje die rechter.
@sebasjuhh: te blachelijk, vrijdag moet ovj beslissing nemen over mijn verlopen apk van 3 jaar geleden. Auto gekocht zonder apk, rechtstreeks bij dealer gebracht 5 dagen later apk (moesten onderdelen voor komen) maar al boete in de brievenbus…. Nee dan zijn ze meedogenloos. WAT EEN AMBTENARIJ!!!!
@dutchneon: als je een auto koopt, dan heb je 14 dagen vanaf datum tenaamstelling om te keuren.. Zat je daar niet overheen?
@draadloos: welke 14 dagen? De repliek die ik kreeg van de ovj was dat ik bij het overschrijven op t postkantoor ook direct had kunnen schorsen. Bukken en betalen.
@dutchneon: Bizar ja. Ik ben ooit eens vergeten om de schorsing te verlengen van mijn voertuig, gelijk na een paar dagen een boete van 300€ in de bus. Regelmatig zie je bij wegmisbruikers dat er personen worden aangehouden die al maanden onverzekerd rond rijden, hoe is dat dan mogelijk…
Haar eigen moeder heeft staan blussen.Die arme vrouw heeft zo geen leven meer.Zal die kerel wel in de fik willen steken denk ik(geef haar eens ongelijk)
Precies Ricardo, vooral de laatste alinea = spijker op z’n kop. Burgertje wordt gepest en kapotbelast tot ‘ie die auto écht niet meer kan betalen en gedwongen met het (zwaar zuigende) OV moet.

De vader van dat 2 jarig meisje gister bij RTL late night.
Die beschreef de trieste gang van zaken met dat stelletje ambtenaren.
Waarom zijn ze ook allemaal hetzelfde…
Maar owee als 2 BN’ers worden aangereden. Dan kan het opeens wel.
Voor altijd zijn rijbewijs ongeldig verklaren, en die gek een straf geven waar hij voor moet boeten. Wat een zielig figuur beschonken auto rijden en daarna nog 2 mensen dood rijden. In Amerika zou je levenslang krijgen.
Opzich begrijp ik het wel van de rechter, het is vreselijk wat er met die meiden is gebeurd en de dader in kwestie moet ook zeker gestraft worden, maar voor nu is er geen reden hem weg te houden bij z’n terminaal zieke vrouw
@burninrubber: OV genoeg toch?
@burninrubber: maar er is wel reden om hem van zijn rijbewijs weg te houden. Wat niet hetzelfde is als hem bij zijn vrouw weghouden.
@burninrubber:

dus:

inbreker met zieke vrouw -> vrij laten want zielig
jihadist met zieke vrouw -> vrij laten want zielig
pedofiel met zieke vrouw -> vrij laten want zielig
verkrachter met zieke vrouw -> vrij laten want zielig
belastingfraudeur met zieke vrouw -> vrij laten want zielig
vrouwenhandelaar met zieke vrouw (meerdere natuurlijk) -> vrij laten want zielig

