10 kerstcadeaus voor de autoliefhebber

Auteur: , 55 Reacties

Duw dit lijstje subtiel onder de neus van je vrouw/vriendin/moeder/vriend/man en jouw kerst kan niet meer stuk.

HOHOHOHOHOHOHOHOHOHO

It’s the most wonderful time of the year… Kerst komt er weer aan en dat betekent veel eten, lampjes, een boom, Wham! op de radio en… kerstcadeau’s. Ter inspiratie voor de autoliefhebber hier een klein lijstje met de leukste presentjes. (En dus geen nare dingen om aan je schoonmoeder cadeau te doen, het is kerst he?)

1: Zelf rijden in een Porsche, Ferrari, Aston-Martin en een Lamborghini. Les van een ervaren coureur en ook nog eens een hapje en een drankje. Dat kan allemaal bij Bleekemolen Raceplanet. Wel vrij prijzig, niet minder leuk.

1

2: Een Porsche is duur. Dat weten we, er zijn helaas maar weinig mensen aan wie je er een kunt vragen en hem dan ook daadwerkelijk krijgt. Mijn kerstvrouw behoort daar helaas niet toe. Maar om toch een beetje in de sfeer van een Porsche te blijven, kun je ook iets kopen dat ernaar ruikt. Wat dacht je hiervan? Inderdaad, een luchtje. Goedkoper dan een tank benzine, maar je ruikt wel naar een Duits kwaliteitsproduct. Wie wil dat nou niet?

2

3: Voel je Max Verstappen met zijn horloge om je pols. Ons Limburgse wonderkind heeft het lekker voor elkaar. De Tag in zijn bedrijfswagen gaat met de week beter lopen en dat ding om zijn pols loopt ook als een klok. Of sterker, het is een klok. Die ook van jou kan zijn, in tegenstelling tot de motor waar we het net over hadden.

3

4: Stel, je hebt een Mercedes diesel uit de vorige eeuw en je wil weten hoe je die moet onderhouden. Ha! Hier Kerstman, deze moet je dan kopen. Een boek waar dat allemaal precies in staat.

4

5: Vroeger wilden we allemaal een radiografisch bestuurbare buggy. Liefst van Nikko, want die deden het zo mooi in de reclame op tv. Speciaal om aan dat jeugdsentiment te voldoen HIER een goedkope offroad buggy inclusief afstandsbediening. Voor nog geen twee tientjes. Dat is toch leuk onder de boom?

5

6: We krijgen hier nog weleens het verwijt een Maxblog te zijn en wat mij betreft hebben jullie daar gelijk in. Ik mag er graag aan meehelpen, want Max is de revelatie in autosportland en ik ben er trots op dat hij een Nederlander is. Zijn horloge hebben we al aangeraden, maar waar je Max écht wil zien, is in zijn natuurlijke habitat. Op het circuit dus. En laten we nou precies weten hoe je hem in actie kunt zien? Inderdaad, je kunt gewoon kaartjes kopen. Of beter, je kunt ze vragen aan de kerstman.

6

7: Heb je geen zin om naar Max te kijken, maar wil je zelf een stukje scheuren over het circuit? Dan kun je vragen of de kerstman/vrouw je inschrijft voor de Junkyardrace op Zandvoort. En het allermooiste is, je kunt racen tegen team Autoblog. Is leuk toch, om ons te verslaan?

7

8: Voor de kerstman met heel diepe zakken. Een auto waarmee je ook een stuk kunt vliegen, de PAL-V. Voor nog geen 4 ton is ie van jou. Weet je, vragen kan natuurlijk altijd. Krijgen is een tweede, maar het kan natuurlijk zomaar!

8

9: Vroeger kreeg je hem er gratis bij, tegenwoordig moet je hem zelf halen, je E-rijbewijs, oftewel je aanhanger-rijbewijs. Naast een leuk cadeau, is het ook nog eens nuttig.