zoiets?
@super: Nee dat wordt er niet gezegd. Tot maart 2015, daarna kan het goed zijn datie hem weer mag inleveren. Jouw vergelijking is dus een beetje overdreven.
@burninrubber: Hier in Nederland zijn legio andere mogelijkheden om z’n vrouw te bezoeken ook zonder OV. Familie die m rijdt ofzo? Nee heb geen enkel begrip voor deze beslissing van de rechtbank
Welkom in Nederland, waar het stelen van een snickers een hogere straf oplevert dan het doordijden van een of meerdere personen.
Wat vreselijk idioot! Dit zou niet mogen!
Ik ben niet in de situatie om volledig te begrijpen waarom die meneer zijn rijbewijs nodig heeft, misschien heeft hij geen OV in de buurt en geen geld voor een taxi (lijkt me sterk als je S80 rijdt, maar toch).
Ik krijg wel steeds meer het gevoel de laatste tijd dat rechters zich niet voldoende in kunnen leven in het slachtoffer. Ik wil helemaal niet persé pleiten voor strengere straffen, maar ik wil wel pleiten voor meer gezond verstand. Elke rechter die langer dan drie minuten naar zo’n zaak kijkt ziet toch ook wat wel en niet verstandig is in zo’n zaak? Net als inderdaad laatst die zaak van die doodgereden opa, oma en kleindochter.
Hebben rechters wel voldoende tijd om een zaak voor te bereiden? Of wordt er zodanig bezuinigd bij de rechterlijke macht dat dit steeds meer gaat leiden tot dit soort toestanden?
In elk geval is het ‘recht’ hier niet mee gediend, dit heeft niks te maken met ‘recht zoeken’ en ‘rechtvaardigheid’ nastreven. Dit is slécht procedures uitvoeren met oogkleppen op en dat gaat over de rug van de slachtoffers en dat kán gewoon niet.
@stationcar: Ken toevallig een handjevol juristen, je wilt niet weten hoe enorm veel fouten daar worden gemaakt met zaken puur en alleen door nalatigheid (simpele dingen als het niet op tijd insturen van stukken).
Mja, ambtenaren gonna ambtenaar…..
@stationcar: Ben het helemaal met je eens hoor! Maar als kleine kanttekening, het recht is inderdaad nog niet gediend, want de uitspraak moet nog komen. Los van het feit dat ik het belachelijk vind dat meneer zijn rijbewijs (tijdelijk) terugkrijgt, verwacht ik dat hem wel een iets hogere straf boven het hoofd hangt dan de Pool, die 120 uur taakstraf kreeg.. Zodra er alcohol of drugs in het spel zijn bij een dodelijk ongeval moet je toch al snel denken aan 4 jaar zitten
@RickS:
Ik hoop dat je gelijk hebt, mocht de rechter het toch niet helemaal begrijpen kan het zomaar 80uur taakstraf betekenen; 40u per dode…
@stationcar: Ik hoop het zelf ook ;) Ik zag gisterenavond een stuk bij Pauw over het stoelgooi-incident. Daar zat een jurist, die uitlegde dat het in dat specifieke geval niet bewezen was geacht dat de Pool te hard reed.

Hij vertelde verder, dat wanneer er alcohol of drugs in het spel is, de strafmaat aanzienlijk wordt verhoogd, omdat dit heel zwaar weegt. Op basis van zijn uitleg van gisteren en enkele voorbeelden die hij noemde, verwacht (en hoop) ik dus 4 jaar minimaal.
@stationcar: er is geen reden waarom die meneer zijn rijbewijs nodig heeft. Je bent in nederland zelden tot nooit verder van 5 km bij een bushalte vandaan. Daar kan je nog heen lopen. Als je zo ver niet kan lopen kan je het zelfs rollen in een rolstoel. Een bus die dan maar 2 keer per dag rijdt is ook geen probleem, blijft die man maar wat langer/korter.
Ik weet niet eens wat ik hierop moet zeggen… Ongelofelijk.. Wauw
Rechtstaat?, waar dan? ik zou deze vent zelf even op weg helpen naar zijn rterminaal zieke vrouw, absoluut!.
@Sracerr: Je pleit dus voor sharia wetgeving begrijp ik? Oog om oog, etcetera? Moet je toch echt in een ander land gaan wonen
@Svenska_Aeroplan_AB: Het feit dat u kortzichtige conclusies trekt uit mijn blog wil nog niet zeggen dat ik dat ook doe!. Volgens mij bent u enigszins beïnvloed / gehersenspoeld met PVV ideeën.
@Svenska_Aeroplan_AB: Ik ben nu eenmaal in dit land geboren net zoals mijn voorouders en ben dus niet van plan te verhuizen. Wel ben ik van mening dat er een hoop moet veranderen in MIJN EIGEN land. Wellicht is retourtje Sweden iets voor u Svenska?
@Sracerr: een enkeltje zou effectiever zijn denk Ik.
Die vent ontloopt zn straf nu…. wat is het nut van een rijbewijs afpakken? Dat je geen dingen meer met een auto kunt doen.

Een straf is dat hij juist NU iedere dag een uur extra reistijd heeft doordat ie met het OV moet reizen.

Een straf is dat hij nu moet verhuizen om dicht bij zijn vrouw kan zijn

Een straf is dat hij terminaal ziek had moeten zijn en niet z’n vrouw….
Snap je nu pas waarom er soms met stoelen wordt gegooid?

De rechters in nederland zouden eens in het woordenboek moeten kijken en de woorden dader en slachtoffer opzoeken. Een slachtoffer hoor je begrip voor te hebben, een dader hoort zijn straf uit te zitten ongeacht wat er in de wereld gebeurd. Had hij maar niet met zijn domme dronken kop moeten gaan rijden!