9

10: Kleren maken de man. En dat weten de mensen rondom het Goodwood Festival of Speed. Naast een leuk evenement, hebben ze ook een enorme bak merchandise, die stiekem nog best is te pruimen. En aangezien de pond met de dag lager komt te staan, is het nog eens een prima investering ook.

10

Mocht jouw favoriete cadeau er niet instaan, misschien dat je HIER nog wat inspiratie kan opdoen. Of check deze heerlijke set!

In elk geval, alvast hele fijne dagen gewenst!55 reacties

Jij ook fijne feestdagen @nicolasr, dat je pen volgend jaar minstens zo vloeiend mag schrijven.

En ja, een Nikko. Stiekem vinden we het allemaal nog steeds heel erg tof. Zo vet zelfs dat ik vandaag zo’n ding besteld heb voor mijn neefje van drie. Een Ferrari. Vind ‘ie helemaal te gek. Weet ook niet waarom.
@viezefreddyw: wil nog steeds een bestuurbare auto die er uit ziet als een 1/18 modelauto maar dan met een camera in de hoofdsteun van de bestuurdersstoel en bluetooth zodat je met je smartphone als een soort POV racespel door je woonkamer (of andere terreinen) kunt crossen. Instant om mij dromen te bezorgen die ik al 25 jaar niet meer heb gehad. Maar ik heb nog geen goede gevonden.
@mercedesclk350: Haha dat lijkt me ook heel erg tof!

Maar dit lijkt me ook gaaf. Je moet er denk ik een beetje een nerd voor zijn, maar het heeft wel iets.
https://www.youtube.com/watch?v=SHQtDxqnmQg&t=9s
Ik vond mijn Tamiya toch beter dan de Nikko van m’n broer hoor!
Die GT3 einddemper speaker zou ik graag willen hebben?
Een driftcursus is ook een aanrader
WD40 deo, onmiskenbaar luchtje!
Vandaag kerstkado van CJIB gehad.
Trajectcontrole A4.
1 km te hard !!!!!!!
sneu.
@geelbarrel: hoeveel euro’s?
@e550:
20 euro…. dat wordt een bak yoghurt slobberen met de kerst in plaats van een ijstaart :-)
@geelbarrel: take it like a man.
@snorrie: Heeft mijn vrouw ook eens 1 keer durven zeggen. “Neem me nu eens als een echte man”.
Ik duwde hem in haar poep en noemde haar Steve.
@geelbarrel: hopenlijk heb je er wel wat van geleerd….
@roppp: ik bibber nog!
Ik heb een hele Roadkill set gekregen. Stickers, shirts en een pet. Erg blij mee. En die shippen tegenwoordig ook naar NL.
@e34m5touring: dat zijn helden… De nascarlo, en stubby bob zijn toppers
@papa: Ik heb een shirt van de Muscletruck, General Mayhem en Stubby Bob. Vind dat wel tof. Echt een leuke show inderdaad.
@e34m5touring: Roadkill is erg leuk. Ik kijk het regelmatig en bijna alle afleveringen heb ik gezien. Ik vind de shows met Finnegan en Freiburger leuk, die met die Lucky en die andere jongen zijn minder.
@stephane8200: Ik werd net na de eerste aflevering getipt door een maatje uit de US. Sindsdien elke aflevering gezien. Geweldige show. Als m’n visum er door is ga ik zeker een keer naar Roadkill nights oid. Lijkt me wel gaaf. Of een keer achter dragweek aanrijden ofzo.
Ok. Ik ben geen liefhebber. Blijkbaar. Of nouja. Nr 9 is okay. True that. Maar de rest? Geef dan niets. Aftershave. The horror.
gewoon de pepermolens van Peugeot,
de camera van Bentley.
en zo heb ne er wel meer.
4. Vieze Mercedes Diesel!!!1!
Helaas is het horloge al uitverkocht.
@robbert89: en dan ook nog een ordinaire quartz….
E rijbewijs moeten ze verplichten bij iedereen die met iets achter de auto rijd. En mensen daar ook mee op cursus sturen voor verkeerd laden. Verplicht keuren van aanhangers enzo. Tip 1 lijkt mij nog wel keertje gaaf om te doen. Het horloge ziet er wel heel goedkoop en druk uit. Hou persoonlijk meer van klassiek. Leren bandje helder klokje. Verder zal ik het allemaal zelf moeten kopen.
@gerjan: eens een keertje handhaven is voldoende. Zoals zo vaak is de wetgeving prima, met een goed karretje van maximaal 750 kilo kan je weinig verkeerd doen. Maar dan moet het karretje dus wel goed zijn en niet te zwaar zijn. Maar niemand controleert er op. De grootste wrakken rijden er rond en niemand geeft een fuk.
@lekbak: Hier in Drachten word er heel erg veel gecontroleerd op aanhangwagens/trailers/paardenbakken en noem maar op. Aan de Gauke Boelensstraat daar bij het parkeerterrein van de voetbalclub. Dus als je binnenkort bezig gaat met je nieuwe huis, goed oppassen!
@viezefreddyw: ik rij alleen met deugdelijk materiaal en zorg voor een fatsoenlijke verdeling op de kar. Maar bedankt voor de waarschuwing hoor.
@lekbak: sinds de regels voor het E-rijbewijs veranderd zijn, mag je nu al heel snel veel meer trekken dan die 750 kg he.