Soms, heel soms wens ik wel eens dat er een groep burgers opstaat die vervolgens het recht in eigen hand nemen. Deze week heb ik dat 2 keer te vaak gewenst…
@lekbak:

Waarom moet er eerst een groep burgers opstaan? Als je dat nou werkelijk zo graag wil, sta op en mobiliseer de mensen om je heen om mee te doen en voilà…daar is je groep burgers.

Het leven kan zo simpel zijn!
@rhellema: als mensen daadwerkelijk het recht in eigen hand gaan nemen wordt het natuurlijk een zootje, zegt mijn verstand. Mijn hart zegt dat het soms wel bevredigend zou zijn. Ik probeer dus maar ff niet een groep burgers te mobiliseren…
@lekbak:

Gelukkig zijn er ook nog verstandige mensen, en dat meen ik uit de grond van mijn hart.
Dit had 26 oktober 2013 op autoblog moeten staan. Nu is het weer makkelijke sensatie.

@eklasse:
Leuk hé zo’n stokpaardje?
@eklasse: Je zit op een blog, ga is googlen op de betekenis van een blog.
@lekkaah: Te triest voor woorden. Ik vind het best hoor dat men geld verdient met makkelijke kliks als er verder geen noemenswaardig autonieuws is.

Het topic leidt weer tot reacties over de politie, zoals je kunt lezen. Terwijl iedereen toch zou moeten weten dat die hulpverleners ook bij dat brandende voertuig stonden.. Nee, nu zijn weer alle ambtenaren kut, moet die man zelf terminaal worden en blijkt dat elke reageerder gewoon met alcohol op naar z’n vriendinnetje met kanker kan rijden.

Noem het een @stokpaard maar bijna een reden om deze site niet meer te bezoeken.
@eklasse: Dat snap ik… Echter, dat zijn comments waar je het over hebt, daar kan een blog weinig aan doen, dat zijn de meningen van bezoekers.
@lekkaah: Als men ook zou berichten over het ongeval als het heeft plaats gevonden en niet alleen als het Humerto Tan Telegraaf nieuwswaardige uitspraken van een rechter heeft zou het al heel wat beter zijn. Dan konden vele stoere gastjes er nog veel van kunnen leren ipv roepen dat rechters niet deugen.

pure sensatie: gisteren bekommende zich niemand hier om deze vrouw.. morgen is ze vergeten en gaan jullie lullen over een domme photoshop.
@eklasse:
Wat ben jij een boos mens zeg.
Maar in plaats van je boos te maken over wie wat zegt op een blog kan je ook je energie steken in een inhoudelijke reactie.
Zo voeg je misschien nog eens iets nuttigs toe aan de discussie…
@stationcar: Inhoudelijk wil ik melden dat ik alcohol en een auto besturen op de openbare weg een slechte combinatie vind.
@eklasse: Media = sensatie.. Get over it.
@eklasse: Ben het volkomen met je eens! Puur zieltjes winnen, reacties uitlokken en de activiteit verhogen… Geef ze eens ongelijk, ik verkoop ook liever mijn juwelen niet als mensen voor dezelfde prijs genoegen nemen met kiezelstenen. Menig lezer hier laat zich liever indoctrineren met sensatieberichten om er vervolgens hun onvrede op te uiten. Ik zie liever wat meer “sensationeel” mooie auto’s en wat meer vrolijke gezichten.
@eklasse: Ik ben het zeer met je eens.Toen ik dit vanmorgen op GeenStijl zag staan vroeg ik me meteen af hoe lang het zou duren voordat hetzelfde nieuws met dezelfde onderbuikreacties hier op AB zou staan.
Zonder dat ik het verhaal goed wil praten blijft wel het feit staan dat die meiden waarschijnlijk nog geleefd hadden als hun kofferbak niet vol had gelegen met illegaal vuurwerk.

Dus het discussiepunt is eerder of hij moet bloeden voor hun transport en daarbij dood, of alleen voor het alcohol gebruik.
Ik zie een Ford Fiesta
@clarkson: Fout, het was een focus.
@fordnut: Bron? Ik zie namelijk ook een Fiesta.