Als je een auto van 1500 kg hebt mag je er met een B rijbewijs al 2000 kg achter hangen. (als het trekgewicht voor de auto dat tenminste toelaat). Daardoor is voor veel mensen de noodzaak van een E rijbewijs nu veel minder dan voor januari 2013.
@escort77: owja, dat is waar ook. Al zal je in de praktijk niet snel een auto tegen komen die zoveel mag trekken en zo weinig weegt. Iets met maximaal toegestaan gewicht. Maargoed, volgens mij zit nog steeds het grootste gevaar bij de kleine karretjes die zo verrot zijn.
@lekbak: nee, het gevaar zit hem in het gebrek aan gezond verstand bij een te groot gedeelte van de bestuurders..
Ik heb een jaarabonnement op Autoblog gevraagd…
Ook jullie fijne feejstdagen gewenst. En dank voor alle leesvoer, dat jullie ons in 2016 voorgezet hebben, heb bewondering voor de niet-aflatende passie waarmee jullie over heilige koeien en de erbij horende randverschijnselen berichten, GROTE klasse ! En dank aan de reaguurders voor hun terzake kundige en/of snedige commentaren, soms echt een genot om te lezen. Keep it coming in 2017 !
@amghans: graag gedaan!
Wat aardig, een cadeau speciaal voor mij! Al is een Haynes beter als je niet veel ervaring hebt met sleutelen, wel Engelstalig.

Maarja, deze man moet geld verdienen voor het bedrijf door twee keer 18 uur te werken. Het is zo lekker lucratief dat werken met kerst. Voor de werkgever natuurlijk, ik krijg geen cent meer. Toch wel een nadeeltje van mijn beroep.
Het pond
Iedereen op autoblog de beste wensen en een gelukkig nieuw jaar !
Verdere tips in de comments?
Zo he die horloge is een partij lelijk!
Het E rijbewijs bestaat helemaal niet!
De gemiddelde bakkies en/of sleurhut trekker heeft compleet schijt aan dd regels:
– veel te hard rijden
– te lichte trekwagen
– compleet foute belading
– inhalen bij een inhaalverbod voor vrachtwagens
– en uiteraard inhalen op de derde baan bij zesbaans snelwegen.
Om dan vooral zo’n kruk te zien achteruitrijden. Episch.
@desjonnies: je omschrijft nu mensen die meestal helemaal geen be hebben. En los daarvan zijn er ook genoeg idioten op de weg die zonder aanhangwagen rijden. Zullen we b zonder e dan ook maar als niet bestaand beschouwen?