@ricardo en ik zie een S60 in het filmpje.. Geen S80 volgens mij
@fordnut: Je zou zeggen dat je een fiesta wel zou herkennen met zo’n naam hihi
@clarkson: Ooit een 5drs Fiesta gezien met een ruitje in de C-stijl? Ik zou nog maar eens goed kijken. De auto is een stukje korter maar duidelijk een Focus 1.
@fordnut: Ik dacht aan een Fiat-je Punto?
@Sracerr: Als je naar het voorspatbord kijkt kun je duidelijk de lijn van de spatbordrand zien, duidelijk een Focus 1.
Rechterhad het vrij kort kunnen houden naar mijn idee…
Het is heel vervelend van uw vrouw, maar zij leeft nog, dus u kunt haar nog wél bezoeken. Koop een fiets of betaal een taxi…
Ik snap de humaniteit die de rechter hier hanteerd, maar wat als een van die meiden zijn dochter had geweest? Zou hij hem dan ook weer zijn rijbewijs terug geven? Gewoon alle twee spuitje geven! Besparen ons alweer geld en tegelijk een crimineel minder in de wereld! Dat is mijn visie natuurlijk maar he.
@curbeater: Je snapt de humaniteit van de rechter en tegelijk pleit je voor een ‘spuitje’ voor de verdachte en ook meteen maar voor z’n vrouw? Want dat bespaart ook nog eens geld…Fijne visie hou je er op na.
Met figuren als jij moet men blij zijn dat er hier geen juryrechtspraak bestaat.
@sydney: Ach man, alweer zo’n goody two shoes! Altijd maar in de goedheid van de mens geloven en een echte treehugger. Zo’n mensen verdienen wat hun toekomt, en niet wat de rechter beslist! Bij een juryrechtspraak zou het volgens mij niet waar zijn geweest. Misschien dat er wat meer rechtvaardigheid zou zijn ook, bij een juryrechtspraak. En niet dat 1 persoon, de rechter, hierover kan beslissen. Dronken zijn en rijden gaat niet en mag niet! Twee mensen dood en dat dan onbestraft laten? Doe eens normaal sydney! Misschien ben ik idd. hard in mening, maar er zijn ook grenzen in de humaniteit.
Hier had tie hem nooit meer terug gekregen…..Niet dat tie wat aan een rijbewijs had gehad in de gevangenis…
@norge: Welke gevangenis? Volgens mij is hij nog vrij nu! Kan toch ook ni?
@norge: wie is “tie”
@jensefrens: Haha Jensefrens maar een profiel foto van Google plukken is echt not done op deze manier.. ik weet dat het onderwerp van dit blog soms lastig te definiëren is maar het is geen gay.nl
@jensefrens: Het suffe broertje van die..
Het hele verhaal gaat ineens aan me voorbij…
De moeder heeft dr eigen kind moeten redden, zonder het te weten.
Verschrikkelijk, echt verschrikkelijk.
Ik denk eigenlijk dat het maar beter is dit soort opruiende artikelen niet te plaatsen. Je kunt alleen een gefundeerde mening vormen als je de details kent en minstens het vonnis gelezen hebt. Ik wordt een beetje moe van dat “ach en wee” en “oog om oog, tand om tand” geroep dat in Nederland zo de trend begint te worden, daar wordt de maatschappij niet leuker van.
@mashell: Hopen lezen ze dit op de redactie ook. Maar het makkelijke geld zal wel belangrijker zijn.
@mashell: nee, juist wel deze artikelen plaatsen. Er zitten gelukkig nog genoeg mensen op AB die de discussie aangaan en je proberen te corrigeren als je je er echt naast zit.
maw: het voedt de ontwetende ook een beetje op.
En als ik de comments lees, kom ik tot de conclusie dat de meeste het er wel over eens zijn dat het gek is dat deze man zijn rijbewijs (tijdelijk) terug krijgt maar dat we niet alle omstandigheden weten.
Verder weten we ook totaal nog niet hoe hij bestraft is;
maar mijn mening: laat aub zijn arme zieke vrouw nog bezoek krijgen van haar onverantwoordelijke man. Kan me ook zomaar voorstellen dat de man, als voorwaarde, af en toe bij het bureau moet komen om ff te blazen oid.
Gooi eens een waxine lichtje tegen de Gouden Koets.

U hebt gegarandeerd geen leven mee en wordt, zonder enige vorm van proces twee jaar uit de samenleving gehaald.