Over het algemeen vind ik de mensen met zware aanhangwagen juist veel beter rijden (en beladen) dan de mensen zonder. Eigenlijk kan je dus zeggen dan e achter B juist nuttig is. Immers, je hebt het zelf ook en ik ga er maar vanuit dat je zelf vind dat je wel goed rijdt.

Blijft over die groep die het e achter B gratis erbij hebben gekregen, maar dat zijn ook al ~55+ers dus een steeds kleinere groep. Gelukkig.
Dat horloge en jyr lijktme wel wat. Heb ook nog een werkplaatshandboek nodig van een Mercedes Benz 190 D 2.5 uit ’86. Iemand?
@ronaldddvos: Haynes manual kopen. Is in het engels maar bij de betere winkel krijg je er een technisch woordenboekje bij. En anders gewoon forums bezoeken. Die zijn er ook genoeg. Voor al het overige lekker naar de garage brengen.
Heb niet in de Lambo’s en Ferrari’s gereden, wel een hoop andere dingen;

Eerste geworden met karten
Tweede geworden met dragracen in een Challenger
Pionnetjes rijden met zwenkwielen onder je achterbanden
Handbrake turn geoefend
Gereden in een Formule Renault (wát een gaaf ding is dat!)
Gereden in een 120i cupracer (wat een wegligging!)
Meegereden in een Mustang die alleen maar zijwaarts ging
Gereden in een 997 Porsche 911 GT3 (hoogtepuntje!)

En dat allemaal op 1 dag bij Bleekemolen. Aanrader!
Ik heb mij zelf een setje breedstralers cadeau gedaan voor kerst. Zo kan ik tenminste buiten de bewoonde wereld ook zien waar ik rijd.
En daar zal het ook wel bij blijven deze kerst, verwacht ik zo.
@robert110:
stoer.
iemand die nog serieus weet wat een breedstraler is !
Ik hou lekker mijn centjes op de bank deze kerst en ga die pas uitgeven wanneer ik verhuisd ben naar de Filipijnen en daar mezelf twee auto’s en een motor kado ga geven..
Heb nog niks gekregen, ook geen idee wat ik nog ga kopen/krijgen. Een auto als verlaat kerstcadeau, accepteren we dat?
@mercedesclk350: In jouw geval wel toch? Hoe staan de zaken ervoor?
@viezefreddyw: mja, niet veel veranderd. Ben op het moment bij mijn familie in Malmö (S90 huurauto ftw) en ga mijn wereldavonturen in Februari afsluiten met een weekje Dubai. Daarna ga ik verder met de laatste stap: transport regelen en de auto in Nederland laten komen. Dan moet er nog een soort APK keuring komen, maar die haalt hij wel denk ik. Vanaf maart, genieten!
@mercedesclk350: Ah kijk, nog heel even geduld dus. Wachten duurt dan wel lang he?! Veel plezier bij je familie in Zweden en natuurlijk in Dubai. Je hebt in ieder geval een mooie huurauto. Bevalt ‘ie?
@viezefreddyw: dankje! Gaat wel lukken denk ik ;)

Fijne auto die S90. Heb genoegen moeten nemen met een D3 Kinetic uitvoering (basis en nog eens basis) maar dan met een set dikke velgen eronder moet ie het toch doen. Mijn vriendin heeft hem nu en ik ben nog “thuis” dus ik heb even snel een config gemaakt via de configurator, dit is hoe die er ongeveer uit ziet:
http://i.imgur.com/9MY1L1J.jpg
Beetje saai en ietwat traag door de kleine dieselmotor maar een hele fijne en rustige reisauto met heel veel actieve veiligheid en foefjes. Hij bevalt me goed.
@mercedesclk350: Zo ziet hij er wel fraai uit. Velgen staan hem erg goed.

Geniet ervan!
Mocht je wat te besteden hebben en je wil iets unieks voor je kindmens. Zoek Kidstance op instagram. Voor de kleine autoliefhebbers.
@rikus: Leuk! Jong geleerd is oud gedaan ;-) Ik heb net even gekeken. Zitten leuke cadeau’s tussen voor mijn oudste kleinzoon. Goede tip!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).