Maar goed, je mag hier vrijelijk met een geschatte 120 k/ph twee ouderen en een kleinkind hartstikke dood rijden dus mag u uiteraard na dit incident weer achter het stuur kruipen.

We smeken om een dictatuur ………
@desjonnies: Degene die dat waxine lichtje gooide heeft inderdaad echt geen leven meer. Te pas en te onpas moet meneer achter de tralies zonder gegronde reden. Hoe kan zoiets?!
@desjonnies: Pas op voor de stokpaardjes-brigade
@desjonnies: De oplossing, nog meer controleren op snelheid (of uh.. toch boeven gaan vangen?)! En iedereen die meer dan 120 km/h lijkt te rijden (hoeft niet bewezen te worden hoor) gelijk de gevangenis in gooien!

Ik ben blij dat de rechters in Nederland nog niet mee gaan in het onderbuikgevoel van de meeste mensen en dat we geen jury systeem hebben.

Al die populistische en berichten over een ogenschijnlijk slecht rechtssysteem.. ik word er een beetje moe van. Halve feiten worden als waarheden aangenomen en iemand moet zijn onschuld bewijzen in plaats van andersom.

Ik zeg niet dat het goed is, maar de rechter zal er een goede reden voor hebben gehad en gekeken hebben naar de situatie voor de vrouw.
@WId:
keep left keep left !
@WId:

Weet je.

Als dit mij was overkomen en mijn vrouw terminaal ziek zou zijn, zou ik uit pure schaamte het niet eens in mijn harses durven te halen om mijn rijbewijs terug te vragen.

Maar wie ben ik denk ik dan maar, ik denk dat ik nooit meer een contactsleutel in mijn hand zou willen hebben, laat staan ooit nog achter het stuur zou durven kruipen.

De man was onder invloed van alcohol toen hij dit ongeluk veroorzaakte.

Dit is gewoon een kwestie van fatsoen !
@desjonnies: Right on!
@WId: Goed om te lezen dat er nog mensen zijn die na kunnen denken… Ik had de hoop al bijna opgegeven. Vraag me af of menig reaguurder hier hard applaudisseerd en juicht wanneer de rechter In hun ogen iets goede doet.
We zijn hier godver…. helemaal van de pot gerukt.
@mrrallycross:
Verbaast dit jouw nog dan…?
nederland op ze best
Die vent had allang in de cel moeten zitten, dat hij nog vrij rondloopt is al een schande. Laat staan dat hij zijn rijbewijs terugkrijgt. Afschuwelijk rechtssysteem hebben we hier!
Wauw… En iemand die een leuk filmpje wil maken van een toren krijgt een boete van €8000… wat een rechtssysteem
@pixeltrooper: regels zijn er ook met reden. Als een voorbijvliegende ambulance helicopter die hoogvliegende uav in zijn staartrotor krijgt en neerstort, 6 doden, dan zou de opinie ineens anders zijn…
Dit schreef Cris Klomp op de The Post Online over de zaak met de Poolse bestuurder en de verontwaardiging die met de opgelegde 120 uur werkstraf erbij gepaard ging;

http://cult.thepostonline.nl/column/een-werkstraf-is-een-prima-straf-voor-een-doodrijder/
@sydney: Goed artikel! jammer dat zoiets niet geplaatst/gelinkt wordt op AB.
Te belachlijk voor woorden. De rechter die zo een beslissing neemt is niet geschikt voor zijn funktie. Als zijn/haar dochter was overleden denk ik niet dat er zo een beslissing genomen zou worden. De wet is zo krom.

Maar wat ik mij afvraag nog meer is als je roekeloos rijgedrag vertoont ben jij je rijbewijs kwijt en mag je ook nog een cursus gaan betalen om het terug te krijgen. De man heeft al dik een jaar niet gereden (reden is bekend) maar hoeft geen opfris cursus of wat dan ook te doen en mag gewoon weer de weg op.

Dit geeft maar weer aan hoe waardeloos het Nederlandse rechtssysteem is.
Tja, polen hebben hun reputatie aan zichzelf te danken.
Ik ben nog nooit een poolse bus tegengekomen die niet slingert, niet naar alcohol ruikt, door geen enkele apk heen komt en waar ik niet minstens een keer voor moet uitwijken.

Dat mensen dan dingen gaan associeren, is mij niet onverwacht.
Zeker omdat in de uitspraak staat dat de pool slingerde VOOR het ongeval en hier ook sporen van op de weg zijn, twerwijl de auto technisch in staat was 130km/h door die bocht te kunnen, is voor mij een paar uur iets doen naar keuze op een tijdstip naar keuze binnen 1 jaar tijd voor mij een lachertje.

Mensen die met 151km/h gepakt worden op de snelweg zijn ook hun rijbewijs kwijt ook al zijn het vrachtwagen chauffeurs, taxi mensenof mensendie vfoor hun beroep op de weg zitten.
Dan wordt ook gezegd dat je dan maar niet te znel had moeten rijden.

Deze meneer ismet drank op gaan rijden. Iedereen weet dat je dan minder goed autorijdt.
Dezemeneer heeft bewust dat risico genomen en 2 vrouwen en een Ford Focus, een Volvo V60/S80 hebben daarbij moeten boetetn.
Die 20 glazen alcohol kwamen niet per ongeluk in zijn kraag.
Neem het risico, soi. Neem het risico en maak een ongeval, dan betaal je de prijs.
Neemje het risico, maak je een ongeval en mzzk je mensen dood, twee stuks ook nog eens, danis het MINSTE dat je je rijbewijs nooit meer terug krijgt. Never nooitniet meer. Almoet jezelfnaar het ziekenhuis. Pech gehad.

Deze man moet je gewoon recyclen als het hoopje waardeloze koolstof wat hij is.
@schuimbekje3:
Dat de rechter z’n rijbewijs niet afneemt betekent nog niet dat hij mag rijden.
Met een dergelijk promillage mag hij zich melden bij het CBR, kleine kans dat hij zijn rijbewijs van hen mag houden om nog maar te zwijgen over het weer terugkrijgen..
Als hij hem al terugkrijgt mag hij zich tot in lengte van jaren jaarlijks komen melden voor een psychiatrisch onderzoek, een medisch onderzoek en als de ambtenaar die het mag beoordelen een goede bui heeft mag hij weer een jaar de weg op.
Dit uiteraard na betaling van alle onderzoeken en het aanvragen van een nieuw pasje.

Gelukkig gaat het allemaal niet zo makkelijk als jij denkt..
Gadverdamme Autoblog, dat je dat artikel van laatst plaatst van die twee ouderen met kleindochter is tot daar aan toe, maar is nu iedere gerechterlijke dwaling waar het woord “auto” in voorkomt nu reden voor een onderbuikartikeltje?

If you’ll excuse me, ik ga weer geilen op automobiele porno. Dat is waar ik hier voor kom…
Ongelooflijk, in mijn ogen mag dit niet gebeuren. Hoe triest het voor deze bestuurder ook is dat zijn vrouw terminaal is.
Misschien een idee als hij dagelijks even via het politie bureau naar zijn vrouw rijdt? FF blazen en dan mag hij verder. Weten we zeker dat hij nuchter is, kost hem tijd en herinnert hem dagelijks aan het feit dat hij die twee meiden de dood in heeft gejaagd.
@w0o0dy: misschien een alcoholslot? Hebben jullie dat in NL?
Het domme geblaat over uitspraken van rechters de laatste tijd op AB gaat me behoorlijk de keel uithangen. Dit soort stemming makerij staat een onverstoorde rechtsgang alleen maar in de weg. Ik stel voor dat iedereen zich nog alleen nog bemoeit met zaken waar hij of zij daadwerkelijk verstand van heeft.
@6cylinder: Tot je eigen kind wat overkomt….Hou toch op man, iedereen mag zijn mening zeggen.
@norge: Alleen is je mening geen reet waard als je geen idee hebt waar het over gaat. Maar goed jij vind het nu al jaren nodig op elk AB bericht te reageren dus iets zegt me dat deze wijsheid aan jou voorbij gaat.
Inhumaan… had de rechtbank hem ook nog een auto gegeven als hij deze niet meer zou hebben ? Niet iedereen heeft tenslotte een auto.

Soms wordt ik wat treurig van dit soort berichten.
Ik zou ogen uit me kop schamen als ik die rechter was.
Wat een vreselijk verhaal, als dat mijn dochters waren dan was deze loser er nu niet meer.
Ongelooflijk, typisch Nederland zo’n vent moet per direct keihard aangepakt worden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).